סטרואידים על שום מה ולמה? - קובי עזרא
נכתב על ידי: קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
תאריך: 06/07/09

סטרואידים על שום מה ולמה?
מאת:  קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית.


הסטרואידים הינם תירכובות הניגזרות מחומצת השומן כולסטרול. הסטרואידים נחלקים למספר קבוצות: גלוקוקורטיקוסטרואידים, מינרלוקורטיקוסטרואידים, הורמוני מין וכ"ו.

כאשר קבוצת הסטרואידים המצויה בשימוש לרעה בספורט, היא קבוצת הסטרואידים האנבוליים \\ אנדרוגנים.
במשפחת הסטרואידים האנבוליים אנדרוגניים, ישנם ניגזרות רבות, שבחלקן רעילות ביותר ואף מסקנות חיים (כגון: אנדרול ודיאנבול המכונה גם "מתן רוסי").


בספרות הרפואית מוזכרים תופעות לוואי רבות כשמדובר בתרופות אילו ("מתן רוסי" ואנדרול). תופעות הלוואי המוזכרות, מתחילות מתופעות לוואי מינוריות, כמו: נשירת שיער הראש ושיעור יתר בגוף ובפנים, אקנה ופצעים המופיעים בעיקר בפנים, כתפיים, גב וחזה.


תופעות לוואי יותר קשות, כמו: הפרעות בתפקודי הכבד והכליות, הפרעות מנטליות, עד כדי התקפי זעם בלתי נישלטים, טרשת עורקים עד כדי תעוקות חזה ועלייה בלחץ הדם.


ותופעות לוואי פטליות, שלרוב אין דרך חזרה ל"חיים", כמו: הופעת גידולים סרטניים בכבד, בכליות, במוח, בערמונית ובאשכים.


לא פעם שמענו על ספורטאים שנפטרו כתוצאה משימוש לא נכון בתרופות האסורות הללו !


הגיעו למרפאתי, לא פעם ספורטאים הסובלים מתופעות לוואי, כתוצאה מהשימוש בסטרואידים (בעיקר וטרינריים), שדמות מאוד ידוע בארצינו מוכר לנערים המעוניינים להיות גדולים כמוהו. כלומר שהיה עלי ל"תקן" את הנזקים ש ניגרמו להם (בשיטת הדהטוקסיפיקציה הכללית וכ"ו).


לכן פרט חשוב נוסף הוא, כי אם הינכם רוצים ליטול סטרואידים בכל מחיר, עשו זאת לפחות בהשגחת רופא המומחה לדבר, ולא ע"י סוחר הסטרואידים בחדר הכושר שלכם !


בחלק מהרצאותי למורי ומדריכי ספורט, אני מסביר אודות תופעותה לוואי של תרופות שונות שניטלות ע"י ספורטאים. ולא פעם ישנם ספורטאים (לרוב צעירים), שהדבר לא בדיוק מעניין אותם?!?!


כמו כן, יש את הספורטאים המתונים יותר שאומרים טוב, אז מה האלטרנטיבה שלך דוקטור ? אני תמיד אומר כך, דבר ראשון שי לנו את התוספים (משלימי התזונה), כמו: קראטין, חלבונים ותוספים שונים. כמובן שיש לשלב בין תוכנית תזונה אישית בהתאם למספר פרמטרים, כמו: בדיקות דם (כימיה כללית, אנדוקרינית וכ"ו), בדיקות פיזיקליות, תוכנית אימון (שגם היא אמורה לקבל פידבק מתוכנית התזונה), אורך החיים הכללי וכ"ו.


האסקולה החכמה של הספורטאים תמיד שואלים, בקשר לחומרים הבטוחים יותר, כמו: אוקסנדרולון וסטרומבה. הם שואלים, אם לתרופות אילו תופעות לוואי שליליות מעטות בלבד אם בכלל. למה שלא להשתמש בהם ? לדברי אם הם מיצו את כל הפוטנציאל הגלום בהם (מבחינת העלייה במסה השרירית והכוח), ע"י שימוש בתוספי מזון, תוכניות אימון, תזונה וכ"ו. אז כמובן שכדי ליטול תרופות כדוגמת האוקסנדרולון, מאשר ב"מתן רוסי" העתיר בתופעות לוואי שליליות. אך גם כאן לפני השימוש, יש להעזר ברופא המומחה לתחום, שיבצע בדיקות רפואיות (בדיקות פיזיקליות, בדיקות דם, בדיקות שתן וכ"ו - באופן אינדיבידואלי ובהתאם לצורך), ולצרף קומבינציה מנצחת של תוכנית תזונה, אימון ואורח חיים בריא ככל האפשר !



למרות הכתוב אין להבין כי כדי ליטול סטרואידים, אלה ההפך הוא הנכון !

אך על דבר זה ניתן לומר כי, טיפה אחת של מניעה שווה לאלף

טיפות של טיפול !!!



כל הזכויות שמורות

לד"ר קובי עזרא ©


 
אודות המחבר

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article5060.aspx