אנשים רבים נרתעים כאשר הם שומעים את האפשרות שבה בין בני זוג ייחתם הסכם ממון טרם הנישואין, אבל בפועל מדובר בחוזה לכל דבר ועניין כאשר מלבדו ישנו חוזה אחר שלא נותנים עליו את הדעת, והוא חוזה מחייב לא פחות, הכתובה.
הגברים ניגשים אל משימת החתימה טרם הכניסה אל מתחת לחופה עם זו שבחרו לחיים משותפים כדת וכדין, והנושא של נישואין כדת הוא הכתובה שהיא החוזה אשר מגן על האינטרסים של האישה והילדים ולפיו מושתת החוק בהקשר של דיני משפחה בתהליך של גירושין. משום מה לא משייכים במחשבה את הכתובה בתור חוזה שכזה שזו טעות ראשונה. לחשוב כי הסכם ממון לאחר נישואיןהוא משהו בעייתי, הוא טעות שנייה.
שומרים על האינטרסים המשותפים והנפרדים
אולי זה נשמע מוזר לחתום על הסכם עם בן/בת הזוג, אבל גם אם לא מתחתנים כהלכה מסיבה כזו או אחרת, עדיין אין זה אומר כי לא יכולים לנסח סוג של הסכם שיהיה מחייב מבחינה משפטית מול עורך דין אשר מיומן בעריכה של הסכמי ממון באווירה חיובית.
אם חושבים על זה בצורה מעמיקה זה אמור להיות האינטרס שלנו להעניק כמה שיותר ולרצות כי לצד השני יהיה הכי טוב שאפשר, גם הדרכים נפרדות וגם אם ממשיכים לחיות שנים ארוכות וטובות יחדיו. עריכה של הסכם ממון לאחר נישואין מאפשר להביא את האמון והכבוד האחד כלפי השני לרמות גבוהות יותר לאחר שכל אחד דואג שהצד השני יקבל את כל מה שהוא זקוק לו על מנת לחוש ביטחון לגבי העתיד והמשך הדרך ביחד או שבנפרד על כל הפרטים שיכולים להכיל בחירות שכאלה.