בשנת 2008 עקב המשבר הכלכלי שפקד את ארצות הברית ועקב כך את העולם כולו, החל מעין טרנד שנוצר עקב הבהלה של רבים, במסגרתו ביקשו רבים מהאוכלוסייה להתקין כספות בבתיהם על מנת למשוך את כספיהם מהבנקים. אחת מדרכי ההתמודדות של הבנקים עם התופעה ועקב החשש הרב של הבנקים מעזיבת הלקוחות את הבנקים ומשיכת כלל הכסף הנזיל מהחשבונות, החלו לקדם הבנקים את נושא הכספות בבנקים.
מה הכוונה בכספת בבנק?
קיימת אפשרות לשכור בסניפי הבנקים השונים כספת, ברמה שנתית. הגישה אל כספות תתאפשר אך ורק במסגרת שעות הפעילות של הסניף הרלוונטי כאשר חלק מהסניפים מגבילים את מספר הביקורים השנתיים המתאפשרים. חלק מהבנקים אף ידרשו תוספת תשלום על כל ביקור החורג מסך הביקורים המותר השנתי המוגדר מראש.
השוואה בין הבנקים השונים והתעריפים שלהם לכספת בבנק
בבדיקה שנערכה על ידי עיתון גלובס בשנת 2008 נמצא כי בנק מזרחי – טפחות הוא הבנק שדורש את סכום הכסף הנמוך ביותר עבור השכרת כספת בבנק (באזור 530 שקלים לשנה לכספת קטנה, לכספת גדולה כ-1,000 שקלים לשנה). בבנק הפועלים הסכום שגובים על שירות שכירות כספת בבנק הוא מעט יותר גבוה ועומד על טווח של 800-1,400 שקלים בעוד שבבנק לאומי הטווח די דומה. התעריף הגבוה ביותר שנמצא הוא של בנק דיסקונט שגובה בין 1,200 ל-1,600 שקלים לשנה בהתאם לגודל הכספת. ניתן לראות כי קיים שוני מהותי בתעריפים שמציעים הבנקים השונים לשכירה שנתית של כספת בבנק. במקרים מסוימים חלק מלקוחות הבנקים יעדיפו לרכוש כספת קטנה ביתית במקום לשלם שכירות שנתית לבנק ולהיות מוגבלים במספר הביקורים והגישה לכספת.
סקירה קצרה על מחירי הכספות הפרטיות
ניתן למצוא כיום בשוק מגוון רחב במיוחד של כספות- החל מכספות קלאסיות, לכספות דיגיטליות, הנבדלות הן באופן הנעילה שלהן, בנפחן, במשקלן ובאופן התקנתן. המחירים נעים בין 150 שקלים ויכולים להגיע למחירים של עשרות אלפי שקלים, תלוי כמובן במאפיינים שנכתבו לעיל. בבחירת כספת המתאימה לצרכיכם, התייעצו עם איש מקצוע אשר מבין בתחום ויוכל להעביר מידע רלוונטי.