מיקוד – כבר לא עניין של בחירה
אנחנו מתארים לעצמנו שלפחות אחד מכם ביצע רכישה בשנה האחרונה אונליין, בין אם זה אתר בארץ או אתר בינלאומי כמו איביי או אליאקספרס. פייפל לפחות מציינים שכן, ש 95% מכלל מחזיקי האשראי בארץ ביצעו לפחות רכישה אחת אונליין בשנה האחרונה. זה די אומר שכולנו עשינו עסקאות כאלו...
עכשיו אחרי שקניתם באתרים האלו אתם תמיד נדרשים כמובן להזין פרטים שלכם: שם + שם משפחה, שם רחוב, עיר מספר בית וכו'. בדרך כלל יש גם שדה שמבקש מכם למלא מיקוד ואם נשים אצבע על הלב, רובנו מתעלמים מהאפשרות הזו וממשיכים הלאה. קשה לומר שזו טעות, כי אנחנו יודעים שהמיקוד הוא יתרון ולא עניין קריטי. אבל האם זה נכון לוותר עליו? תלוי...
אם אתם יודעים בודאות שכתבתם את הכתובת שלכם כמו שצריך עם כל הפרטים, בעברית (במידה והזמנתם משהו מהארץ) או באנגלית (במידה והזמנתם משהו מחו"ל) אז סביר להניח שהמיקוד מיותר. אם אתם לא בטוחים, כדאי שתזינו גם מיקוד. לא מעט אתרי קניות אונליין דיווחו שישנם לקוחות שלא מציינים כתובות מלאות או אפילו מתרגמים את הכתובת שלהם מעברית לאנגלית במקום לרשום פשוט את שם היישוב שלהם באנגלית, לדוגמה: לקוח שגר בתל אביב כתב את הכתובת שלו בפורמט – tel spring שכמובן זו טעות קריטית שעלולה לעלות לו באי קבלת החבילה או המוצר שלו.
תפקידו של המיקוד הוא כשמו כן הוא, למקד את הדואר / דוור שלכם ולומר להם איפה אתם גרים בדיוק מבחינת רחוב ומספר בית. המספר הזה בעצם הוא מעין תעודת הזהות של הבניין שלכם שאם יש לכם במקרה רק את השם + שם משפחה ובטעות הכתובת מחוקה או כתובה לא נכון, המיקוד מאפשר לדעת בדיוק איפה אתם גרים ואז להעביר את החבילה אליכם בקלות ובמהירות.
אז איך מוצאים מיקוד? פשוט – כניסה למנוע החיפוש של גוגל וכתיבה בשורת החיפוש שלו את המונח "איתור מיקוד" (ניתן כמובן לרשום זאת בלי המרכאות) יעלה בפניכם מספר תוצאות רצויות שמאפשרות לכם לאתר את המיקוד שלכם בקלות. אתם פשוט מזינים שם את הפרטים הנדרשים ולוחצים אישור והמיקוד יופיע לפניכם. כהמלצה שלנו, בכל הזמנה שלכם אונליין, תזינו מיקוד. זה אמנם לא קריטי אך במידה וכן תימצא בעיה בכתובת (אפילו אם המוכר עצמו העתיק את הכתובת לא נכון) המיקוד יהיה שם בשביל להציל את היום.