1586התז הפילהרמונית-האופרה נשואי פיגרו -מוצרט בביצוע קונצרטנטי
צילומים-יחצ'ןאמש ראית את הביצוע הקונצרטנטי של האופרה נשואי פיגרו מאת מוצרט בביצועהתזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של דן אטינגר.הביצוע של התזמורת וחלק מהסולנים היה מצויין.
הקונצרט התחיל עם הפתיחה לאופרה שהיא פתיחה קצרה ביותר פחות מ4 דקות ובה, שלאכברוב האופרות, המוטיבים אינם המפורסמים שבה אלא מוטיבים עצמיים ויחודיים.בניגוד לפתיחה הקצרה אורך האופרה עם ההפסקה היה כזה שלאחר ההפסקה רבים מהקהלמצאו לנכון לעזוב וללכת לדרכם.
האופרה כולל ההפסקה ערכה כשלוש שעות וחצי ומתברר שלקהל בימינו אין את הסבלנותלשבת ולשמוע אופרה כה ארוכה.האופרה הנה אמנות שיש בה חשיבות לא רק למוסיקה אלא גם לדברים שנלוים אליה כגוןתפאורה,בימוי,מחול,תלבושות ועוד.
בהפסקה שמענו ויכוחים בין הקהל האם רצוי לתת אופרה גם בצורה קונצרטנטית או ישלהסתפק באופרה עם כל הנלווה אליה.
הדעות היו חלוקות.יש שטענו כי ביצוע הקונצרטנטי עדיף להם כי אתה מתרכז רקבמוסיקה ותשומת ליבך מרוכז רק בה.אחרים אמרו שביצוע קונצרטנטי אינו מופע אופראיאלא קונצרט שבו מבוצעת אופרה והבימוי,התפאורה, התלבושות חסרים להם ואינם אוהביםלשמוע ביצוע קונצרטנטי אך מאחר ויש להם מינוי לפילהרמונית באים לקונצרט כזה..אין לי דעה בנושא ואני נהנה הן בביצוע מלא באופרה והן בביצוע הקונצרטנטי באולםקונצרטי אם המשתתפים בו הם על רמה.בדרך כלל בביצוע קונצרטנטי הזמרים נמצאים יושבים בקידמת הבמה וקמים כאשרצריכים לשיר.
הפעם היה שינוי מבורך.
לא היו כיסאות וכל הזמרים עמדו לאורך כל האופרה.הם הסתובבו על הבמה,יצאוונכנסו ממנה כאשר שרו והיתה תנועה כאשר כל פעם הזמרים שרו מפינה אחרת שלהבמה.
בימוי כזה הביא לגיוון ,האופרה לא נראתה סטאטית, היתה תנועה על הבמה והבימויהמינימלי הזה רק הוסיף לאופרההמנצח על התזמורת דן אטינגר הנו היום המנצח הראשי של התז הפילהרמונית שלשטוטגארט ועושה חיל בחו'ל
הפעם זכינו לראותו כאן בארץ, בתקופה קצרה ביותר, מנצח על שלושה גופיםמוסיקליים מרכזיים כגון האופרה הישראלית,התזמורת הסימפונית הישראלית רשל'צ וכעת עלהפילהרמונית.בכל הופעות אלו הוא היה מצויין.עלילת האופרה מלאת תככנות,פרשות סבוכות בין הגיבורים השונים,השתלטות רוזן עלמשרתו וסוף מפתיע ,עליז וטוב.
תירגם את ההאופרה ישראל אובל שהוא -ב'ה' הידיעה -המתרגם המעולה של כל האופרות המוצגות בארץ הן באופרה והן בתזמורתאטינגר הכין את התזמורת היטב וליווה את הסולנים ברציטטיבים.
הסולנים כולם ,חלק הגדול מקומיים, היו סבירים בהחלט אך לא היו רבים שהבלטובמיוחד.
בכל זאת אציין כמה מהם: הרוזן אלמויוה-רומן טרקל בעל קול הבריטון ששר ושיחקטוב מאוד.פיגרו-דניאל אוקוליץ -שהיה זריז ,שחקן טוב בעל קול באס בריטון ערב ויפהביותר.לקריסטין סיגמונדסון כברטול
קולבאם מעולה.
רינת שחם בתפקיד 'מכנסיים'ככרובינו היתה נהדרת, שובבה,זריזה ובעלת קולנהדר.סוזנה -רינת מוריה היתה סופרן טובה מאוד אך היו לה קטעים בהם בלט הקול החלששלה
כן הופיעו ישראלים נוספים בתפקידים שונים כאשר כולם הצטינו הן בשירה והןבמשחק.אלה היו יאיר פולישוק,בריטון בתפקיד אנטוניו,דניאלה סקורקה-סופרןכברברינה,פליקס ליבשיץ-טנור כדון קורציו ,עדנה פרוחניק -מצו סופרן כמרצ'לינה.
יש לברך את התזמורת שנתנה הזדמנות לכל כך הרבה זמרים ישראליים לשיר איתהבאופרה אחת.המקהלה הישראלית ע'ש גרי ברטיני היתה טובה מאוד.אם כי תפקידה באופרה זוקטן.לראות או לא לראות:מוסיקה יפה,ביצוע סביר בהחלט.מומלץ לשמוע.נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון,11/6/2017 08:24אליליאון
[email protected]
www.elybikoret.022.co.il
03-6856786
0542493488
עיתונאי-מבקראמנות
תיאטרון,מחול,מוסיקה,קולנוע,פנאי
חבר אגודת העתונאים של תל אביב
ותא המבקרים שליד האגודה
מנהלקהילות התרבות והפנאי-אתר מוטקה
מבקר התרבות של דעתון ושל הפורטל שלנו
מבקר תרבות גם בעסקים,ק. דה מרקר,פרשן
WORDPRESS