העצמות אצל אנשים מבוגרים הן רגישות יותר לשברים וזמן ההחלמה הוא איטי יותר, זה כבר דבר מאוד ברור וידוע. מה שלא ברור וידוע הוא מדוע דווקא אצל נשים האפשרות הזו של בעיות בעצמות היא בפוטנציאל הרבה יותר גבוה, כאשר נשים הן בקבוצת סיכון יותר גדולה לחלות במחלות כמו רככת, אוסטיאופורוזיס ואפילו שברים.
חלק מן הבעיה טמון בעובדה כי הגוף של האישה משתנה במידה ניכרת לאחר שהיא עוברת את גיל המעבר, שבו רמת ההורמונים יורדת בצורה דרסטית, וכאשר זה קורה מתחיל תהליך שבו הסידן לא מצליח להיספג כראוי ומתחיל העניין של בריחת סידן מן העצמות שרק הולכות ונעשות יותר ויותר עדינות.
זה לא סוד כי גוף האישה שונה במידה ניכרת מגוף הגבר, ומתוך ההיכרות עם הפיזיולוגיה של האישה זה חשוב להתאים את התצרוכת היומית של סידן על מנת למנוע בעיות בריאות שמופיעות בעיקר אצל נשים בגילאי המעבר.
אוסטיאופורוזיס ושינויי הגיל
חוסר בסידן זו הסיבה שבגינה נשים בגיל המעבר צריכות לתגבר את הגוף עם סידן שיהיה בכמות היומית המומלצת ועם בדיקת צפיפות עצם שמומלצת מגילאי השישים יכולים למפות את המצב הבריאותי של העצמות צורה יעילה.
הבעיה עם מחלה כמו אוסטיאופורוזיס היא שהיא מחלה "שקטה" שאין לה כל עדות או סממן עד אשר כבר מאוחר מידי והמחלה כבר נמצאת בשלבים מתקדמים שגרמו לעצמות להיות מדולדלות והחלו מצבים של שברים בהן, לכן בדיקת צפיפות העצם היא דבר אשר כלול במסגרת סל הבריאות, ואותה יכולה לבצע כל אישה מגיל חמישים בקבוצת סיכון מוגדלת או אישה החל מגיל שישים.
התמדה על בדיקות מעין אלה ועל אכילה של מוצרים שמכילים סידן בכמות ראויה, אפילו על ידי תוספים שמעודדים ספיגה גבוהה בגוף, יכולים להפוך את ההתקדמות אל הגיל השלישי בצורה הרבה יותר בריאה.