סקר גלובלי חדש מצביע על בעיות, צרכים ופערים חשובים במאבק לשים קץ לעישון
נכתב על ידי: חיים נוי
תאריך: 20/03/18

סקר גלובלי חדש מצביע על בעיות, צרכים ופערים חשובים במאבק לשים קץ לעישון

הסקר חושף ששוני בטקסים, אוכלוסיות ותפיסות של מעשנים יחייב פתרונות חדשניים בתרבויות ותנאים כלכליים מגוונים

ניו יורק, 19 במרץ 2018, (BUSINESS WIRE):

הקרן למען עולם ללא עישון פרסמה היום ממצאים מסקר גלובלי כדי להבין טוב יותר מעשנים ואת החוויות שלהם והאתגרים בהם הם נתקלים כשהם מנסים להפסיק לעשן. הסקר גם מדגיש את המודעות שלהם לנזק שגורם העישון ואיך התפיסה שלהם לגבי סיגריות, מוצרים תחליפיים וניקוטין משפיעה על המוטיבציה שלהם להתרחק מעישון. הנתונים יעצבו את הפיתוח של המחקר לקביעת הפתרונות הטובים ביותר כדי להאיץ את קץ עישון בתרבויות ותנאים כלכליים מגוונים.

סקר מצב העישון 2018 כלל 17,421 מעשנים, מעשנים לשעבר ולא מעשנים מ-13 מדינות: ברזיל, צרפת, יוון, הודו, ישראל, יפן, לבנון, מלאווי, ניו זילנד, רוסיה, דרום אפריקה, בריטניה וארצות הברית. במקביל, בוצעו סדרה של קבוצות מיקוד איכותניות בשבע מדינות (צרפת, הודו, יוון, ניו זילנד, דרום אפריקה, בריטניה וארצות הברית) כדי לתת הקשר נוסף לתוצאות הכמותיות. הסקר בוצע על ידי Kantar Public, סוכנות ייעוץ ומחקר משולבת, שנשכרה על ידי הקרן.

הממצאים העיקריים הם:

1. עישון הוא לא הרגל מבודד. המעשנים מחשיבים אותו כמשולב באופן עמוק עם הנאות החיים הבסיסיות שלהם, כמו אכילה, שתייה ופעילות חברתית. שיטות ההפסקה שמיושמות כיום לא מביאות את זה בחשבון, והתוצאה היא המשך העישון.

2. המעשנים יודעים שהעישון מסוכן לבריאותם, ורבים חושבים שהם במצב בריאותי גרוע יותר מלא מעשנים, אבל הם לא מעורבים באופן פעיל עם ספקי הבריאות שלהם או מדברים איתם על הפסקה יעילה או פתרונות עם סכנה פחותה. מערכת הבריאות צריכה מעורבות טובה יותר עם המעשנים, וספקי רפואה צריכים כלים יעילים יותר כדי לעזור למעשנים להפסיק.

3. יש בלבול בקרב המעשנים לגבי הסכנות היחסיות של עישון ותחליפים פחות מסוכנים. אנשים "מעשנים בשביל הניקוטין, אבל מתים מהעטרן", אבל עדיין יש תפיסה מוטעית רבה לגבי הסכנות של ניקוטין. זה משפיע על המוטיבציה שלהם להפסיק או לנסות מוצרים תחליפיים עם סיכון מופחת.

"אני מקווה שהסקר הזה יניע רבים מיותר ממיליארד המעשנים בעולם לפעול להפסיק לעשן, יעורר דיון משמעותי על הסיבות המאוד מורכבות שאנשים כה רבים ממשיכים לעשן, ויבהיר את הצורך הדחוף לפתח תקשורת ומעורבויות יותר יעילות כדי לעזור למעשנים להפסיק או להפחית משמעותי את הסיכונים", אמר ד"ר דרק יאק, נשיא הקרן למען עולם ללא עישון. "הבנה טובה יותר של גורמי מפתח מדוע אנשים מתחילים לעשן, מכשולים להפסקה ומוטיבציה להפסיק, יכולה לעזור לנו להפחית את ההשפעות הבריאותיות השליליות עבור רבים שלכודים במעגל ההתמכרות למוצרי טבק דליק".

ממצאים ספציפיים מהסקר הגלובלי:

  • ישקשר הדוק בין עישון לטקסים ושגרות יומיומיים כמו להתעורר, ארוחות, הפסקותקפה/ תה ופעילות חברתית. במדינות מסוימות (כמו ברזיל, יוון ולבנון) לעיתיםקרובות מעשנים סיגריות עם קפה או תה, וברבות אחרות מעשנים סיגריות בדרך כללאחרי ארוחות (ראו איור 1).
  • ברובהמדינות היה רצון משמעותי להפסיק לעשן (ראו איור 2).
  • רובהמעשנים שנשאלו מכירים בכך שהעישון מסוכן לבריאותם ומדווחים שלדעתם הם פחותבריאים מלא מעשנים, אבל הם מבקרים אצל ספקי הבריאות שלהם פחות מאשר לא מעשנים(ראו איורים 3 ו-4).
  • הגורםהעיקרי שמניע מעשנים להפסיק או לשקול להפסיק הוא בעיקר החשש לבריאות האישיתשלהם (ראו איור 5).
  • למרותשרוב גדול של המעשנים שנסקרו ניסו להפסיק ללא עזרה, אלה שביקשו עזרה לעיתיםקרובות עברו תחילה לטיפול בתחליפי ניקוטין ותרופות מרשם. בכמה מדינות (צרפת,יוון, יפן, לבנון, ניו זילנד, רוסיה, בריטניה וארה"ב) המעשנים דיווחו עלשימוש בסיגריות אלקטרוניות ומכשירי תחליפי ניקוטין אחרים כדי להפחית אולהפסיק עישון סיגריות (ראו איור 6).

ממצאים נוספים מהמחקר הזה זמינים בכתובת:

https://www.smokefreeworld.org/sites/default/files/uploads/derek-yach-press-conference-presentation.pdf.

תמונות ברזולוציה גבוהה של הגרפיקה זמינות בכתובת:

https://www.dropbox.com/sh/0bw9ckaac0h7cu9/AAB1ihaAu9Ilr_aFdaxZq60ia?dl=0

"הנתונים מראים שעל ידי הבנה טובה יותר של החוויות והמאבקים הייחודיים של המעשן היחידני, אנחנו יכולים לתמוך טוב יותר במסע ההפסקה של כל אדם", אמר ד"ר יאק. "בעידן הזה של רפואה מותאמת אישית, זה פשוט הגיוני שעלינו להפסיק להתייחס למעשני העולם כאל קבוצה הומוגנית אחת ולהתחיל לפתח ולאמץ מגוון רחב של פתרונות שיאפשרו למעשנים יחידניים לבחור את השיטה שהכי יעילה במצב שלהם, ויותר חשוב, מפחיתים את הנזק, המחלות והמוות שנגרם על ידי עישון".

אודות הקרן למען עולם ללא עישון

הקרן היא קרן פרטית, עצמאית והיא פועלת ללא שליטה או השפעה של צד שלישי כלשהו. Philip Morris International, S.A. סיפקה את המימון הראשוני של הקרן. הקרן העניקה מעניקים ותומכת במחקר רפואי, חקלאי ומדעי כדי לשים קץ לעישון ולהשפעות הבריאותיות שלו, ולטפל בהשפעה של ביקוש כלל עולמי מופחת לטבק.

אנשי קשר

Feinstein Kean Healthcare
Lynn Blenkhorn, 617-761-6766
[email protected]

מקור: Foundation for a Smoke-Free World, Inc.

גלריית מולטימדיה חכמה

 

איור 1: איזה מהמצבים הבאים, אם בכלל, רלבנטי לגביך? (% - שלוש התשובות המובילות בכל מדינה) (גרפיקה: Business Wire)

 

איור 2: האם ניסית אי פעם להפסיק לעשן? (% - סך הכל "כן") (גרפיקה: Business Wire)

 

איור 3: באיזו מידה אתה מסכים או לא מסכים עם האמירה הבאה? העישון שלך מזיק לבריאותך.  (% - סך הכל "מסכים") (גרפיקה: Business Wire)

 

איור 4:כמה פעמים ביקרת אצל רופא או ספק בריאות ב-12 החודשים האחרונים? (% - בכלל לא) (גרפיקה: Business Wire)

 

איור 5 (גרפיקה: Business Wire)

 

איור 6 (גרפיקה: Business Wire)

 

Logo

צפו בהודעה הזאת ובמולטימדיה במקור בשפה האנגלית באינטרנט בכתובת:
http://www.businesswire.com/news/home/20180319005647/en

ההודעה לעיתונות  מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


 
אודות המחבר

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article53641.aspx