אסטרטגיית השימוש בסטרואידים אנבוליים ותרופות אנבוליות אחרות - קובי עזרא
אם כן מהם סטרואידים אנדרוגניים-אנאבוליים?
רכיבים אילו הינם הורמונים ממשפחת הסטרואידים הסינתטיים וחלקם טבעיים. הורמונים אילו מעודדים גידול וחלוקת תאים (היפרטרופיה והיפרפלזיה), וכתוצאה מכך גידול של רקמות שונות, כגון: רקמת השריר ורקמת עצם.
הורמונים אלו נתגלו בתחילת שנות השלושים, ושמשו מאז למגוון שימושים רפואיים בבעיות תאבון, התבגרות מינית ואף טיפול בסרטן ואיידס.
טסטוסטרון הוא אחד מהסטרואידים האנאבולים הטבעיים, פעילותו הינה אנבולית ואנדרוגנית.
מזה פעילות אנדרוגנית ואנאבולית?
פעילות אנדרוגנית כוללת, את התגובות הבאות: התפתחות מערכת המין והרבייה הזכרית, מאפיינים זכריים אחרים, כגון: צמיחת שיער גוף, צמיחת זקן, העמקת הקול והתפתחות השרירים. מקורם של הורמונים אנדרוגנים אלה באשכים. אך הם גם מופרשים בכמויות נמוכות גם בבלוטת יותרת הכליה (אדרנל) ובשחלות.
פעילות אנבולית כוללת: התפתחות גופנית (שרירים, עצמות וכו'). תרופות המזרז צמיחת רקמה על-ידי הגברת התהליכים המטבוליים הקשורים לסינתזה של חלבונים. חומרים אנבוליים הם בדרך-כלל הורמוני מין גבריים סינתטיים.
כלומר שפעילות אנדרוגנית משפיעה בעיקר על מערכת המין וסימני המין המשניים. וההשפעה האנאבולית עיקר פעילותה הינה על בניית ויצירת חלבונים, כגון: שרירים עצמות ועוד...
אסטרטגיית השימוש בסטרואידים אנבוליים ותרופות אנבוליות אחרות:
לנושא מורכב זה ישנם תת-נושאים רבים ומגוונים, אך נפשט את הדבר. אוקי, אז נשאלות שאלות רבות לפני שהספורטאי החכם נוטל סטרואיד זה או אחר.
למשל, איזה תרופה או תרופות לבחור? איזה קומבינציה של שימוש (דרגת רעילות)? משך תקופת הסייקל? מה יהיה בתהליך הדטוקסיפיקציה (ניקוי הגוף)?
למרות שבישראל אין הרבה מודעות לנושא של השמירה על הבריאות בקרב ספורטאים מפתחי-גוף (בודי-בילדרים), כך ניתן לראות ספורטאים מפתחי-גוף אשר מתחרים מספר שנים ואז פורשים ונעלמים מזירת התחרויות והאימונים!!!
למפתחי-גוף אילו אני קורה: הטיפשים! או כמו שהילדים שלי נוהגים לומר: "הספורטאי החכם".
כל זאת בכדי לצמצם ולמזער תופעות לוואי אשר עשויות לצוץ ולגרום לבעיות אקוטיות ומחלות כרוניות שונות, כגון: בעיות עור (אקנה, נשירת שיער הראש ועוד), סרטן, אימפוטנציה (אין אונות), עקרות וירידה בייצור תאי הזרע, מחלות לב וכלי דם ועוד....
אז ההמלצות הגורפות שאין עליהן עוררין בקהילת הספורטאים האינטיליגנטיים, הן פשוטות:
- בצעו תמיד את תהליך הדטוקסיפיקציה (ניקוי הגוף) - קבלו קישור.
- לא ליטול תרופות שלא לצורך.
- אם כבר נוטלים תרופות - סייקלים, יש לבצע אותם באופן קשר, ואו בשיטת החלפת הרכיבים בכדי לגרות רצפטורים בדרכים שונות.
- יש להעדיף רכיבים העלי דרגת רעילות נמוכה.
- חומר נוסף על ניקוי הגוף - קבלו קישור.
- מאמר נוסף על סטרואידים אנבולים הטוב הרע והמכוער - קבלו קישור.
- מאמר על הטסטוסטרון לסוגיו השונים - קבלו קישור.