ניתוח מחיצות אף
מערכת הנשימה כוללת איברים חיוניים רבים שכל אחד מהם הוא בעל חשיבות גדולה. כידוע ללא נשימה סדירה איכות החיים של כולנו תיפגע מאוד וכל תקלה או מחלה במערכת זו עשויה להביא לאי נוחות וקשיים בחיי היומיום. האף הוא איבר חיצוני שדרכו אנו שואפים אוויר, הוא בנוי משני חללים (הנחיריים) שדרכם נכנס האוויר אל מערכת הנשימה והריאות.
את הנחיריים מפריד באופן סימטרי "קיר" שממוקם במרכז האף. "קיר" זה נקרא בשפה המקצועית מחיצת האף שמורכבת משלד סחוסי נוקשה בחלקו הקדמי של האף ובהמשך הוא הופך לשלד גרמי דק יותר בחלקו האחורי. ישנם מקרים בהם ניחנת עקמומיות כלשהיא או סטייה לכיוון מסוים של מחיצה זו. אחוז ניכר מאוכלוסיית העולם סובלת מסוג מסוים של עקמומיות אך בדרך כלל היא לא פוגמת בכושר הנשימה.
מה עושים כאשר ישנה הפרעה לנשימה
ישנם מקרים בהם מחיצת האף ממוקמת בזווית שלא מאפשר נשימה בצורה חלקה, זה לא קשור בהכרח לזווית הסטייה של מחיצת האף וגם סטייה קלה עשויה לגרום לבעיות. אם מדובר על מקרה קל אז הוא יהיה מאופיין בדלקות חוזרות שמלוות בסינוסים, בעיות אלרגיה שונות ועוד. מקרים אלו שמלווים בבעיה בריאותית ואסתטית, מומלץ לשקול שילוב של ניתוח קוסמטי שמלווה בניתוח מחיצת האף.
ניתוח ליישור מחיצות האף הינו הליך רפואי שאינו כרוך בתפרים חיצוניים או בחתכים כך שהצורה החיצונית של האף לא אמורה להיפגע כלל. הניתוח נמשך כשעה וחצי ולא תמיד כרוך בהרדמה מלאה. במהלך הניתוח מוסרים החלקים הסחוסיים אשר הם הגורם לסטייה. הליך זה מביא ליישור של המחיצה ולמעבר של אוויר באופן תקין בשני הנחיריים.
האם מדובר על ניתוח פלסטי?
רבים תופסים את הניתוח הנ"ל כניתוח קוסמטי אך לא כך הדבר, מדובר על ניתוח רפואי שבאותה הזדמנות מאפשר גם שיפור של מראה האף. בסיום הניתוח ועל מנת לייצב את מחיצת האף החדשה שנוצרה יוכנסו טמפונים אל תוך חלל האף משני צדדיו. פעולה זו תמנע גם דימום ותסייע בריפוי של המקום.
המקום יישאר חבוש למשך זמן מה עד להחלמתו המלאה ולכן כדאי להישאר בבית ולנוח. ניתן גם להשתמש במשככי כאבים על פי הצורך. אין כל סיבה לחשוש מהחסימה הזמנית של האף לצורך החלמה וניתן לנשום מהפה במהלך הזמן הזה. תוך יומיים שלושה המקום יחלים ותוכלו לחזור לשגרה של נשימה קלה ובטוחה. מדובר על ניתוח בטוח למדי ואין בו סכנה של ממש.