הכל על פדיון נפש
נכתב על ידי: בתיה כץ
תאריך: 08/01/19

פדיון נפש

מה זה פדיון נפש?

ההסבר הוא פשוט - לפדות את הנפש, זאת אומרת, אם חלילה נגזרה גזרה לא טובה על אדם, אזי האדם פודה את נפשו על כסף שילך לצדקה כמו מנהג הכפרות ביום הכיפורים שאומרים זה הכסף ילך לצדקה ואכנס אני לחיים טובים ולשלום.

הפדיון נפש הוא בעצם פעולה רוחנית המשחררת את האדם מגזירה או חסימה. מטרת הפדיון היא להרחיק מפריעים רוחניים, לשנות גזר דין של אדם לטובה.

באיזה מצב כדאי לעשות פדיון נפש?

את הפדיון נפש נוהגים לעשות אנשים אשר סובלים מבעיות שונות כמו: חולי, קשיים במציאת זיווג, פרנסה, פריון, שלום בית, חינוך ילדים, אדם המרגיש שמזלו סגור ועוד. כמובן כל אדם שמרגיש בליבו איזה שהיא מועקה, הוא יכול לעשות פדיון נפש, יש אנשים שמידי ראש חודש עושים את הפדיון כי הם יודעים ומכירים את חשיבות העניין.

חשיבות פדיון נפש

מובא בספרי הקבלה שאחד התיקונים הגדולים המסוגלים לבטל מהאדם גזרות קשות ולפתוח מזלו בכל העניינים החשובים לכל אחד מאיתנו כמו בריאות, הצלחה וישועה זה פדיון נפש, פדיון נפש הוא לא סגולה על דבר מסויים אלא הוא מביא להשפעה כללית בהרבה מאד עניינים.

סגולת פדיון הנפש מחזירה לאדם את הצלם הרוחני ואת כל כוחות הנשמה שנסתלקו ממנו ונטמאו בתוך כוחות הטומאה ובכך מסתלקת ממנו הצרה תיכף ומיד.

ניתן לעשות פדיון נפשות לכמה אנשים

תלמידו של האר''י הקדוש הרב המקובל רבי חיים ויטאל זצ''ל מביא בספרו על חשיבות הפדיון:

"ופדיון נפש זה הוא תועלת ותרופה לכל צרה שלא תבוא, ובפרט לחולים שיתרפאו במהרה, וכבר היו מנסים ובודקים אותו (את פדיון הנפש) יותר מאלף פעמים, והיה מועיל בעזרת השם תכף באותה שעה, והייתה ניכרת תועלתו ותרופתו לכל אדם, והיו אומרים מה גדלו מעשיך ה'".

כיצד עושים פדיון נפש?

עשיית הפדיון צריכה להיות בתשובה וחרטה, וכן רק בזמנים מסויימים המסוגלים, וכן ע"י מטבעות מכסף טהור המיועדות לכך, ובעיקר ע"י צירופים של שמות הקודש. לכן עשיית הפדיון נעשית בד"כ ע"י מי שקיבל הדרכה והוא בעצמו גברא רבא וראוי לכך. ובגלל שענין זה יש בו סכנה שהאדם העושה זאת יכול להינזק חלילה כמובא ב'שמן ששון' ועוד, לכן ראוי שהפדיון יעשה ע"י אדם שיש לו זכויות של זיכוי הרבים והחזקת לומדי תורה שע"י זה תורה מגנא ומצלא.

אצל מי מומלץ לעשות פדיון נפש?

באופן עקרוני, צריך לעשות פדיון נפש אצל אנשים שסדר יומם מלא בתורה, אנשים הלכתיים העוסקים בתורה יום ולילה, מונחים בשס ובפוסקים ושגדולי ישראל מכירים בהם.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article55131.aspx