1759הערב שוב רוקדים-תיאטרון יפו |
אלי ליאון
[email protected]
www.elybikoret.022.co.il
03-6856786 0542493488 עיתונאי-מבקר אמנות תיאטרון,מחול,מוסיקה,קולנוע,פנאי
חבר אגודת העתונאים של תל אביב ותא המבקרים שליד האגודה מנהל קהילות התרבות והפנאי-אתר מוטקה
מבקר התרבות של אתרי דעתון והפורטלשלי
מבקר גם באתרים עסקים,ק. דהמרקר.תפוז.פרשן
Word press
1759הערב שוב רוקדים-תיאטרון יפו
צילומים-אלי ליאוןתיאטרון יפו או בשמו הקודם תיאטרון ערבי עברי נמצא ביפו בטיילת ברח מפרץ שלמה10.
התיאטרון שוכן במבנה עתיק מקסים ששופץ ושהיה בית הסראייה הישן.
המבנה הוא הבית של שתי להקות תיאטרון הפועלות ביחד או לחוד והמעלים הצגותבעברית וערבית.שתי הלהקות הן 'התיאטרון המקומי' שנוסד לפני 20 שנה על ידי יגאלעזרתי וגבי אלדור וכן 'אל סראיא' שנוסד 8 שנים לאחר מכן ובו אנשי תיאטרון ויוצריםערביים.
לרגל 20 שנה מיסוד התיאטרון התקיימה הצגת גאלה ברחבה שלפני תיאטרון יפו ובההוצג שיחזור של ההצגה שפתחה את התיאטרון,כאמור לפני 20 שנה.היתה זו ההצגה 'הערב שוב רוקדים'שביימו יגאל עזרתי וגבי אלדור .
המופע מתאר את סיפור תיאטרון יפו החל מיום היוסדו ב1919 ועד היום.
זה היה מופע תיאטרון תנועה בשילוב מוסיקה,שירים ,להיטים וריקודים שתיארגילגולו של אולם ריקודים ביפו.ההופעה שראיתי כעת מתארת בצורה תמציתית ומענינת בריקוד,ותנועה ,מוסיקה ומעמדיםשונים, כמעט ללא מילים אולם ריקודים ביפו לאורך 20 שנה.ההפקה תחזור אחרי 27 שנים גם לאולם מרכז סוזן דלל בהשתתפות מנהל המרכז יאירורדי.ההצגות יתקיימו בסוף החודש וכן ב13.7 בשעה 21.00 ו 4.8בשעה 20.30.
בהופעה המשוחזרת נוספו גם תקופות אקטואליות עד ימינו אנו. אנו עדים למהשהתרחש באולם בתקופות שונות של ארץ ישראל וישראל כאשר הכל הוצג ברצף עם תפאורהמינימלית כאשר בכל מעבר מתקופה לתקופה התחלף השלט המכריז על השנה בה מתרחשתהעלילה.ואלה התקופות עליהן התעכב המופע1919כאשר הבעלות על אולם הריקודים היא ערביתוהבאים לאולם הם חלוצים וקצין בריטי המנסה להתחיל עם בחורה.
בהמשך עוברים ל1926מרד הערבים נגד הבריטים והיהודים,1947 ההצבעה באו'מ שינויבבעלות המועדון.1952 תקופת הצנע ושוק השחור.,1967 הבעלות שוב עוברת ידיים הפעםליהודים אחרי מלחמת ששת הימים.1988 האינטיפדה,1999 רצח רבין ו 2019 כאשר עדייןרוקדים במועדון.
הפקה זו נעשתה במסגרת פסטיבל יפו שמתקיים בימים אלו בעיקר בתיאטרון גשר.לאורך המופע שהוגש בטוב טעם,בצורה מענינת ובכשרון רב מתגלים לנגד עינינומפגשים שנערכו בשלום ואחוה בין יהודים וערבים,אהבות, חיזורים,אכזבות,פרידות ומהלא.לא חסרו גם חיכוכים פולטיים,יחסים טובים ופחות טובים ואפילו רעים בין יהודיםוערבים,,ראינו טיפוסים שונים מהתקופות השונותו ואיך התנהגו ביניהם.הכל הוגש בטוב טעם,בתמציתיות,בבימוי קצבי ובביצוע טוב.במופע לקחו חלק כשחקנים ורקדנים צעירים שלא זכו להשתתף בחלק מהתקופותהמתוארות וצעירים פחות שזוכרים היטב חלק מהתקופות המוצגות.אינני מכיר את כל המשתתפים, רק חלק קטן מהם והנה שמותיהם;יונתן אגסי,גביאלדור,יאיר ורדי,מורד חסן,כפיר עמרם-ליבנה,ראודר סלימן,רחלי פנחס,סופי צדקה ודודשמיל.
על המוסיקה היפה היה אחראי עופרי ישראלי.את התלבושות מהתקופות השונות עיצבהעתליה בן מנחם.
בכתיבה השתתף גם סיני פתרלראות או לא לראות:מענין.שיחזור של תקופות .מוגש בטוב טעם וצורהיפה.מומלץנכתב על ידי elybikoret -אלי ליאון,/27/06/2019 09:31
|