כאבים ביד שלוחצת על העכבר – טיפים, טיפול ומניעה
נכתב על ידי: מוטי שוחט
תאריך: 17/08/09

כאבים ביד שלוחצת על העכבר - טיפים, טיפול ומניעה

הכאבים העלולים להיגרם עקב שימוש ממושך ולא מאוזן בעכבר הינם שונים ומגוונים:תחושת נימול והרדמות באצבעות כף היד, כאבים במפרק(שורש) כף היד ותסמונת התעלה הקרפלית ( C.T.S ),כאבים בשרירי האמה והמרפק, Tennis elbow, כאבים, נוקשות ותנועה מוגבלת בכתפיים, כאבים בשכמה, בצוואר ובראש וכן כאבים בשרירי בית החזה העליון. בקיצור, המון כאבים בגלל עכבר קטן...  :)  זו לא סיבה לפחד ממנו, כל שצריך זה לסגל שימוש נכון.

הגורמים

חוסר איזון ומאמץ של שריר או שרירים לאורך זמן גורם לכאבים . הכיווץ והעומס על שרירים קטנים מעורר שרירים נוספים להתכווץ כדי להקל בעומס על השריר הקטן יותר.

כאשר עובדים עם העכבר כשפרק כף היד באוויר ולא מונח בצורה רפויה על השולחן או פד נוח, אז הכאבים מופיעים בד"כ באזור של בין האצבעות למרפק.

כאשר עובדים עם העכבר כשהמרפק באוויר ולא מונח רפוי אז הכאבים יכולים להופיע החל מאזור כף היד ועד הכתף ואפילו לצוואר ולראש.

ברור שלא כל מי שעובד עם עכבר סובל מכאבי שרירים או מפרקים, זה תלוי בגורמים רבים כגון מספר שעות העבודה עם העכבר, מידת חוסר האיזון בזמן העבודה עם העכבר, האם האדם עוסק בספורט(שרירים גמישים וחזקים יותר בד"כ וגם הפעלת השרירים שומרת עליהם רפויים יותר), גנטיקה ועוד.

פתרון

בעיסוי רקמות עמוק ושילוב של טכניקות עיסוי רפואיות נוספות ורפלקסולוגיה במידת הצורך. ניתן לשחרר את השרירים הלא מאוזנים והלוחצים על העצבים, ולהחזיר את טווחי התנועה והמפרקים למצב הרמוני. יש לעסות מקצות האצבעות ועד הראש וגם בצד השני של הגוף לצורך איזון.

מניעה

* חשוב למקם את העכבר(+פד) עמוק בשולחן העבודה כך שהמרפק יהיה מונח כל הזמן על השולחן ופרק כף היד גם כן יהיה מונח על השולחן או על פד תומך נוח. באופן זה כל היד לאורכה צריכה להיות משוחררת ורפויה ורק האצבעות נעות בזמן העבודה עם העכבר.

לא תמיד מעבר לעבודה בצורה נוחה כמו שציינתי כאן פותר את הבעיה והכאבים הקיימים שכבר הצטברו במשך תקופה, במקרים כאלו יש צורך קודם כל לשחרר את כל השרירים המכווצים כיוון שלא תמיד הם משתחררים מעצמם.

* בנוסף מומלץ לעשות מתיחות קלות לפרק כף היד, לאצבעות וגם למרפק ולכתף (פעילות גופנית קלה ומותאמת אישית, מומלצת כמניעה להרבה בעיות וכאבי שרירים). קצת סיבובים ותנועה מקלים בעומס על השרירים. (אין זה המקום לפרט את כל סוגי המתיחות ותדירות הביצוע כיוון שזה צריך להיות מותאם לפי צורך אישי ויכולת כמובן).

* מנוחה וחימום האזור הכואב יכולים לעזור כאשר הכיווץ לא חזק מדי ולא בשרירים פנימיים.

עכשיו העכבר קצת פחות מפחיד נכון?  :)

מוטי

http://motishohat.cafe.themarker.com


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article5861.aspx