צו ירושה או קיום צוואה
נכתב על ידי: יחיאל לוי
תאריך: 05/01/21

לאבד אדם אהוב זה דבר קשה מאוד עד בלתי נסבל ממש. אבל, בין כל הרגשות המורכבים צריכים גם לפעול בצורה גנרית עם סידור כל מה שקשור אל הלוויה, השבעה, גילוי המצבה ובכל אזכרה ואזכרה שתהיה מעתה והלאה. לצד כל אלה הדברים שאותם יש להסדיר הם עניינים פיננסיים שקשורים אל כל הרכוש שנותר לאחר שאדם נפטר.


מה מקבלים בסופו של דבר

יש שתי אופציות לטיפול בעיזבון של אדם שנפטר. אופציה ראשונה היא ירושה על פי דין, שהיא האופציה הפחות רצויה מבין השתיים. בירושה מן הסוג הזה אין למעשה צוואה שהוכנה מבעוד מועד ע"י הנפטר, ואת הרכוש שנותר לו מחלקים בין היורשים הטבעיים שלו שהם בן/בת הזוג והילדים, במידה וישנם כאלה. החלוקה הזו יכולה ליצור סכסוכים ובעיות למשל עבור דירה שנותרה וצריכה להתחלק בין בן/בת הזוג שנותרו בחיים לבין הילדים. האופציה השנייה היא הכנה של צוואה מול עורך דין לענייני ירושה שיודע לעשות סדר ולהכין את המסמך הרלבנטי עבור כל אדם, ולעשות חלוקה ברורה של כל העיזבון מול היורשים לפי מה שאותו אדם חפץ בו.


מול מי מסדירים ירושה

את הירושה מסדירים מול הרשם לענייני ירושות, עם או ללא צוואה. צו קיום ירושה הוא זה שנערך כאשר לא קיימת צוואה כלל וכלל. בכל מקרה החלוקה בפועל של העיזבון לא מתבצע בצורה אוטומטית, ויש לפנות אל עורך דין לענייני ירושה על מנת שזה יבצע את הפעולות של רישום הנכס והחלוקה של הרכוש של האדם שנפטר, בין כל היתר. בין כל תחושות הבלבול שקיימות לאחר שאדם אהוב נפטר, זה יכול להיות לעזר רב לפעול מול אדם שבקיא בחומר המשפטי ויכול לכוון שלב אחר שלב על מנת לעשות את המעבר הזה של חלוקת הרכוש למשהו הרבה יותר פשוט וקל.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article59085.aspx