שלבים בדרך לרכישת דירה מקבלן
נכתב על ידי: פורטל לבית
תאריך: 19/01/21

אתם מעוניינים לרכוש דירה חדשה מקבלן, וחשוב לכם שתעשו את הבחירה הנכונה ביותר עבורכם ולכן אספנו לכם את השלבים לרכישת דירה מקבלן.

לאחר שאתם סוגרים על העיר בה תרצו לרכוש דירה חשוב לבדוק על הפרויקט עצמו, כמה קומות, כמה דירות בכל קומה, כמה מעליות? האם יהיו חנויות בבניין? האם הבניין קרוב למרכז קניות, בתי ספר וכדומה.

בדקו על היזם ראו בניינים שהוא בנה ובררו אם הדיירים מרוצים מהדירות, מגימור העבודה. ובררו כמה זמן עד לקבלת המפתח. חשוב לעבור על תוכניות הבניה. האם הדירה מסודרת בצורה טובה ללא שטחים שלא ניתנים לניצול.

כל פרויקט כיום נדרש בנק מלווה המשמעות היא שהבנק ערב ל בניית הבניין ולסיומו. לכן חשוב לבדוק אם יש בנק מלווה והאם היזם הוא שבונה את הדירה או חברה אחרת, ובמידה ומדובר בחברה אחרת בדקו על החברה. לבדוק כמה שיותר פרטים על הפרויקט ועל הקבלן.

מה בודקים עוד?

רכשתם דירה הבטיחו לכם נוף שקיעות מרהיבות אבל לאחר מספר שנים אתם מגלים שהולכים להקים מגדל מול המרפסת שלכם? זה קורה הרבה ולכן חשוב לפני שחותמים על קניית דירה לבדוק את תוכניות וועדה המקומית, במיוחד שמדובר באזור חדש של בנייה, חשוב לבדוק אילו פרויקטים עתידים להיות בעתיד והיכן ימוקמו. חשוב לבדוק מה יהיה בסביבה, היכן יהיו גנים ובתי ספר, האם יש מרכז קניות בסביבה ותחבורה ציבורית נוחה ונגישות לצירי תנועה מרכזיים. חשוב לבדוק אילו פרויקטים עתידים להיות בעתיד.

בעלות על הקרקע – חשוב לבדוק שחברת הבנייה היא בעלת הקרקע ושאין שיעבודים על הקרקע או עיקולים.

עסקאות קומבינציה – עסקאות קומבינציה, הן עסקאות בהן היזם רוכש קרקע מבעליה ומעניק לו בתמורה מספר יחידות דיור, שיטה זו נפוצה מאד בישראל ועשויה להניב רווח לכל הצדדים. בדקו שניתן לרשום הערת אזהרה על הנכס ואין מגבלות כלשהן ובנוסף יש לבדוק אם רשומה הערת אזהרה לטובת היזם, ובעתיד שהדירה תעבור אליכם שהיזם רשאי לרשום הערת אזהרה לטובתכם.

היתר בנייה – לכל בניין חייב שיהיה היתר בנייה המאשר את התוכניות שהקבלן הגיש. לא פעם ינסה הקבלן  לשנות את התוכניות ולנסות  לקבל היתר חדש. מה שיכול לעקב את התחלת הבנייה. חשוב לבדוק שיש היתר בניה המאפשר לבנות על פי אישור הרשויות? ובמידה ועדיין אין היתר לבניה חשוב להוסיף לחוזה סעיף המגדיר זמן לקבלת היתר, ובמידה ואין היתר עד הזמן שקבעתם, יש לכם זכות ביטול לאחר תקופה זו.

מפרט הדירה ותכנון הדירה – בדקו מה כולל מפרט הדירה, האם יש יותר משירותים אחד, מה גודל החדרים, חלוקה של הדירה, האם יש מחסן וחניה לדירה. האם יש חדר ארונות, אלו מוצרים מובטחים לכם בחוזה הדירה.

חשוב להבין כי בעת קבלת הדירה יהיו הוצאות נוספות, כגון תשומות בניה, מס רכישה, שכר טרחת עורך דין, עלויות מעבר ושיפוץ.

חוזה מול הקבלן - שוקי ג'אנה מסביר כי בעת חתימת חוזה כדאי שייצג אתכם  עו"ד מקרקעין משלכם, פעמים רבות יציעו לכם את עורך דין של הקבלן אבל קחו בחשבון שהוא מייצג את הקבלן ולא אתכם. זו זכותכם להביא עורך דין מטעמכם. שכ"ט עו"ד הוא לרוב בין 0.5% ל-1.5% ממחיר הדירה החוזי; אתם אמורים לשלם מחצית מזה לעו"ד שלכם. חשוב להדגיש - יש בעצם מעין שני תשלומים לעורכי דין ברכישת דירה מקבלן - העו"ד שלכם, וכן עו"ד של הקבלן שאחראי על הרישום


 
אודות המחבר

פורטל לבית, הפורטל הגדול לכל השירותים ואנשי המקצוע לבית. רהיטים, אמבטיות, מטבחים, טכנאים, אדריכאלים, סורגים, פרגולות, תריסים, שער חשמלי , פרקטים, הסקה ועוד.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article59144.aspx