דוח דוחק בארה"ב להתחייב מחדש למנוע הפצת נשק גרעיני
נכתב על ידי: חיים נוי
תאריך: 11/02/21

דוח דוחק בארה"ב להתחייב מחדש למנוע הפצת נשק גרעיני

שיקגו, 10 בפברואר 2021, (GLOBE NEWSWIRE) :

דוח חדש של כוח משימה בראשות צ'אק הייגל, מלקולם ריפקינד וקווין ראד שכונס על ידי המועצה לעניינים גלובליים של שיקגו, טוען שהשחיקה של הבריתות של ארה"ב וסביבה ביטחונית שמשתנה במהירות החלו להעמיד בסימן שאלה את ערבויות הביטחון הגרעיני של אמריקה ומאיימות על יכולת הקיום בטווח הארוך של משטר אי הפצת הנשק הגרעיני בן 50 השנים. הדוח מציע המלצות ספציפיות ומסגרת שתבטיח שבני הברית של אמריקה ימשיכו לחוש בטוחים מבלי שיצטרכו נשק גרעיני משלהן.

"בהיעדר המנהיגות של ארה"ב בארבע השנים האחרונות, בני הברית שלנו שואלים שאלות על האמינות של הערבות הגרעינית האמריקנית", אמר מנהל הפרויקט איבו דאלדר, לשעבר שגריר ארה"ב בנאט"ו ונשיא המועצה לעניינים גלובליים של שיקגו. "שינוי הממשל לבדו כנראה לא יספיק כדי ליצור מחדש את האמינות של ארה"ב. ארצות הברית חייבת לעשות את כל שביכולתה כדי לעבוד עם בני הברית שלה ולבנות מחדש את האמון במסגרת המשותפת שלהם להגנה קולקטיבית".

"חידוש המחויבות לבני הברית של אמריקה מחייב את חידוש המחויבות להרתעה גרעינית", אמר הייגל, לשעבר שר ההגנה של ארה"ב. "הנשיא ביידן חייב לאשר מחדש את מחויבויות הביטחון של אמריקה, לשנות החלטות שפגעו בקשרים שלנו ולשאת ולתת על הסכמים הוגנים שיבטיחו שארה"ב תוכל להחזיק כוחות באירופה ואסיה".

הדוח, Preventing Nuclear Proliferation and Reassuring America’s Allies, הוא תוצר של כוח המשימה לבני הברית של ארה"ב וההפצה של נשק גרעיני, קבוצה של 16 שרי חוץ והגנה לשעבר מארה"ב, אירופה ואסיה ויועצים אחרים לביטחון לאומי והגנה שעובדים ביחד 12 חודשים כדי לפתח המלצות ספציפיות.

ההמלצות של כוח המשימה כוללות:

  • לבנות מחדש שלהמנהיגות של ארה"ב על ידי אישר מחדש של מחויבויות הביטחון שלאמריקה, העלאת החשיבות של סוגיות נשק גרעיני בבריתות, ובניית יכולות הגנהבאירופה ואסיה.
  • לחזק את יכולותההגנה של אירופה על ידי כך שמוודאים שאירופה תיטול יותראחריות לביטחון וההגנה שלה ותמקד את שיתוף הפעולה הביטחוני ביכולות צבאיותאמיתיות. צרפת ובריטניה צריכות להעמיק את שיתוף הפעולה הגרעיני שלהן ולהרחיבאת ההרתעה שלהן לבני הברית באירופה.
  • לתאם הרתעה רבצדדית באסיה כשארצות הברית תציע להקים קבוצת תכנון גרעיני אסיאתיתכדי להכניס את אוסטרליה, יפן וקוריאה הדרומית לתהליך התכנון הגרעיני שלארה"ב.
  • להרחיב את בקרתהנשק הרב צדדית כשחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"םיתחייבו לדו-שיח על סוגיות נשק גרעיני וידונו על בניית אמון גרעיני ואמצעישקיפות, ולערב את סין בכל הפעילות להפיכת הבקרה על הנשק הגרעיני לרב צדדית.

"השאיפות של סין מהוות איום על האקלים הביטחוני, אבל סין היא חלק חיוני מהשיח", אמר ראד, לשעבר ראש ממשלת אוסטרליה. "הצעדים הראשונים האלה יכולים לחולל שינוי משמעותי בהרגעת החששות של בני הברית ותיאום פעילות ההרתעה".

"לבריטניה וצרפת יש תפקיד קריטי למלא בסיוע לאירופה לבנות את המימד הגרעיני בפעילות ההגנה והביטחון שלה", אמר ריפקינד, לשעבר שר החוץ ושר ההגנה של בריטניה. "בכך שיכירו שהביטחון והאינטרסים החיוניים של אירופה קשורים באופן בלתי ניתן להפרדה, שתי המדינות יכולות להתחיל לפתח יכולת הרתעה גרעינית חזקה שמוכוונת לאירופה".

בנוסף ליושבי הראש המשותפים, חברי כוח המשימה הם:

חברי כוח המשימה

  • נובויאסו אבה,לשעבר נציב הוועדה לאנרגיה אטומית של יפן.
  • קרל בילידט, לשעברראש הממשלה ושר החוץ של שוודיה.
  • ריק בארט, לשעברשגריר ארה"ב בגרמניה והנושא ונותן הראשי ב-START.
  • אספן ברת אידה, לשעבר שרהחוץ ושר ההגנה של נורווגיה.
  • פרנסואה הייזבורג, לשעבריו"ר המכון הבינ"ל ללימודים אסטרטגיים.
  • וולפגנג אישינגר, לשעברמזכיר המדינה לענייני חוץ של גרמניה.
  • נובוקצו קנהרה, לשעברסגן היועץ לביטחון לאומי של יפן.
  • לי סנגי, לשעבר שרההגנה ויו"ר המטות המשולבים של קוריאה
  • קרטיס סקפרוטי,לשעבר המפקד העליון של ברית נאט"ו באירופה
  • רדק סיקורסקי, לשעבר שרהחוץ ושר ההגנה של פולין.
  • סינאו אולגן, לשעברנושא משרה בשירות החוץ הטורקי.
  • ביונג-סה יון, לשעבר שרהחוץ של קוריאה

יושבי הראש המשותפים של כוח המשימה ומנהל הפרויקט זמינים לראיונות לפי בקשה. כדי לתאם, התקשרו עם [email protected].

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


 
אודות המחבר

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article59228.aspx