מרכז המחקר למערכות מאובטחות של המכון לחדשנות טכנולוגית משתף פעולה עם אוניברסיטאות גלובליות בפרויקטים לחקר תקשורת רשת מאובטחת
נכתב על ידי: חיים נוי
תאריך: 26/10/21

מרכז המחקר למערכות מאובטחות של המכון לחדשנות טכנולוגית משתף פעולה עם אוניברסיטאות גלובליות בפרויקטים לחקר תקשורת רשת מאובטחת

סינרגיה לשיפור עמידות התקשורת, הבטחת רשתות רשת מאובטחות אמינות, חלק בלתי נפרד מהגברת תשתית התקשורת, הפעלת מערכות אוטונומיות מאובטחות

אבו דאבי, איחוד האמירויות, 26 באוקטובר 2021, (BUSINESS WIRE):

המכון לחדשנות טכנולוגית (Technology Innovation Institute - TII), ליבת המחקר היישומי של המועצה למחקר טכנולוגי מתקדם באבו דאבי (ATRC-Advanced Technology Researchהודיע היום כי מרכז המחקר למערכות מאובטחות (SSRC) שיתף פעולה עם שלוש אוניברסיטאות יוקרתיות בפרויקטים מאובטחים לחקר תקשורת רשת מאובטחת.

רשת Meshהיא טופולוגיית רשת שבה צמתי התשתית מתחברים ישירות, דינמית ולא היררכית לכמה שיותר צמתים אחרים, ומשתפים פעולה זה עם זה כדי לנתב ביעילות נתונים לצדדים שלישיים וממנה. הפרויקט נועד לחזק את האבטחה של טכנולוגיית רשת Meshש-TII מפתחת כיום עבור תקשורת בין מכונה למכונה ותקשורת בין בני אדם לאדם.

שלוש האוניברסיטאות השותפות כוללות את אוניברסיטת ח'ליפה למדע וטכנולוגיה של איחוד האמירויות הערביות, מוסד מחקר ברמה עולמית המטפח הוגים ביקורתיים במדע והנדסה יישומיים, אוניברסיטת טורקו בטורקו, פינלנד ואוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה (TU Graz) בסטיריה, אוסטריה. פרויקט אוניברסיטת ח'ליפה נקרא "יישום צ'אט/VoIP מאובטח וגמיש על רשתות Mesh פרטיות". בינתיים, פרויקט אוניברסיטת טורקו מתמקד ב'R3Swarms: צבירים עמידים וברי שינוי קונפיגורציה, והפרויקט עם אוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה נקרא 'SPiDR: רשתותMesh אלחוטיות מאובטחות, מבצעיות, אמינות וגמישות'.

בהתייחסו למשמעות ההתפתחות עבור איחוד האמירויות והאזור הרחב יותר, אמר ד"ר שריקנט (טיקי) תאקר, החוקר הראשי ב- SSRC: "באיחוד האמירויות אנו עורכים מחקר כדי לספק טכנולוגיה שמשפרת את החיים באמצעות הפיכת מערכות ותקשורת לבטוחות יותר. זוהי חשיבות עליונה כאשר טכנולוגיות משלבות בין מערכות אנושיות, פיזיות ואינטראקציות תוכנה. מחקר רשת Mesh שנערך עם שותפינו באוניברסיטת טורקו, אוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה ואוניברסיטת ח'ליפה יאיץ את פריסת התקשורת הבטוחה לטובת אנשים המתגוררים באיחוד האמירויות ובאזור הרחב יותר".

ד"ר תאקר אמר כי שיתופי הפעולה עם אוניברסיטת טורקו ואוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה ישתרעו על פני תחום שיפור חוסן התקשורת באמצעות בחינת, בין היתר, של שידורי UWB (פס רחב במיוחד), בעוד השותפות עם אוניברסיטת ח'ליפה מתמקדת באבטחת PHY (שכבה פיזית) וניתוב מאובטח. בסך הכל ארבע תוכניות מחקר יוצאות לדרך כדי לספק שיפור משמעותי ביכולת של רשתות Mesh להתנגד לציתות, סריקה, הפצת תוכנות זדוניות ושיבוש, בין איומים אחרים. כיישום ישיר, יתרונות אלה הם קריטיים עבור תקשורת נחיל מערכת פיזית סייבר להיות אמין וגמיש בעת הפעלה אוטונומית, הוסיף ד"ר תאקר.

הוא ציין כי רשתות Mesh מהימן ומאובטח הן חלק בלתי נפרד מתשתית התקשורת הכוללת ויאפשרו מערכות אוטונומיות מאובטחות.

ד"ר קרלו בואנו, פרופסור חבר במכון לאינפורמטיקה טכנית, באוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה אמר: "הטכנולוגיות שפותחו בתוך SPiDR יעצימו רחפנים וסמארטפונים מהמדפים את היכולת לזהות באופן אוטונומי ולהפחית התקפות זדוניות ובעיות דו-קיום, ובכך להגדיל את הזמינות והפונקציונליות שלהם מבלי להוסיף לעלויות ההפעלה שלהם".

ד"ר טומי ווסטרלונד, פרופסור חבר במערכות חכמות באוניברסיטת טורקו, אמר: "הפרויקט עם SSRC מתמקד בניצול וקידום טכנולוגיות חדישות הכוללות, אך לא רק, DL, DLT ו- UWB, כבסיס לתכנון ובניית נחילים מאובטחים יותר, גמישים, חזקים, וניתנים להגדרה מחדש".

ד"ר האדי אוטרק, פרופסור חבר במחלקה להנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת ח'ליפה, אמר: "באמצעות פרויקט זה, אנו שואפים לבנות יעילות ולטפל בחסרונות קודמים על ידי פיתוח יישומי צ'אט ו- VoIP יעילים בתוך רשתות Meshמאובטחות וגמישות".

למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.tii.ae

*מקור: AETOSWire

ליצירת קשר:


Technology Innovation Institute
Hanz Valbuena
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

מולטימדיה:

צילום

ד"ר שריקנט (טיקי) תאקר, החוקר הראשי במרכז לחקר מערכות מאובטחות(צילום: AETOSWire)

לוגו

תוכן הודעה זו בשפת המקור, מהווה את הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. תרגומים מסופקים למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם מול המסמך בשפת המקור, המהווה את הגרסה היחידה של טקסט זה שהינה בעלת תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית BUSINESS WIRE


 
אודות המחבר

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article60332.aspx