פופ-און ורול-אפ הם שני סגנונות ההצגה הנפוצים בכתוביות בטלוויזיה. כתוביות צבע על משמשות לעתים לאפקטים מיוחדים, אך הן הרבה פחות נפוצות. המק"ס תומכת בשימוש בסגנון הפופ-און עבור כל כתוביות הטלוויזיה. WebVTT תומך ב-Pop-on כמו גם ב-paint-on כתוביות.
כתוביות קופצות, כפי שמרמז שמם, מופיעות בתיבות באורך שורה אחת או שתיים בתחתית המסך, אם כי הן עשויות להיות ממוקמות על המסך בצורה כזו שמציינת את הדובר הנוכחי, ולאחר מכן קופצות שוב כדי להיות הוחלף בתיבת הכיתוב הבאה. במקרה של תוכן שמע שלא ניתן להגביל לקופסת פופ-און אחת, קופסת פופ-און אחת מוחלפת באחרת בהפסקות הגיוניות בטקסט (סופם של ביטויים או משפטים). כתוביות קופצות כוללות מידע שמע ערוך כדי לסייע לצופים בהבנת התוכנית. זה עשוי לכלול דיאלוג, קריינות, אפקטים קוליים, אינדיקציות לפעילות מחוץ למסך וכו'. כתוביות קופצות מסונכרנות עם תוכן האודיו של התוכנית ולכן משמשות בדרך כלל עבור תוכניות מוקלטות מראש הכוללות מספר רמקולים תמלול שיחות מוקלטות.
כתוביות כלליות משמשות בעיקר בשילוב עם שידורי טלוויזיה חיים, כגון דיווחי חדשות ואירועי ספורט חיים. עד ארבע שורות של טקסט כתוביות מופיעות בתיבה בתחתית המסך. בזמן שהתיבה נשארת יציבה על המסך, כתוביות מופיעות מילה אחר מילה וגלולות לראש התיבה, שם השורה העליונה תיעלם ותוחלף בשורה הבאה. קווים חדשים בעצם עם יצירתם יופיעו בתחתית התיבה וידחפו את הטקסט הישן כלפי מעלה.
בשל העובדה שכתוביות רול-אפ נוצרות כדי לשקף תוכן אודיו שנוצר בזמן אמת, תמיד יש חוסר סנכרון מסוים של הטקסט למילים הנאמרות על המסך. זה יכול להדאיג חלק מהצופים, לא שונה מההשפעה של צפייה בתוכנית וגילוי האודיו בהשהייה של מספר שניות. צופים המשתמשים בקריאת שפתיים בנוסף לכיתובים לקריאה עשויים גם הם למצוא את זה בעייתי.
בנוסף, מגבלות הזמן הכרוכות בתמלול אקטיבי של תוכנית בזמן שהיא משודרת גורמות תמיד לאובדן דיוק בתמלול, כולל שגיאות כתיב, מילים לא מובנות או פשוט הקשות שגויות. לחץ הזמן גם דורש לעתים קרובות עריכה מהותית על ידי המתמלל, למשל, במקרה של מספר רמקולים המדברים בו-זמנית או בכל פעם שכניסות שמע מרובות חופפות זו לזו תמלול ראיון.
The Closed Captioning Project LLC, החנות האחת שלך למידע על תמלול וכתוביות.