החלטתם להתגרש- מה עושים?!
נכתב על ידי: עו"ד סיון כהן
תאריך: 24/09/09

זהו! הגיע הרגע ונראה לכם כי חיי הנישואין שלכם עומדים להסתיים? לא בהכרח. יש לזכור, כי תמיד יש מקום לבחון האם באמת ובתמים שני הצדדים רוצים לסיים את מערכת הנישואין, או שמא ניתן לנסות ולגשר על הפערים בין הצדדים וגם אם התשובה לכך הנה שלילית, תמיד ניתן לסיים את הנישואין בדרך יפה וחיובית.

אין ספק, כי כדי לסיים את הנישואין בצורה יפה, יש צורך כי בן/בת זוגכם, ירצו לנהוג גם הם כך. ולכן, אם אין לכם את הפרטנר המתאים לצורך קבלות החלטות משותפות לסיום הנישואין והגעה להסכם כולל, הרי שיש לנהל תיק גירושין כולל, לרבות הגשת תביעות (או כתבי הגנה- אם בן/בת הזוג הקדים אתכם). אנו במשרדינו, נסייע ונתמוך בך, על מנת להוציא את הטוב מהרע.

אין ספק, כי כרגע הנכם חשים מבולבלים, חסרי שליטה וללא יכולת לראות את האור שבקצה המנהרה, אך התנהלות נבונה יכולה לסיים את ההליך, בדרך הטובה ביותר.

ראשית, המנעו מלהקשיב לעיצות "חכמים" ובעלי ניסיון. עיצות כמו: "גשי למשטרה להגיש תלונה כי הוא הרביץ לך", "תרוקן את כל חשבון הבנק ותטען שלא נשארו לכם כספים", הנן כהגדרתן "עיצות חכמים" ותו לו. כל עוד לא נועצתם עם עו"ד מומחה מתחום דיני המשפחה, מוטב כי לא תעשו כל צעד.

בשום אופן אל תתייעצו עם מקורביכם, שמא המידע יגיע לבן הזוג בטרם עת...

גם המחשבה כי הסתדרתם עם בן/ בת הזוג לאורך כל חיי הנישואין, ולכן אין כל סיבה כי יהיו גירושין מכוערים- הנה מחשבה מוטעית. גם זוגות שהיו נשואים למעלה מ- 30 שנה, שינו את עורם ומצאו את עצמם מנהלים הליך גירושין מכוער.

חשוב לנטרל את רגשות הכעס והנקמה, שכן, כך תוכלו להתפנות לניהול הליך הגירושין והשגת מטרותיכם, בדרך הטובה ביותר.

אל תלחץ/י מאיומים שמופנים אליכם מהצד השני, כמו: "אני לא אשלם לך מזונות בחיים", "יש לי הקלטות שאת מקללת- את בחיים לא תקבלי משמורת על הילדים", "בחיים לא תקבל גט" וכהנה וכהנה...

לאיומים הנ"ל אומנם ישנה משמעות וניתן להשתמש בהם בהמשך ההליך-לעיתים- אך אל תתנו להם להשפיע עליכם ולחשוש כי נחרץ גורלכם.

חשוב שתדעו כי אין מתכון לגירושין וההליך יתנהל באופן שונה אצל כל אחד ואחת ואף אצל כל עו"ד ועו"ד.

המטרה העיקרית הנה סיום חיי הנישואין בדרך הטובה ביותר לך!!!

כמובן, שבהליכי גירושין ישנה חשיבות עצומה למימד הזמן, וזמן הוא כסף, מאחר וישנה חשיבות עצומה  לעובדה מי פונה ראשון לערכאה האזרחית או הדתית.

 וזכרו-כל סוף הוא התחלה חדשה...


 
אודות המחבר

עו"ד סיון כהן

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article6203.aspx