מה הם הסטרואידים האנבוליים?
סטרואידים הינם חומרים מלאכותיים בדומה להורמון המין הזכרי - טסטוסטרון. הם למעשה תרופות בעלות השפעה רפואית ועל כן משמשות לטיפולים רפואיים שונים. לעיתים רופאים רושמים סטרואידים אנבולים לעזור לאנשים עם סוגים שונים של אנמיה (חוסר דם) וגברים שלא אשר אינם מייצרים מספיק טסטוסטרון באשכיהם.
אך חשוב לציין כי רופאים אינם רושמים סטרואידים אנבוליים לצעיר - בריא או אנשים לעזור להם בנה שרירים. היות והדבר אינו חוקי ומוסרי.
ישנם הרבה סוגים שונים של סטרואידים אנבוליים, להלן רשימה של כמה חומרים הכי שכיחים בשימוש אצל ספורטאים שונים כיום: אנאדרול, אוקסאנדרולון, דיאנאבול, ווינסטרול, דאכא-דאראבולין, ואקאיפויס.
סוגים שונים של סטרואידים אנבוליים:
ישנם כמה סוגים של סטרואידים משתמשים, וניתן לחלקם למספר תת-קבוצות, כגון אלה הניטלים באופן אוראלי או בהזרקות (לרוב תוך שריריות). או לפי הפרמקולוגיה הרפואית: אלה המשתייכים למשפחת ה"17-אלפא אלקילייטד" או אינם משתייכים לקבוצה הנ"ל. וכו'...
כיצד ספורטאים משתמשים בסטרואידים ותכשירים אנאבוליים שונים?
על פי רוב ספורטאים משתמשים בשיטת הקומבינציה. כלומר שהם לוקחים מספר תרופות יחד בכדי לקבל השפעה סינרגיסטית.
אורך תקופת המחזוריות שהם עורכים - להלן תקופת הסייקל, הינה כשישה שבועות ועד לכ- 12 שבועות בקירוב. לרוב השימוש ברכיבים אנבוליים נעשה בשיטת הפירמידה (ראה פרק 12, עמוד 42 מהספר: סטרואידים כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!).
מהם תופעות הלוואי השכיחות?
סטרואידים אנבוליים יכולים לעשות פצעונים (אקנה) ושיער יתר. הם גם יכולים לעשות מילדים צעירים בחורים מבוגרים מבחינה חזותית (בשימוש כרוני ארוך טווח). סטרואידים יכול גרום לגידולים בכבד ולסתימת עורקים. חוסר איזון הורמונאלי, גדילת יתר של בלוטת הפרוסטטה, העמקת הקול ועוד... (לחומר מעמיק יותר ראה פרק 20 עמוד 58, בספר: סטרואידים כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!).
לאתר ארגון הבריאות והכושר הישראלי - http://www.healthnfit.org/index.php