שיווק מסעדות – עיצוב לוגו למסעדה
נכתב על ידי: ראובן
תאריך: 04/10/09

כדי להבין מה צריך לשם עיצוב לוגו יעיל, להלן כמה תכונות שניתן לזהות בלוגו אפקטיבי.
לוגו טוב הוא לוגו קל לזיהוי, אפילו במבט חטוף או ממרחק, הוא לוגו קל לזכירה, הוא מעביר מסר של מי אנחנו, הוא מעביר מסר של מה אנחנו עושים והוא מרמז על סגנון השירות.

מערך צבעים
מסעדות צריכות שיהיה להן מערך צבעים כלשהו. מערך צבעים עוזר להגדיר את המסעדות ולרוב כולל שני צבעים מנוגדים. לשני הצבעים המנוגדים יש צבעים משלימים המנוצלים לעיצוב המסעדות. לעיתים קרובות הצבע שחור יכול להיות מנוצל להקפיץ קדימה את הצבעים העיקריים של המסעדות. לצבעים מסוימים יש השפעות פסיכולוגיות ייחודיות על התנהגותם של אנשים. אולי שמת לב שמסעדות רבות משתמשות בצבעי אדום וצהוב בעיצוב הלוגו שלהם ובעיצובי המסעדות בכלל. שני הצבעים הללו מעניקים תחושה של התרגשות. מחקרים הראו שהתרגשות כזו מובילה צרכנים לאכול יותר במסעדות המסוימות.

הדרגתיות
הדרגתיות היא דפוס הצבעים המתקבל כשצבע אחד מתפוגג לתוך צבע אחר. אפקט כזה עשוי להיראות מעניין ואומנותי משהו, אך הוא גורם לבלבול ומקשה על זיהוי הלוגו במבט חטוף או ממרחק. בנוסף זהו אפקט יקר וכל הדפסה או יצור מחדש של הלוגו, הופכים יקרים יותר ובשיטות מסוימות אפילו בלתי אפשרי (כמו לוגו רקום). בעלי מסעדות שמבקשים לוגו קל לזכירה ולזיהוי שישרת היטב את מטרת שיווק המסעדות, צריכים להימנע מעיצובי לוגו בהדרגתיות של צבעים.

אפקטים והדגשות
אפקטים כמו שיפועים המבליטים את מרכז הלוגו והופכים את היתר לרקע משני, נוטים לבלבל כמו הדרגתיות צבעים ויש להיזהר מהם. האפקטים נראים אומנותיים והופכים את הלוגו למעניין יותר, אך הם גם הופכים אותו לקשה להבחנה במבט חטוף, או ממרחק ולקשה לזכירה. בעיצוב לוגו למסעדות ובכלל, יותר מדי פרטים מביאים לתוצאה גרועה.

הצללות
לאחר שתי הפסקאות האחרונות, לא נראה כי יש צורך להסביר באריכות מדוע הצללות אינן טובות כחלק מלוגו. הן רק מבלבלות ומהוות תוספת של פרטים שנמצאים שם יותר לניפוח האגו של היוצר ופחות לשם יצירת לוגו יעיל. בעלי מסעדות צריכים לזכור כי אטרקטיבי איננו שווה בהכרח לאפקטיבי.

גופנים
אחת הטעויות הנפוצות בעיצוב לוגו היא שימוש בגופן שקשה לקרוא או שימוש בגופן בצבע דומה מדי לצבע הרקע. התוצאה היא לוגו לא קריא. אם המילים בלוגו הולכות לאיבוד משום שהן קשות לקריאה, הלוגו איננו יעיל.

מילים
המילים בן משתמשים בלוגו וצורת הדגשתן, בהתבסס על גודל הגופן וצבעו, יכולות להשפיע משמעותית על יכולתו של הלוגו להיות מזוהה מיד ובקלות, וקל לזכירה. בנוסף, מילים מעטות ועלובות לא יגיעו לתודעה של הלקוחות הפוטנציאלים של המסעדות ולא ישדרו להם את המסרים החשובים על מהות המסעדות ומה שהן מציעות. בלי לשדר בבירור את זהות המסעדות והמסר שלהן, המילים בלוגו לא שוות דבר. לדוגמא, מסעדה שנקראת "אצל רונה" ויש לה לוגו ובו המילים "אצל רונה" על רקע ריק, הלוגו מפספס את הפוטנציאל שלו. תוספת קטנה של המילה "מסעדת" או "עסקית" יכלה להעיר מסר ברור לגבי המסעדה ומה שהיא מציעה ללקוחות פוטנציאלים. במקום להוסיף מילים אפשר להשתמש בתמונה או ציור שמשדרים אוכל, או מסעדה כמו למש המבורגר או פיצה. שימוש כזה ישאיר גם הוא הבנה ברורה אצל הלקוחות לגבי מהות העסק.

צורה
לוגו יעיל של מסעדות זקוק לא רק למערך צבעים קל לזכירה ולזיהוי, ולמילים המביעות בבירור את מהות המסעדה. לוגו יעיל צריך גם להיות בעל צורה גיאומטרית בסיסית ברורה, שתבטיח זיהוי שלו גם ממרחק, כשלא ניתן לקרוא את הכתוב בו. בד בבד עם מערך שני צבעים עיקריים, צורת לוגו כזו, הופכת את הלוגו לכזה שקל לזהות. לדוגמא, האות M הגדולה והצהובה בלוגו של מקדונלדס, הלוגו יוצר דפוס צבעים וצורה בסיסית שקל לזהות מיד כשרואים את הלוגו, הרבה לפני שמתקרבים אליו מספיק כדי לקרוא את המילים.

אפשר לסכם את הנקודות שהועלו כאן לגבי עיצוב לוגו למסעדות במילה "פשטות". יותר מדי פרטים עשויים להראות מרשימים מאוד אבל לא יביאו ליצירת לוגו שמשיג את המטרה הבסיסית ביותר של לוגו - לגרום לאנשים לזכור את העסק, את מהותו ואת מה שהוא מציע.


 
אודות המחבר

ראובן אזולאי, מנכ"ל בונסייט מור אינטראקטיב - בניית אתרים.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article6307.aspx