קום איל פו זוהי חברה יקרה שמאוד מצליחה בארץ. המחירים שלהם מאוד גבוהים, 1000 ₪ למכנסיים. המרצה היה מאילו שיעצו לחברה שלא לצאת לחו"ל. קום איל פו זוהי חברה יקרה שמאוד מצליחה בארץ. המחירים שלהם מאוד גבוהים, 1000 ₪ למכנסיים. המרצה היה מאילו שיעצו לחברה שלא לצאת לחו"ל.
בניתוח שנעשה נגלה כי הם צריכים להקים חנות ברחוב הכי נחשב באותה מדינה ולשים שם חנות. אם הם רוצים להצליח הם צריכים לקחת מנהלת חנות מרשת הדומה לשלכם, מקומית. הם אמרו כי הסיכון גדול מדי עבורם. זכיין רציני לא ניתן למצוא.
זארה – אפרופו חדירה לישראל
הזכיין של זארה היה המשביר לצרכן בנוסחו הישן. מנהלת החנות חלק נכבד משכרה הוא עמלות, בהתאם להצלחת החנות. זארה הסתכלו על הנתונים שלהם ולפי זה בנו נוסחת שכר למנהלת שלהם, לפי הצלחת החנויות שלהם בחו"ל והמטר המרובע המושקע. זארה מכרה ביום בחצי שנת פעילותה הראשונה 400 אלף שקל ביום. כתוצאה מכך, היו למנהלת אחוז מהמכירות והיא הרוויחה יותר מהמנכ"ל של זארה, אך זה לא נמשך לאורח זמן, זו היתה ההצלחה של ההתחלה.
שכירות חנות ברחובות הטובים של ניו-יורק עולה כ50 אלף דולר בחודש – בלי מלאי, נקיון, חשמל וכוח אדם. העוצמה המסחרית של הרחובות הללו מאפשרת את זה.
שליטה בשיווק – אוסף ההחלטות שהמנהל שיווק צריך לקבל ואני צריך להשפיע עליהן ולהחליט. כגון: ארבעת הPים כמו מי? למי לשווק איך לשלוח,? לעשות הובלה עם חברת שליחויות או חברת הובלות? עד כמה אני משקע לאיזה שוק מטרה אני פונה? איזה מוצרים אני מוכר? באילו מחירים? זדך איזה ערוץ הפצה? איזו תקשורת שיווקית אני מפעיל?
מה קסטרו החליטה על בסיסי רמת השליטה על תהליך השיווק
תשובה: שליטה כמעט מלאה. היא לקחה שותף, שהוא אמור להביא לה את ההבנה בשוק הגרמני אבל היא הולכת איתו 50-50% והיא כך יכולה להשקיע ולהשפיע על הליך השיווקי. אם אנחנו רוצים להשפיע על כל ההליך – אנחנו לוקחים סיכון.