דולר שקל: המשך היחלשותו של הדולר למול השקל הישראלי ממשיכה תוך יצירת מבנה מחירים יורד ושפלים יורדים בהתאמה. השער נמצא בתחילת שבוע המסחר החדש על קו בלימה שהינו בבחינת נקודת אל-חזור. אולם למרות הכול אנו מבחינים בניסיון כושל של השער לפרוץ כרגע מטה ולהמשיך את המגמה הדובית, בעוד שבמקביל הגרף מצביע על תבנית היפוך אפשרית לעליות שערים, שיהיו בבחינת תיקונים ומימושים. הערכה זו מתחזקת נוכח סטייה באינדיקאטורים המורים שעליות קרובות אכן צפויות, מה גם שניתן למצוא שמהלך הירידות שהתרחש עד כה כבר נושק כמעט את מכירות היתר.
יורו דולר: ניכר שגל העליות של המטבע האירופי הולך ונחלש, כמו גם המומנטום לרכישות מצד הסוחרים. הדבר גם משתקף בשאר האינדיקאטורים. מה גם שאנו יכולים להבחין בהם בסטייה. עם זאת, אמנם ניראה שהניסיון של השער לכבוש פסגה חדשה עומד כרגע בסימן שאלה גדול, בעוד הסימנים יותר ויותר מצביעים על כך שספק רב באם זה אכן יקרה, אולם בכל זאת אין להתעלם מהעובדה שעדיין לא ניכרת על הגרף פריצת שווא המצביעה על היפוך מגמה וודאי. כמו-כן טרם אנו מבחינים בתבנית היפוך מלאה שיכולה לסמל עבורנו את האפשרות לכניסה לעסקאות שורט. אולם מומלץ לעקוב בצמידות אחר הירידות הצפויות עם תחילת שבוע המסחר הנוכחי, ואז כאשר יתקבל האישור הסופי לכניסה לעסקה שורט - לבצע אותה, אם כי במנות קטנות, היות שבכל זאת מדובר במהלכי תיקונים שהינם כנגד כיוון המגמה הכולל. באשר למהלכים שווריים - אין להוציא מכלל אפשרות שהם אכן יקרו, אולם הסבירות לכך נמוכה בטווח הקרוב, כך שבפריצת השיא האחרון ניתן לשקול אפשרות לפוזיציית לונג, אך חשוב ביותר יהיה להיות צמודים למסכים מידי פרקי זמן קצרים ובאופן כללי להיות כל הזמן עם היד על הדופק.
סטרלינג-דולר: עם פתיחת שבוע המסחר הנוכחי אנו מוצאים שהפאונד נמצא בנקודה קריטית. מצד אחד ניתן למצוא מגמת עלייה מינורית שמתקנת את המגמה הדובית, וזאת לאחר תבנית היפוך וחציית קו האישור שלה. אבל יחד עם זאת תבנית היפוך זו החלה בדיוק בנקודת בלימה של "פיבונאצ'י" - כתיקון של המגמה השוורית. מאידך, בכל זאת אנו נמצאים עדיין במהלך דובי משני, שהחל בתחילת אוגוסט השנה, ומלווה במבנה מחירים וקו מגמה יורדים. לפוזיציות לונג יש לבחון באם השיא הקרוב יישבר במהלך ימי המסחר הקרובים כלפי מעלה וכמוהו גם קו המגמה היורד, להמתין לאישור השבירה, ורק אז לשקול כניסה לפוזיציה. לעומת זאת, ראוי גם במיוחד לבחון באם כל גל העליות אינו אלא תיקון להמשך מגמת הירידה, כפי שכך ניראה כסביר יותר. מה גם שלפחות בטווח הקצר אנו אמורים להיתקל בתיקונים ומימושים לאחר עליות רצופות של ארבעה ימים ללא תיקון, בעוד שהנר הסוגר את שבוע המסחר החולף מראה סימנים שאכן כך הדבר וזהו הכיוון.
דולר-יין: לאחר ירידות בשער הדולר במשך תקופות ארוכות אנו מבחינים בהתאוששות מזה כחודש, אולם מהלך העליות האמיתי של המטבע האמריקאי יצא לדרך לפני פחות משבועיים, לאחר שהגרף העיד על תבנית היפוך והשער פרץ את נקודת האישור שלה. הגם שניתן לכאורה להתרשם שגל העליות הינו רק תיקון של המגמה היורדת הקודמת, הרי שבכל זאת אנו מבחינים במבנה מחירים עולה, בקו מגמה עולה במקביל ושיא חדש אליו הגיע שער הדולר. ביום המסחר האחרון של שבוע המסחר החולף אמנם גילינו שהשער אכן נבלם, אולם ניכר שמדובר בבלימה זמנית היות שהשער הגיע לקו בלימה של "פיבונאצ'י", במה שניראה כתיקון קרוב אפשרי. אך עם זאת אנו עדים להתעצמות המומנטום ולסימנים נוספים המצביעים על המשך אפשרי של התחזקות הדולר. כך גם אם בוחנים את תמונת המצב במבט רחב. אפשר ונכון לעלות על גל המימושים והתיקונים בעסקאות שורט קצרות, אולם בעיקר יש לתת את הדעת, נכון לפחות בשלב זה ובטווח הקרוב, לעסקאות שווריות דווקא, אולם רק לאחר פריצת נקודת ההתנגדות הקרובה ואישור הפריצה, שגם ילווה באישורם של האינדיקאטורים הנוספים.
ניתוח טכני מבית פורקס פרוז
הכותב, רן טוביה, [email protected] , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר בפורקס בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.