דו"ח אזרחות עולמית חדש לשנת 2023 מציג בעלי הון רב ואמידים רבים בחיפוש אחר חופש: CS Global Partners
נכתב על ידי: חיים נוי
תאריך: 27/04/23

דו"ח אזרחות עולמית חדש לשנת 2023 מציג בעלי הון רב ואמידים רבים בחיפוש אחר חופש: CS Global Partners

לונדון, 26 באפריל 2023, (GLOBE NEWSWIRE) :

המהדורה השנייה של דו"ח האזרחות העולמי השנתי, חושפת כיצד אנשים עתירי ממון (HNWI) ואמידים רבים מחפשים חירויות גדולות יותר - בין אם זה אומר להיות מסוגל ליהנות מביטחון חברתי וביטחון טוב יותר לעצמך ולמשפחה, גישה מוגברת לאפשרויות תעסוקה והזדמנויות עסקיות טובות יותר או להיות מסוגל לחיות בשטחים עם יציבות חברתית ומוסדית גבוהה יותר - ה"נורמלי" שלאחר מגיפת הקורונה גורם לאזרחי העולם להסתכל מעבר לגבולות שלהם כשהם חושבים על העתיד שלהם, ועל עתיד משפחותיהם.

עם כל כך הרבה שינויים שמתרחשים כל כך מהר סביבנו – אינפלציה, תנודתיות מאקרו-כלכלית רחבה יותר, חוסר יציבות גיאופוליטית, אי-ודאות אנרגטית – זה יכול להיות מאתגר לעמוד בקצב שבו כל הגורמים השונים האלה באים לידי ביטוי בגישות הרווחות כלפי אזרחות גלובלית.

דו"ח האזרחות העולמי הוא המאמץ הראשון בעולם בחקר ערך האזרחות דרך עדשת האזרח העולמי. הוא משיב כיצד נוכל להתעדכן בקליידוסקופ המשתנה של ערכי אזרחות וסדרי עדיפויות באמצעות מדד האזרחות העולמי, כלי חדשני הנוקט בגישה הוליסטית לדירוג אזרחויות העולם על פני ממדים מרובים.

מדד האזרחות העולמי הוא תוצר של גישה מונחית מחקר החורגת ממושגים רגילים של חוזק דרכון על ידי שימת דגש רב יותר על העמדות המגוונות לגבי היבטים מרכזיים של אזרחות. בניגוד לכלי דירוג אחרים, דירוג מדד האזרחות העולמי נועד לשקף את ערך האזרחות דרך עדשת הדור החדש ביותר של אזרחי העולם: אוכלוסיית ההמונים האמידים.

המניעים הגדולים ביותר להשקיע באזרחות חלופית כוללים איכות חיים, ביטחון וחופש כלכלי

דו"ח האזרחות העולמית מודד 188 מדינות על פני חמישה מניעים הרלוונטיים ביותר בקרב הדור החדש ביותר של אזרחי העולם - בטיחות וביטחון, הזדמנות כלכלית, איכות חיים, ניידות גלובלית וחופש פיננסי.

השנה, איכות החיים דורגה במקום הראשון מבין חמשת עמודי התווך, ועקפה הן את הבטיחות הפיזית והן את החופש הכלכלי.

איכות חיים בוחנת את יכולתן של מדינות לספק לאזרחיהן שירותים חיוניים הנדרשים לרמת חיים טובה, כולל רמת חינוך גבוהה יותר ומתקני בריאות.

מונקו, דנמרק והונג קונג תפסו את שלושת המקומות הראשונים בעמוד איכות החיים.

ארצות הברית הגיעה למקום ה-29. מדינות אפריקה תפסו את 10 המקומות התחתונים, כאשר סומליה תפסה את המקום ה-185.

לצערנו אנחנו חיים בתקופה שבה רמת החיים יורדת בקצב המהיר ביותר מזה למעלה מדור.

בסוף 2022, המשרד הבריטי לאחריות תקציבית דיווח כי משקי הבית בבריטניה צפויים לסבול מירידה של 7.1% ברמת החיים בשנתיים הקרובות, הירידה הגדולה ביותר מזה שישה עשורים. ולפי הדו"ח האחרון של תוכנית הפיתוח של האו"ם (UNDP) שפורסם בסוף 2022, תנאי החיים ב־90% ממדינות העולם הידרדרו ב-2021 – דבר שלא נראה מאז שיא המיתון העולמי הקודם שנגרם על ידי המשבר הפיננסי ב-2007. יתר על כן, זו הייתה השנה הראשונה ברציפות של ירידה בהיסטוריה בת 32 השנים של מדד הפיתוח האנושי (HDI).

נתונים אלה מראים מדוע איכות החיים נחשקת כל כך בקרב עתירי הממון בעולם, ולמעשה בקרב כל האנשים.

מניע הבטיחות והביטחון מעריך כיצד לאנשים במדינה מסוימת יש את היכולת ליהנות מביטחון חברתי וביטחון רב יותר לעצמם ולמשפחותיהם והאם יש להם רשת ביטחון מפני לכודים בשטח עם אי סדר אזרחי.

איסלנד תפסה את המקום הראשון במוטיבטור הבטיחות והביטחון, ניו זילנד הגיעה למקום השני ושווייץ למקום השלישי. אפגניסטן קיבלה את הציון הנמוך ביותר בעמוד זה.

בטיחות וביטחון נותרו בראש סדר העדיפויות הברור של האזרח הגלובלי האמיד הממוצע. זה לא מפתיע בהתחשב במצב העולם הלא ברור – לא צריך להסתכל רחוק יותר מאשר המלחמה באוקראינה כתזכורת כואבת לשבריריות היחסית של השלום. למדינות המערב יש כיום עיסוק גובר או תחושת סכנה סביב האפשרות של מלחמה, שיש להן מלחמה פעילה כל כך קרוב לבית בהשוואה לסכסוכים באסיה, אפריקה וחלקים אחרים של העולם.

המניע לחופש פיננסי מודד את יכולתה של מדינה לספק אקלים רגולטורי נוח ויציב להקמתם ולתפקודם של עסקים, כמו גם להחזקת נכסים אישיים ועסקיים.

דנמרק, ניו זילנד וסינגפור תפסו את שלושת המקומות הראשונים בעמוד זה.

הרצון הגובר של האזרחים לנהל את ענייניהם הפיננסיים כגון ניהול עושר ותכנון נדל"ן ללא מעקב מופרז ותקנות מכבידות נראה כמאפיין של האקלים הכלכלי הנוכחי. בעוד 43% מהמשיבים לסקר דוח האזרחות העולמי שמו את הדגש הכבד ביותר על הזדמנויות התעסוקה הקשורות בדרך כלל לביצועים כלכליים, אלה ששמו חשיבות על השקעות, תכנון נדל"ן ותכנון עושר יחד בסך הכל 37%.

תחושות אלה משקפות את התפיסה הגוברת כי יוקר המחיה העולה ואי הוודאות הכלכלית הרחבה יותר מלווים בנטל מס זוחל כאשר הוצאות המדינה ממשיכות להסלים בשל עלויות שירות חוב מרקיעות שחקים הנגרמות על ידי נוף מוניטרי מתהדק, שינויים דמוגרפיים מהירים וגורמים אחרים.

יש לציין גם כי הממשלות עצמן נלחצות מהנוף הפיסקלי המתהדק הזה בשל העלויות העולות של שירות החוב שלהן - גורם שמתדלק את מגמת העלייה בנטל המס בעולם.

"במהדורת 2022 של דו"ח האזרחות העולמי, סקרנו רק אנשים בעלי הון רב (HNWI), השנה, הרחבנו את הסקר כדי לכלול קהל רחב יותר על מנת לקבל פרספקטיבה טובה יותר של מה שאנשים מתעדפים במונחים של הלאום שלהם. הקהל המורחב של מעל 1000 משתתפים כלל הן HNWI והן את המוני האמידים מכל רחבי העולם. ממצאי הסקר הראו כי בעוד משתתפי המחקר הגיעו מרקעים ותרבויות שונות, כולם עם צרכים שונים ונקודות בולטות שונות, לכולם הייתה מטרה משותפת אחת: חופש", מסכמת מיכה אמט, מנכ"לית CS Global Partners.

לפרטים נוספים:

PR CS Global Partners

CS Global Partners

+44 (0) 207 318 4343

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


 
אודות המחבר

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article64326.aspx