הרפואה ההוליסטית, ההדחקות ופרחי באך:
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "אבחון וטיפול בתמציות באך"
הפילוסופיה ההוליסטית משמעותה: לטפל בכל האדם לא רק בחלק ממנו. כשמטפלים בדלקת גרון, הציפייה היא להתרכז בגרון בלבד, לקחת משטח, אולי כמה שאלות, מתי התחיל וכו'. אבל האם זה הגיוני לשאול איך התאוששת מחוויה טראומתית שחוויתה עם תלמידים לפני חמש שנים?
ברור שבעיה פיזית היא תוצאה של מצוקה נפשית. אבל לעיתים בעיה רגשית היא תוצאה של בעיה פיזית שהודחקה. אם לילד יש גרון כואב, דלקת שקדים, כאב אוזניים או חום שהודחק על ידי טיפול קונבנציונלי. הטיפול האנטיביוטי למשל, העלים את הסימפטומים, הילד הרגיש יותר טוב, החום עבר, הדלקת נעלמה, אבל למעשה המחלה, שהתבטאה על ידי סימפטומים אלה לא נעלמה אלא עברה לרמות יותר עמוקות.
לנזלת או שפעת אין למעשה תרופה קונוונציונלית, הנזלת עצמה לדוגמא, היא הסימפטום הרגשי. כאשר יש בעיות רגשיות שונות הדבר יתבטא בנזלת, ילד שסבל מגיל 8 חודשים והגיע אליי לטיפול בגיל 4 שנים, התברר כי כאשר רקחתי לו תמציות על פי אבחון ושיחה שניהלתי עמו בה מצאתי כי קיימת בעיה רגשית, לאחר שבועיים של טיפול הסימפטום להפתעת האם החל להיעלם. היא לרגע לא האמינה כי בנה יחלים מכך באופן זה, לדבריה "הייתי אתו אצל כל הרופאים, ההומיאופתים והמרפאים ההוליסטיים השונים ולא עזר כלום".
כשיש הדחקה של סימפטומים פיזיים הם עשויים להפוך לסימפטומים נפשיים כגון: עצבות רגזנות, קוצר רוח, פחד נטישה פחד מנקמת האל או פחד מחושך. אם יש הדחקה רבה של סימפטומים רגשיים על ידי נוקשות בחינוך, או אפילו באמצעות תרופות, יתפתחו סימפטומים מנטאליים: בעיה של ביטוי, אובדן זיכרון לטווח קצר, כגון: להיכנס לחדר ולא לזכור לשם מה, דיסלקציה, או חוסר יכולת להחליט או לבצע.
במשך תהליך ההחלמה בטיפול פרחי באך תהיה חזרה, הטיפול "מקלף" את הציפויים שנערמו על ידי ההדחקות השונות, הסימפטום האחרון תמיד יתקלף ראשון וכך הלאה, בכל פעם יעלה רובד אחר של בעיות, על כן מומלץ לבדוק ולאבחן מחדש אחת לחודש את המטופל.
כשכל ההדחקות הוסרו, המטופל יהיה בריא. תהליך הריפוי נעצר אם המערכת לא יכולה להשתחרר מההדחקות. כשבעיות רגשיות הפכו לבעיה נפשית, קיים קושי רב למערכת הרגשית לרפא את עצמה.
לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק
www.barakcollege.com