אנטי- אייג'ינג: התוכנית השלמה להאטת תהליכי הזקנה – קובי עזרא
נכתב על ידי: קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
תאריך: 31/10/09

אנטי- אייג'ינג: התוכנית השלמה להאטת תהליכי הזקנה - קובי עזרא

 

בעיות הקשורות לגיל

בעיות העיקריות הקשורות לעליה בגיל, הינן מחלות ניוון שונות כגון: אוסטאופורוזיס (הדלדלות העצם), מחלות לב וכלי דם, אלצהיימר, סרטן ועוד.

יש לציין שהבעיות הנפוצות ביותר אשר קשורות בגיל המבוגר הם: ירידה בתפקוד מערכת הלב וכלי הדם וירידה בתפקוד מערכת העצבים. הפרעות נוספות הן: דלקות פרקים (ARTHRITIS), סרטן, סוכרת מטיפוס 2, הפרעות במערכת העיכול (כמו: דיברטיקולוזיס - DIVERTICULOSIS) ומחלות עור.

לכן אנשים הסובלים מבעיות אלו או אלו המעוניינים למנוע אותם- צריכין להתחיל בטיפול!

 

כאשר אותן ניתן להאט ואף למנוע על ידי תוכנית תזונה נכונה ואישית למטופל, פעילות גופנית המותאמת באופן אישי, פעילות מנטלית כמו מדטציה, השלמות בתוספי תזונה, צמחי מרפא ועוד.

מכאן ניתן להסיק כי אם נשמור על הכללים הנכונים לנו (באופן אינדוודואלי), נוכל להיות ולהנות עד סוף שנותינו ובהם עד 120 שנה כ- 20 שנה. כלומר שנוכל להסתדר ולתפקד באופן עצמאי ללא עזרה מהזולת עד סוף חיינו!

 

מתי מתחילים בתהליך?

לשאלת מורכבת זו, תשובה פשוטה למדי, על כך דיבר איש חכם אמר : שטיפה אחת של מניעה שווה קילוגרם של בריאות.

תהליך ההזדקנות מתחיל מרגע בו תא הזרע (התא הקטן ביותר בגוף) פוגש את תא הביצית (התא הגדול ביותר בגוף). מאז תקופת ההתפתחות , אנו בתהליכי זקנה, לכן עלינו להתחיל ראשית בקידום החינוך לבריאות אופטימאלית של ילדנו, כלומר כי את התהליך מתחילים מיד שמודעים אליו! (מייד בסיום קריאת המאמר!)למרות כי את הטיפולים הכוללים מתן הורמון גדילה (הכוונה להורמון גדילה סינטטי הניתן בזריקות תת עוריות), נהוג להתחיל החל מגיל 40 ומעלה.

 

מערכת העצבים - נוירוטרנסמיטורויטים

נוירוטרנסמיטורים כגון: אצטיל-כולין, נור-אפינפרין וסרטונין מושפעים מגורמים תזונתיים, כגון: כולין (משתייך לקבוצת ויטמיני B) המשמש כרכיב במולקלת האציטיל-כולין, ויטמין B5, חומצות אמינו, כגון: טירוזין, פניל-אלנין וטריפטופאן.

אציטיל-כולין תומך בפעילות המוח, הזכרון ופעילות מינית.

נור-אפינפרין בעל השפעה על התפקוד המיני ועל רמות האנרגיה הכללית, משפר את יכולת הזכרון והלמידה.

סרטונין - מסייע לשינה טובה ורגיעה.

 

 

מחלת אלצהיימר המאופיינת גם בשכחה (DEMENTIA), בחלק ניכר מין החולים שנותחו בניתוחים לאחר המוות נמצאו משקעי אלומיניום. מתכת רעילה זו מצויה בקופסאות שימורים, דאודרנטים ומזון מעובד. על כן, יש לדעת מה אנו מכניסים לפינו. חוץ מהרכיבים שרשומים על האריזה.

עישון סיגריות מגביר את הנטייה לחלות במחלת אלצהיימר.

 

הרגלים גרועים:

הרגלים רבים משפיעים לרעה על מערכות גופינו. הכל מתחילה בתזונה בלתי מאוזנת (בעבור האדם האינדוודואל), צריכת מזון מהיר (ג'אנק פוד), הרבה שומן שמקורו בעולם החי (סטייקים). אך כאן מתחילה הבעיה כשהרגלים מתחילים עוד מבית ההורים, ששולחים את הילד עם כריך שוקולד לבית הספר. לסיפור ישנו המשכיות שההורמונים משתוללים: סקס, סמים ואלכוהול, גם בבית הספר או עם החברה ומוטיב המסיבות שם לרוב מעשנים סיגריות וחומרים נוספים, שתיית אלכוהול מופרזת ולעיתים שימוש בסמים. כל זאת יחד עם רוח ההסחפות בהשפעת "החברים".

בהמשך החיים כאשר התמכרנו לסם - עישון סיגריות, אלכוהול ואולי כימיקלים אחרים, אנו מרעילים גם את ילדנו (בעישון פסיבי).

בנקודה זו חשוב לציין כי ישנם הרגלים שאנו ממשיכים לפתח כגון:שתייה מרובה של קפה עם עישון הסיגריות - מוטיב הצירוף של השניים שכיח ביותר בעיקר בשעות הבוקר והערב.

כל הנ"ל גורמים לתהלך הזדקנות מואצת עקב הגברת רמות החומרים הרעילים הנוצרים בגופינו באופן טבעי, חומרים אלו נקראים רדיקלים חופשיים.

 

גורמים לזקנה מואצת

תזונה בלתי נאותה, חוסר פעילות גופנית, חוסר פעילות מנטאלית, מצבי סטרס (דחק), זיהומי אויר וזיהומים וירליים\חיידקיים, קרינה (שמש, טלוויזיה, מיקרוגל, מחשב, טלפון סלולארי) וכו'...

 

תזונה ותוספי מזון:

וכעת אנסה להסביר לכם הקוראים אודות קווי היעוד, היות ולכל מטופל שלי, אני מכין תוכנית תזונה משלו, תוכנית אימונים ותוספים אשר מותאמת באופן אישי. על כן האמור לא אמור להתאים לכולם.

 

הימנעות מהשמנה:

 

הימנעות מהשמנה או בצע דיאטה מתאימה כדי להגיע למשקל הרצוי בעבורך. אכול יותר מזונות הדלים באנרגיה כגון תפריט המושתת על צריכה מוגברת של ירקות או פירות.

 

צמצום צריכת שומנים:

 

צמצם את צריכת השומנים, בתפריטך, התפריט אמור להיות דל בשומנים שמקורם בעולם החי (בעלי חיים), רצוי לקבל שמנים או שומנים שמקורם בעולם הצומח, בכל מקרה רצוי שצריכת השומן שלך לא תעלה מעל ל 30% מצריכת האנרגיה הכללית ביחס לשאר התפריט.

 

פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים:

רצוי שתפריטך יכיל 50 עד 60% פחמימות מורכבות העשירות בסיבים תזונתיים כגון: שיבולת שועל, אורז מלא ממוצרי חיטה מלאים.

 

חלבונים:

צריכת החלבונים היומיים משתנה בהתאם לרמת הפעילות הגופנית ועוצמת המאמץ, אורך חיים ועוד (כדוגמת הפחמימות המורכבות). אך באופן כללי עליך לצרוך כ- 25 עד 35 אחוזים מסך כל הקלוריות שבתפריטך היומי.

חלבונים מלאים מצויים בעולם החי כגון: ביצים, מוצרי חלב, בשרים, עופות ודגים.

 

צריכת כימיקלים נמוכה:

אכול תזונה הדלה בכימיקלים: צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, חומרים מייצבים, הם מעט מהכימקלים שעולים לי בראש ברגע זה.

עליך לדאוג שלא לקבלם בתפריטך היומי או לפחות להפחית את צריכתם. יש לציין, כי ישנם ילדים בעלי רגישות לאלרגן ידוע הנקרא טטרזין (צבע צהוב סינטטי) אשר גורם להם להתקפי אסטמה, כמובן שיש גורמים נוספים.

הפחת את צריכת המלח, הסוכר, האלכוהול, הקפאין, הניקוטין (סיגריות)

 

מים טהורים

שתה הרבה מים טהורים, החופשיים מרעלים שונים וכימקליים אחרים. שתייה מספקת חשובה על שמירה על מראה עור בריא, תפקוד מערכת עיכול תקינה ותפקוד כללי תקין.

 

רכיבים חשובים נוספים הם: אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) על פי המלצת המטפל (נטורפט / תזונאי).

 

דהטוקסיפיקציה (ניקוי גוף)

בצע את תהליך הדהטופיקציה מידיי פעם, בכדי לגרום לגופך לתפקד באופן אופטימלי ולמנוע הפרעות שונות בעתיד , כל זאת על ידי פינוי חומרי פסולת וחומרים רעילים אחרים מרקמות הגוף אל מחוצה לו.

 

תוספי מזון (סופלימנטים):

תוספי מזון הינם רכיבים חשובים ביותר בתהליך האנטי-אג'ינג בתקופתנו הכוללת מזון מתועש, חומרים משמרים, צבעי מאכל, זיהום אויר, קרינה וכו'.

בתהליך להאטת תהליכי הזקנה דרושים רמות גבוהות של רכיבים נוגדי חמצון החיוניים כנגד מצבי סטרס ולמניעת הפרעות רבות. אך לפני כן יש צורך להכיר את נוגדי החמצון החשובים ביותר לתהליך האנטיאיג'ינג.

 

ויטמין E (טוקופרולים)

ויטמין E הינו נוגד חמצון חשוב ביותר עפ"י רוב המינון המומלץ הינו בטווח של 400 IU עד 1000 IU. ויטמין E מגן על ממברנות התאים שומר על גמישות כלי הדם ולמראה עור צעיר.

 

סלניום

הסלניום הינו נוגד חמצון החיוני לתפקוד אנזימים חלבוניים נוגדי חמצון חזקים ביותר כדוגמת האנזים גלותטדיון פרוקסידאז אשר לשם תפקודו זקוק למולקולת המינרל סילניום.

הסלניום עובד בשיתוף פעולה עם ויטמין E בהשפעתם הסינרגיסטית (פעולה מעצימה) בהשפעה האנטיאוקסידנטית.

הסלניום מקטין נטייה לפיתוח מחלות שונות כגון: סרטן שד, סרטן קולון, סרטן ריאות ויחד עם ויטמין E מקטינים מחלות לב וכלי דם.

 

בטא-קרוטן

בטא הקרוטאן - בית הקרואטן הינו אנטיאוקסידנט, המקדם ליצירת ויטמין E בגופנו, לפי מחקרים נמצאים כי חסרים בויטמין A קשורים לעליה לחלות בסרטן, בעיקר סרטן ריאות וצרביקלCERVICAL. לעומתו בטא קרוטאן ספציפי יותר במניעת סרטן הפרוסטטה (הערמונית) וסרטן הריאות אצל מעשנים (הוא מפחית אבל אינו מחסל את הסיכון).

מינונים מומלצים הינם 25,000 IU עד 40,000 IU ליום.

 

ויטמין C

ויטמין C הינו אנטיאוקסידנט החיוני למניעת שלבים מוקדמים של סרטן והמרת ניטריטים לניטרוזמינים המסרטנים. ויטמין C יעיל יותר בשילוב ביופלבונואידים.

 

ציסטאין

הציסטאין מגביר את רמות הגלוטטיון, האחרון שהינו חלבון טרי- פפטיד נוגד חמצון חזק. על כל גרם אחד ציסטאין יש להוסיף 4 גרם ויטמין C (פי ארבע יותר).

 

אבץ

האבץ מהווה חלק מהאנזימים נוגדי חמצון כגון: סופר אוקסיד דיסמוטאז (SOD). מינון מומלץ לאבץ הינו 25 - 60 מ"ג ליום.

 

מגנזיום ונחושת

שני המתכות הנ"ל מתפקדות כנוגדות חמצון יחד עם האבץ, באנזים סופר אוקסיד דיסמוטאז אשר מעביר מטבוליזם לרדיקלים חופשיים של סופר אוקסיד.

 

סיבים

הסיבים מפחיתים נטייה לסרטן הקולון והשד בעיקר. דיאטות דלות סיבים ועתירות שומן קשורים בעלייה בשיעור סרטן הקולון.

 

מים

המים מסייעים לשמירת הנעורים.

המים מסייעים לכל תפקודי הגוף, למראה עור בריא, מלא ונטול קמטים.

המים חיוניים לפינוי חומרי פסולת אל מחוצה לו.

 

סידן

הסידן מסייע להגן מפני סרטן הקולון (עם ויטמין D), הסידן חיוני ליצירת אנרגיה (ATP). הסידן חיוני לפעילות הלב ומערכת העצבים. הסידן חיוני לבריאות העצם וכך מגן מפני מחלת האוסטאופורזיס.

 

מגנזיום

המגנזיום מגן על מערכת הלב וכלי הדם . המגנזיום תומך בתפקוד הלב ומונע התכווצות (SPASM) כלי הדם.

 

 

 

המגנזיום מסייע להרגעות עלי ידי הפחתת הלחץ העצבי. המגנזיום חיוני גם למטבוליזם של חומצות אמינו ויצירת אנרגיה (ATP).

 

כרומיום (CHROMIUM)

הכרום תומך בסבילות לסוכר ומסייע להפחית רמת סוכר וכולסטרול בדם.

 

מוליבדנום (MOLYBDENUM)

המוליבדנום הינו מנרל המסייע למנוע סרטן.

 

ויטמין B3

ויטמנן B3 ויטמין זה חיוני לשמירת רמת חומצות שומן (כולסטרול) נמוכה בדם.

 

ויטמין B12

ויטמין B12 מסייע לשמור על רמות אנרגיות גבוהות. הויטמין חיוני לתמיכה במערכת העצבים הוא חיוני ליצירת תאי הדם האדומים (כלומר מניעת אנמיה) חיוני בתהליך יצור הDNA ו RNA.

 

חומצה פולית

החומצה הפולית מסייעת ליצירת ה RNA וה- DNA ויחד עם ויטמין B12 מסייעת ליצור תאי דם אדומים. מינון יומי 400 מיקרוגרם ועד 2 מ"ג ליום.

 

אר.אן.איי RNA

ה- RNA מצוי במזונות כגון אצה ירוקה- כחולה, כלורלה, ספירולינה, ובעשב החיטה, כולם עשירים בכלורופיל וכולם מסייעים להאט את תהליכי הזקנה.

 

כולין (CHOLINE)

הכולין מצוי בלציטין המכיל כולין ואינוזיטול. הכולין תומך ביצירת ממברנות התאים ונוירוטרזמיטור חשוב הנקרא אציטיל-כולין.

 

אומגה-3

חומצות שומן מסוג אומגה 3- כגון: EPA ו- DHA מסייעות להפחתת רמת הכולסטרול ומחלות לב וכלי דם. שמן זרעי פשתן מכיל אומגה 3 ואומגה 6 הנ"ל חומצות שומן החיוניות לבריאותינו.

 

קרניטין

הקרניטין הינה חומצת אמינו בלתי חיונית כיוון שגופינו מסוגל ליצרה מחומצות אמינו חיוניות אחרות כגון: ליזים. הקרטיזין מסייעת להזן את המטבוליזם של חומצות השומן ותומכות ביצירת אנרגיה על חשבונן, כלומר שהקרניטין מסייעת לאיבוד שומן על ידי ניצול חומצות השומן לאנרגיה.

 

קו - אנזים Q10

הקו אנזים Q10 או בשמו הנוסף אוביקינון משפר את תפקוד שריר הלב (אינוטרופי חיובי לשריר הלב) משפר את תפקוד מערכת החיסון.

 

חיידקים ידידותיים אסידופילוס

לקטובצילוס אסידופלוס - הינם חיידקי מעיים הנחשבים לפלורה הידידותית, תומכים בתפקודה התקין של מערכת העיכול ומסייעים באקולוגיית הקולון התקין ובייצור ויטמין B (חלק) וויטמין K בקולון, כמו כן החיידקים הידידותיים הללו יכולים להפחית את השפעתם המזיקה של פרזיטים ושמרים כגון: קנדידה אלביקנז.

 

גרמניום אורגני

הגרמניום הינו יסוד קורט מורכב, נוגד חמצון.

 

מוקופוליסכרידים (כונדרואיטין וגלוקוזמין)

מוקופולי - סכרידים - MUCOPOLYSACCHARIDES או בשמם הנוסף כונדרואיטן סולפט, מסוגל להפחית תגובה דלקתית בעיקר בפרקים. לכן מסייע לטיפול במחלת פוסטאוארטריטיס (דלקת הסחוסים).

 

חומצת קיבה - חומצה הידרוכלורית

חומצה אידרוכלורית (HYDROCHLORIC ASID) - החומצה האידרוכלורית ואנזימי עיכול נוספים תומכים בפעילותה התקינה של מערכת העיכול בפירוק אבות המזון.

 

צמחי מרפא

 

שום - לשום השפעה אנטי ויראלית, אנטי פטרייתית, אנטיביוטית ואנטי סרטנית. השום מסייע להמריץ את פעילות הכבד וניקוי הקולון. השום מפחית יתר לחץ דם וכולסטרול בדם וכך מקטין את הנטייה למחלות לב וכלי דם.

 

שורש ג'ינסנג - הג'ינסנג תומך בבלוטת האדרינל, משפר רמות אנרגיה ותפקוד חיסוני. חשוב לציין שהג'ינסנג מעלה רמת לחץ דם.

 

קפסיקום - הקפסיקום (פלפל אדום) ממריץ ומשפר סירקולציה בגוף.

 

גוטא קולה - צמח זה משפר זכרון בשל השפעתו הממריצה על המוח. בעל השפעה משתנת ומשמש כמחזק את הבלוטות ההורמונליות.

 

כל זאת ביחד עם אכילת מזונות מלאים העשירים בנוגדי חמצון טבעיים אלה ואחרים יסייעו לנו לשמור על בריאות אופטימאלית ואריכות ימים. על זאת נאמר "טיפה אחת של מניעה שווה ק"ג של בריאות".


 
אודות המחבר

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article6593.aspx