מה זה בטון, כולנו יודעים. הרי בישראל אין כמעט בית בישראל שעשוי מחומר אחר חוץ מבטון.
לרובנו הדבר נראה טריוויאלי ובצדק, הכניסה המשמעותית של הבטון לסגנון הבניה המודרני בארץ נעשתה בד בבד עם הקמתה של המדינה וכבר המפעלים הראשונים, לדוגמא: הקריה למחקר גרעיני ומפעל נשר, אופיינו בבנייה מהחומרים הללו.
לעומת זאת הבטון שהכרנו מקום המדינה השתנה כמעט ללא היכר ואת אותן יציקות בטון מכוערות ומאסיביות החליפו עיצובי בטון מודרניים וטרנדיים המאפשרים לכל אדריכל או מעצב פנים לעשות בו שימוש ככל העולה על רוחו. העיצובים שאנחנו רואים היום הם הדוגמא הטובה ביותר, לכך שאין רעיון שעולה בראשנו או בראשו של המעצב שלנו שאנחנו לא יכולים להשתמש בעזרת בטון.
הטרנד החדש בנושא בטון שכיום אנחנו עדים לשימוש הולך וגובר שלו הוא ריצוף בטון. בין אם אנחנו מדברים על מסעדות יוקרה או בתים מעוצבים אנחנו רואים שימוש של סוג ריצוף זה.
מקורו של הטרנד היוקרתי והחדש, הוא בארצות הברית. שם הבינו שבאותו חומר קר,משעמם ובנאלי ניתן ליצור חומר מעניין, עם צורות, עיטורים ואפילו עם דוגמאות של אריחים, פסיפס או אבן טבעית שהופכת אותו לחומר מעניין ביותר. היתרון הבולט שמצאו האמריקאים בריצוף מסוג - ריצוף בטון, הוא שהחומר הזה שביכולתו לחקות כל כך הרבה חומרים אחרים הוא חומר פשוט זול מאוד! ולכן הוא עדיף כמעט בכל פרמטר על פני חומרי הריצוף האחרים.
הבטון שמגיע לביתנו, לרוב מגיע באחת משתי התצורות הבאות:
· בטון מהמפעל: מפעלי בטון מייצרים עבורנו את רוב הבטון שאנחנו נתקלים בו כיום ומעבירים אותו לאזורי הבניה באמצעות מערבלי בטון.
· יציקה במקום: האפשרות השנייה היא יציקת בטון באתר הבניה,דבר שפחות נהוג והחיסרון הבולט בו היא העובדה שאותה יציקת בטון יכולה לשמש אותנו רק באתר עצמו ולא ניתן להעביר אותה לאתרי בניה אחרים.
קידוחי בטון: קידוח בטון הוא בעצם סוג קידוח שמאפשר לנו לחדור כמעט לכל חומרי הבנייה המצויים כיום בשוק, הקידוח מתבצע באמצעות מקדחת יהלום שאליה מחברים צינור מים. הליך זה הינו הליך מסוכן מאוד ומחייב אישורים רלוונטיים ממהנדס בניין באשר למיקום הקידוח וכן בדיקה יסודית שנתיב הקידוח לא פוגע בצנרת או באיזה כבל חיוני של הבניין.