התפתחות תחום הבנייה הירוקה פתחה אופק חדש של הזדמנויות עסקיות ליצרנים ותעשיינים בתחום הבנייה המסורתי, אומר יורם קראוס. אם נבדוק מעט נתונים שפורסמו לאחרונה ע"י צוות מוסד שמואל נאמן, תצטייר תמונה ברורה המעריכה את היקף ההשקעה בתחום איכות הסביבה (מוצרים ושירותים) בעולם, בכ- 570 מיליארד דולר לשנה, כאשר כשליש מסכום זה מושקע על טכנולוגיות סביבתיות.
רק לשם ההשוואה, אומר יורם קראוס, השוק "הסביבתי" גדול כמעט פי 14 מהכספים המתגלגלים בשוק הביוטכנולוגיה ואף גדול פי 15 משוק הננו-טכנולוגיה, שם עומד ההיקף על כ- 38 מיליארד דולר לשנה.
כבר כיום מייצאת ישראל מוצרים ושירותים סביבתיים בהיקף העומד על כ- 300 מיליון דולר לשנה. תעשייני תשומות הבנייה הירוקה כבר מייצרים כיום מוצרים "ירוקים" וזה לא סוד, שבכוונת רבים נוספים להיכנס לתחום זה, אומר יורם קראוס, כי כולם כבר מבינים שכניסה מוקדמת לתחום, תקנה להם גם יתרון כלכלי תחרותי שיפתח להם שווקים רבים לייצוא לעולם כולו.
על מה מדובר? יש לא מעט מוצרים שכבר הוגדרו כמוצרים ירוקים ישראלים, אומר יורם קראוס, אם זה טיח טרמי המיוצר בארץ וכבר משווק לייצוא, אומר יורם קראוס. גם תחום הבלוקים המבודדים התפתח יפה בישראל, כמו גם חומרים מבודדים ומובילי חימום סולארי.
ישראל מובילה בעולם כבר בתחומים לא מעטים בשוק מוצרי הבנייה הירוקה, כמו בתחום החומרים לחסכון ולמחזור מים שפותחו כאן בארץ וכוללים גם מערכות מתקדמות להשקיית גינות במים ממוחזרים מהבית וכל זאת למרות שהתחום עצמו התפתח במקומות אחרים הרבה יותר מאשר בישראל.
במה עוד מתמקדים כאן? ובכן, יצרנים ישראלים הצליחו לפתח מערכות מתקדמות לחימום מים באמצעות אנרגיה סולרית, המשתמשות בקולטי שמש, שהינו תחום בפני עצמו בו ממוקמת ישראל במקום מכובד בקרב יצרנים בעולם כולו, אומר יורם קראוס. מאותו תחום התפתחו גם שיטות וחומרים לחימום ובידוד, כמו גם פיתוח ושימוש בצבעים תואמים כדי לחסוך באנרגיה וזו רק רשימה חלקית. כי כולם כבר יודעים שמדובר בשוק יציב, שהנתונים לגביו אומרים שהוא גדל כבר כיום מדי שנה בקצב שבין 1% במדינות מפותחות ועד 8% במדינות המתפתחות. כלומר, הירוק הפך כבר להזדמנות עסקית שאף אחד לא ירצה להפסיד.