איזה נזק גורמת תקשורת שלילית וכיצד להתמודד איתו ?
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 18/06/08

איזה נזק גורמת תקשורת שלילית וכיצד להתמודד איתו ?

תקשורת שלילית חברה שלילית ואנשים שליליים יכולים לגרום לאדם לנזק גדול מאוד, יותר גדול מאשר האדם יכול לגרום לעצמו. כאשר אדם רוצה להיות חיובי ולחשוב בצורה חיובית, יש 2 דברים שעומדים בפניו, הוא וסביבתו. הוא, ז"א שההרגלים של האדם ויכולת הבחירה שלו לבחור ברע, עומדים בפניו שלא יהיה חיובי. אך בנוסף על כך יש גם את הקשיים של הסביבה, דהיינו אנשים / חברים / משפחה וכולי של האדם שגם הם לפעמים מערימים קשיים על האדם שלא יהיה חיובי כפי שהוא רוצה להיות.


ודע, כי הקשיים שנובעים מהסביבה גדולים מהקשיים של האדם מול עצמו. ולמה ? כי כאשר אדם מול עצמו, הוא מתמודד רק עם היצר וכוח הרע שלו מול היצר וכוח הטוב שבו. אבל כאשר מוסיפים למשוואה גם את הסביבה, הרי שהאדם מתמודד עם היצר הטוב שבו מול היצר הרע שלו + מול היצר הרע של סביבתו ... וזו כמובן כבר רמת קושי אחרת קשה יותר.


אם האדם היה יושב לבד ומתמודד רק עם עצמו, עם ההרגלים והמחשבות שלו, בסופו של דבר בוודאות בסוף הטוב שבו היה מתגבר על הרע שבו. ולמה ? כי הרצון הפנימי החזק ביותר של האדם הוא הרצון בטוב. וגם הרע שהאדם עושה, נובע מתוך רצון בטוב (כלשהו) וממילא בסופו של דבר הטוב מול הרע, הטוב ינצח, כי הוא הרי עומד בבסיס של הרע וממילא בסוף הוא ינצח (יתבאר במקום אחר) . לעומת זאת כאשר האדם מתמודד גם עם קשיים שהסביבה שלו יוצרת עבורו, הרי ששם זה כבר סיפור אחר, כי שם הוא מתמודד מול הרע שבו ועם הרע של סביבתו ולכן זה קשה יותר. אז מה בעצם מאפשר לאדם להתמודד מול הרע גם שיש בסביבתו ? על כך בהמשך.


ולכן קודם כל יש להסיק מכך כמה חשוב להשתדל שלא להימצא בחברת אנשים שאינם חיוביים ולהימצא כמה שיותר בחברת אנשים חיוביים כמה שיותר. והדבר נכון לגבי כל סוג תקשורת באשר היא. כל דבר שאדם שומע / רואה / חווה – כל דבר זוהי סוג של תקשורת. כאשר אדם שומע תקשורת שלילית זה מעצים אצלו את התחושות השליליות ולהפך.


נתבונן לרגע אחד באירוע הבא. באים לאדם ומספרים לו משהו רע על מישהו / משהו. מה בעצם קרה כאן ? בהנחה שהעובדות של הסיפור אכן נכונות, הרי שבעצם סיפרו לאדם משהו שעובדתית הוא נכון אבל הפרשנות הסובייקטיבית של המספר לאירוע היא אינה חיובית. ז"א שהמספר בסיפור שלו כחלק מהסיפור שלו מנסה להעביר לך את החוויה והתחושה האישית שלו לגבי אותו אירוע. ומה קורה כאן בעצם ? כאשר מישהו מספר לך משהו ואתה מנסה להבין את מה שהוא אומר, לשם כך עליך לדמיין את מה שהוא מספר ולנסות לחוות דרך העיניים שלו את האירוע כדי להבין למה הוא מתכוון. ולמה זה בעצם גורם ? זה גורם לכך שאתה תחווה משהו שאינו חיובי בתחושות שלך, בגלל הסיפור ששמעת. ומה המסקנה ? כי רצוי כמה שפחות לשמוע סיפורים שליליים, כי הם גורמים לך לחוות תחושה של רע, כאשר אתה מנסה להבין את הסיפור. ולכן חשוב גם לנסות לשמוע כמה שיותר סיפורים חיוביים מהסיבה ההפוכה כמובן, כי כל סיפור חיובי, גורם לכך שאתה תחווה אפילו במעט תחושת חיוביות תוך כדי שמיעת הסיפור כנ"ל.


וזה דרך אגב אחד הדברים שגורמים לאדם להיות במצבים של חרדות. כי חרדה היא הצטברות של המון תחושת רע שיש באדם שמתפרצת בבת אחת כחרדה. ולצורך העניין ככל שאדם חשוף יותר לתקשורת שאינה חיובית, כך הוא מוטען כל הזמן בתחושה של רע, כל הזמן רע ורע. האדם כל הזמן חווה תחושה של רע. והדבר הזה הוא מתכון בטוח להתגברות של חרדות, זה שהאדם כל הזמן מטעין את עצמו ברע שגורם לו להתחיל לחשוב בצורה שלילית גם על דברים חיוביים, עד שלבסוף הוא מגיע לחרדות גם מדברים לא הגיוניים לחלוטין. והכל זה בגלל שהוא מטעין את עצמו כל הזמן בתקשורת שאינה חיובית.


אז קודם כל אנחנו מבינים כי רצוי מאוד להימנע כמה שיותר מכל תקשורת שאינה חיובית, לצד זה שרצוי מאוד להגביר את התקשורת החיובית שהאדם מוקף בה. אך מה לעשות אם בכל זאת אתה חייב להימצא בסביבת דברים שאינם חיוביים ? כיצד מתמודדים עם תקשורת וסביבה שלילית ? מה עושים אז ? והתשובה היא כי הפתרון לכך הוא לעשות סוג של "בידוד מחשבתי". דהיינו כי כפי שאמרנו אם האדם מתמודד רק מול עצמו זה קל יותר ובסוף גם מגיעים לחיובי יותר בקלות. ולכן כאשר האדם מוקף בלא חיובי, על האדם לנסות להתבודד ולבודד את עצמו במחשבה שלו מהסביבה שלו תוך כדי שהדברים קורים . וכפי שכבר התבאר כוח המחשבה הוא החזק ביותר שיש לאדם ואפילו בטיפה אחת קטנה של טוב ניתן להתמודד עם המון רע, בדיוק כמו שנר קטן עושה אור גדול בחושך גדול. ולכן יש כמה דברים שניתן לעשות מול חברה שאינה חיובית.


ראשית על האדם להבין כמה שיותר כי ההתמודדות שלו היא לעולם אך ורק עם עצמו. ז"א כאשר מנסים למנוע אותך מלהיות חיובי, גם אז ההתמודדות שלך היא רק עם עצמך, עם איך אתה בוחר להתמודד עם מה שאומרים לך, איך אתה בוחר לקבל את הדברים, האם אתה מתייחס אליהם או פשוט מתעלם, האם אתה בוחר לשמוע לאחרים שמנסים להפיל אותך או שאתה מתחזק בכל זאת. אבל ההתמודדות היא תמיד אך ורק של האדם רק מול עצמו. אם מישהו רב איתך, זה עדיין לא אומר שאתה חייב לריב איתו. אם מישהו כועס עליך, זה לא אומר שאתה צריך להילחץ / לכעוס או להיות לא חיובי. בסופו של דבר ההתמודדות שלך היא תמיד רק מול עצמך, איך אתה בוחר לחוות ולקבל את מה שקורה סביבך. כי כידוע אתה הוא זה שיוצר את המציאות שלך , באמצעות הבחירה שלך לבחור כיצד לחוות את הדברים. גם אם אין לך שליטה על האירועים עצמם, אתה עדיין בוחר איך לקבל אותם. ולכן לעולם אתה מתמודד רק עם עצמך בלבד, כי ההתמודדות שלך היא כיצד אתה תקבל את סביבתך, אך זו התמודדות שלך מול עצמך. ולכן קודם כל חשוב ביותר שהאדם יבין שהמציאות שלו תלויה רק בו בלבד.


אחרי שהבנו את הדבר הזה, נעבור לרמה המעשית. אם מישהו מספר לך משהו שאינו חיובי, יש לך המון אפשרויות בחירה. לדוגמא באפשרותך לומר למספר בצורה יפה כי אתה תשמח יותר לשמוע ממנו סיפור אחר חיובי יותר, או לדוגמא פשוט במחשבה שלך לחשוב על משהו אחר תוך כדי שהוא מספר, או לנסות לא להתעמק במה שהוא מספר מאחר שאינך רוצה לחוות את הלא חיובי שהוא מספר. וכמובן שבאידיאל הוא שכאשר אדם מסוגל לראות את הטוב שבכל דבר, הרי שבמצב כזה אתה בשכל שלך מבין את הסיפור של אותו אדם בצורה חיובית וממילא את חווה את הסיפור שלו בצורה חיובית ולא שלילית. ואם כבר היית מוכרח לשמוע את הסיפור, אתה לא חייב לשאול שאלות נוספות ולפתח את הסיפור, אתה לא חייב להתעמק בסיפור אחרי שסיפרו לך אותו, מותר לך תוך כדי הסיפור לנסות להעביר נושא, מותר לך לא להבין את כל הסיפור וגם אפילו מותר לך לצאת "לא חכם וחיובי" שכמובן עדיף מ"חכם ושלילי". ז"א גם אם יחשבו שאתה עוף מוזר כי אתה לא רוצה לשמוע רע. אז מה בכך ? הרי אתה הוא זה שמתמודד עם איך אתה מקבל את הצורה שבה מתייחסים אליך וממילא אתה הוא זה שבוחר האם להתעלם או להתייחס לביקורת הלא חיובית שמנסים להעביר עליך. כי כשם שצריך לדעת להצליח כך צריך לדעת לטעות בצורה נכונה , דהיינו לדעת כמה שפחות להינזק מאם אתה כבר עושה טעות, על ידי זה שתמיד תשתדל לצמצם את כמות החשיפה שלך ללא חיובי.


וחלק מהעניין הזה תלוי בכך שהאדם יבנה את ההערכה העצמית שלו בזכות עצמו. דהיינו שהאדם יתחיל להעריך את עצמו בזכות עצמו ולא בזכות מה שאומרים עליו ועל ידי זה יהיה קל יותר לאדם להיות חיובי עם עצמו ופשוט להתעלם מסביבה שאינה חיובית.


ומכל זה ניתן כמובן להבין את חשיבות המצב ההפוך, דהיינו את החשיבות שהאדם יקיף את עצמו בדברים חיוביים ושמחים, כגון לקרוא דברים משמחים, לשמוע שירים שמחים, להיות עם אנשים שטוב להם, לדבר על דברים טובים וכולי. כי הדברים האלו מסוגלים להוציא את האדם מהמון חושך באמצעות מעט אור כנ"ל.


לסיכום: על האדם ליצור לעצמו מצב של בידוד מחשבתי, דהיינו שהאדם יראה את המציאות דרך העיניים שלו בצורה חיובית כפי שהוא בוחר, אך לא דרך העיניים של סביבתו בהנחה שהיא אינה חיובית. על האדם להשתדל להימנע כמה שיותר מלשמוע דברים שאינם חיובים ולהפך להשתדל לשמוע כמה שיותר דברים חיוביים שמשפיעים על התת מודע של האדם לחיוביות. בהצלחה.


קרא עוד על דמיון , חשיבה שלילית , שליטה , כוח המחשבה , קושי , מציאות , חברה שלילית , הרגלים , חשיבה חיובית , הצלחה , אימון , אושר , כעס , התמודדות , מחלוקת , יעוץ , נזק , ביקורת , לחץ , הערכה עצמית , חרדות , רע , רגשות , סובייקטיביות , התבודדות , תת מודע , חברה , שמחה , בחירה ועוד ...


מאת להצליח בכח המחשבה www.eip.co.il



 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article723.aspx