האם פעולות שנשים עושות במהלך הריון משפיעות על העובר ועל התינוק? פעם חשבו שקרום מי שפיר מסנן את כל התחלואים והנגעים הפיזיים. כאשר אישה מבקרת גניקולוג הוא בדרך כלל בודק את הדברים הבסיסיים ביותר שאחריים למצבו הפיזי של התינוק. פרמטרים מסויימים הידועים לרפואה המודרנית מצביעים על חוסר או עודף במינרלים שמרכיבים את מי השפיר ודגימות כגון אולטרסאונד ומי שפיר בזמן הריון יכולים להצביע על הבעיה. אולם מה קורה כאשר ישנם חומרים שרק לעיתים מופרשים את תוך השליה או חומרים אחרים שאולי אינם ידועים עוד ומשפיעים על מצבו הפיזי של העובר ואף על מצבו הנפשי.
הדוגמה הבולטת ביותר, עישון בהריון, היום יותר מתמיד יודעים שהוא משפיע לא רק על העובר אלא גם על תינוק לאחר לידה. ישנם רעלים וחומרים רבים שמשפיעים על התפתחותו של עובר במהלך 40 שבועות הריון וכל זאת בשל הקשר הביולוגי בין האם לתינוק.
אולם מה קורה במקרים אחרים קצת פחות ידועים? למשל כאשר האם אוכלת כמויות גדולות של סוכרים, או שהיא נמצאת תחת עבודה מאומצת או במתח כזה או אחר. מה קורה כאשר יולדת נמצאת במצב מתמיד של חוסר שינה? אנחנו יודעים שהאישה ההרה כמעט תמיד תושפע מכך בצורה גבוהה יותר מאשר במצב של חוסר הריון אך יכולים רק להעריך שהעובר מושפע מכך ואף פחות מכך לדעת איך ההגזמות הללו משפיעות על עתידו של התינוק.
עדיין קיימת ההפרדה הזאת בין 2 הישויות ואפילו בין עובר לאימו ייתכן שלא זורם אותו סוג דם ומטען גנטי אולם השליה המסננת ומגינה על שלמותו של העובר לא תמיד מצליחה לסננן הכל ממש כמו כל פילטר מים או אויר ביתי. במהלך קורס הכנה ללידה לקראת סוף הריון, נותנים המון טיפים בנושא, אולם זה יכול להיות מאוחר מדי. הרי מדוע לא ניתן לתת דגש על כך עוד בשלבי הריון ראשונים כדי שהאשה תוכל להשקיע כך המשך 40 שבועות הריון?
היום גם חושבים שהשלכות נפשיות משפיעות פיזית על העובר ובסופו של דבר על התינוק, לכן מומלץ לאשה ההרה לא להתאמץ יתר על המידה, לעשות דברים שגורמים לה לאושר ולחייך, כגון קניית בגדי הריון, אכילת דברים שהיא אוהבת וכו'. צילום הריון למשל יכול לגרום לאישה סיפוק רב בשל ההתעסקות בנושא ההריון.