חלב – כן או לא לשתות? חלק א' – יעקב עזרא
נכתב על ידי: קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
תאריך: 23/01/10

חלב – כן או לא לשתות? – יעקב עזרא

 

אם נרצה בכך או לא, חלב מזכיר לנו כל הזמן את הקשר עם אמא, בשל המעבר הישיר אליו מחלב האם. אולם לאחרונה מצטברות עובדות כנגד חלב הבקר, בעיקר מצטברות העובדות על תפקידו של השומן בחלב במחלות לב ובשורה האחרונה של מקרי סרטן- פה, ריאות, מעיים, פי הטבעת, ערמונית ושדיים.

 הפסקת השימוש בחלב ובמוצריו והוצאתו מהתפריט היומי שינוי מהפכני, אשר יגרור אחריו הדים רבים. חלקם יביעו תמיכה בצעד זה עקב תופעות הלוואי שהחלב גורם לאורך זמן, ואילו חלקם יביעו תרעומת כנגד צעד זה, לרוב יהיו אלה יצרני החלב והמעורבים בתעשיית החלב.בשנים האחרונות גדל מס' החוקרים, רופאים, תזונאים ומומחים לרפואה שסבורים כי אם אנו רוצים לשפר את בריאותנו בצורה משמעותית עלינו להפסיק לצרוך חלב ומוצרי חלב. בארצות המערב מגדלים ילדים על סיסמאות כגון: "חלב הוא הטבע", "לעולם אל תתרגלו להיות בלי חלב", "אם לא תשתו חלב עצמותיכם תתרוכנה וכוכחם יעלם" מאיימות הסיסמאות.

אחת הסיבות לפופולאריות הרבה של החלב היא, כנראה, הנוהג שאנו עוברים באופן ישיר מחלב האם לחלב פרה.

 כתוצאה מכך, יוצרת האסוציאציה שחלב הפרה הוא המשך ישיר של חלב האם, לכן החלב מזכיר לנו את הקשר עם אמא.

אולם, "התיק הרפואי" כנגד החלב גדל מיום ליום, בייחוד העובדות המצטברות על תפקידו  של השומן בחלב במחלות לב ובשורה ארוכה של סרטן. אולם הסכנה של תופעות אלו פחתה עקב השימוש בחלב דל שומן.

אומנם הסכנה של מחלות קרצינוגניות לא תופיע אך עדיין חלב דל שומן גורם לתופעות לא פחות חריפות.

 חלב דל שומן מקטין את רמת הפעילות של החומרים האנטי אלרגיים בגוף וגורם להתפרצות אלרגיות שהגוף לא השלים איתן קודם לכן.

תופעה זו חמורה במיוחד אצל חולי קצרת. אלא, חולי הקצרת, אשר משתמשים בחלב דל שומן, גורמים לכך כי מוצרי החלב הללו מגבירים את חשיפתם לאלרגיות ולהתקפות מחודשות של קצרת.

  הסכנות שבשומן החלב:  

הגורם העיקרי לסרטן השחלות אצל נשים הוא הגאלקטוזה, שהוא למעשה סוכר רגיל המצוי בתוך סוכר החלב – גלקטוז.בניסויים שנערכו בבעלי חיים הוזרקו כמויות גדולות של לקטוז לקבוצה של נקבות, לעומת זאת לקבוצה אחרת לא ניתן לקטוז כלל.מספר מקרי סרטן השחלות שהופיע אצל קבוצת מקבלי הלקטוז היה גבוה ב-52% ממקרה סרטן השחלות שהופיע אצל הקבוצה השנייה.

קיימת תופעה נוספת הקשורה בגלקטוז. 10% מכלל הנשים המערביות הבעלות רמת חיים דומה, חסרות בגופן את האנזים המפרק את הגלקטוז בגוף וזו אחת הסיבות שנשים אלו סובלות מבעיית עיכול בלתי מוסברת.

ומכיוון שהבדיקות לקביעת חוסר אנזים זה הן יקרות ומסובכות, רוב הנשים אינן מודעות כלל לבעיה זו ולכן מומלץ להפסיק את השימוש בחלב ובמוצריו.

בעיה אחרת היא חומרי הדברה, חלב פרה הוא אחד החומרים הנוחים ביותר לקליטתם ולשימורם לטווח ארוך של חומרי ההדברה הנמצאים במזון הניתן לפרות.

 גם חלב אם מזוהם בדרך כלל בחומרים קוטלי חרקים הנספגים על ידי האם מהמזון שהיא אוכלת ומהסביבה בה היא חייה.

מחקר שנערך לאחרונה כי כמות הזיהום בחומרים אלה היא כפולה בקרב נשים האוכלות בשר ושותות חלב, מאשר בקרב נשים צמחוניות שאינן שותות חלב בקר.

בעיה נוספת היא הופעת אנטיביוטיקה בחלב. החדרת כמויות קטנות ביותר של חומרים אנטיביוטיים למזון של בעלי חיים גורמת להתפתחות תנגודת לאנטיביוטיקה בתוך הבקטריות של בעלי חיים ומשם עוברת של בני האדם. כתוצאה מכך, הרפואה בעולם עומדת להפסיד את הקרב בשורה של מחלות, כמו, סטפילוקוקוס בריאות, שחפת, דיזנטריה- וזאת בגלל דלקות שנגרמות על ידי בקטריות המגלות עמידות לא מוסברת לחומרים אנטיביוטיים.

צריכה מוגברת של חלב, אצל ילדים בעיקר עלולה לגרום להרעלה של ויטמין D. במהלך עשרות שנים יצרני החלב ברחבי העולם "מחזקים" את החלב על ידי הוספת ויטמין D, לאחר שהתגלה כי חלב ללא תוספת זו גורם לרככת, מחקרים שנערכו לקבוע את רמות ויטמין D בחלב, הוכיחו כי מירב הדוגמאות הכילו כמויות מופרזות ביותר של הויטמין.

 בנוסף לכך, אף כמויות ההורמונים לזירוז הגדילה הניתנים לפרות כדי להגדיל את כמויות ייצור החלב, מגבירים את סכנת דלקות השדיים והפטמות בנשים.  

חלבונים לא מעוכלים – הסכנה העיקרית:  

חלב פרה מכיל חלבונים רבים שאינם נעכלים היטב ולכן הם מהווים סכנה למערכת החיסונית של הגוף. מס' חלבונים "שמצליחים לחמוק" ממערכת העיכול לפני עיכולם ומצליחים לחדור אל המעי הדק, מעוררים את פעילותה של המערכת החיסונית של הגוף. אך אם חדירת החלבונים אל מערכת הדם נמצאת ברמה גבוהה וחוזרת על עצמה מס' פעמים ביום, היא עלולה לגרום להפרעה קשה בתפקוד מערכת החיסון ובגרימת מחלות. לעומת זאת החלבון של הדגים והבשר פחות מזיקים מחלבוני החלב.אם נסיר את החלב ומוצריו מהתפריט היומי, ניתן יהיה להבחין מיד בירידת הנפיחות של השקדים והפוליפים, דבר המביא להקלה משמעותית למערכת החיסון. במקרה כגון זה, מורגשת הקלה אצל אנשים אשר לוקים לעיתים קרובות בנזלת, שפעת, סינוסיטיס ודלקת אוזניים. חלב ומוצריו מכבידים בצורה קשה של מערכת הנשימה, העיכול והחיסון. כאשר נשים נמנעות מחלב לאורך זמן והתזונה שלהם מאוזנת, הן פחות סובלות מהצטננות ומדלקות בסינוסים.אחד מכל חמישה תינוקות בעולם המערבי סובלים מ- COLIC. תינוקות אלו נתקפים בעוויתות בטן קשות. כאשר האם המניקה צורכת מוצרי חלב, חלבוני הפרה עוברים לחלב שלה ומשם הישר למערכת העיכול של התינוק. חלבונים אלה עלולים לגרום ל- COLIC אצל תינוקות, למרות שמקור המזון היחיד שלהם מגיע מאימם. דבר זה עלול לגרום לדלקות אוזניים כרוניות.  

סיכום לסיכום, ניתן לראות כי החלב נתפס בעיני הציבור כמרכיב מאוד חיוני בתזונה ומאוד בריא לתינוקות וילדים בעיקר.לפי קטע זה ניתן לראות כי דרך חשיבה זו חסרת כל יסוד.

יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:

1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.

2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.

3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140             


 
אודות המחבר

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article7481.aspx