אבטחה
נכתב על ידי: אורי
תאריך: 01/02/10

אבטחה

אבטחה, ניתן להגדיר כמצב של התנגדות לכל התנהגות הגורמת לפגיעה או לנזק לאדם או לרכוש. כמו כן, ניתן להגדירה כרמה מסוימת של הגנה כנגד פושעים, גניבות רכוש ואיומים שונים, המגיעים מהסביבה. רמת האבטחה נקבעת בהתאם לפרמטרים כמו בטיחות, מהימנות וכד'. מערך האבטחה צריך לקחת בחשבון פעולות של אנשים המנסים לגרום להרס ולחבלה בזדון. מנקודת מבט סובייקטיבית, מטרת אבטחה היא לשחרר אנשים מחרדות ומפחדים, וכך לתת להם הרגשת ביטחון.

אבטחה בישראל

לשירותי אבטחה בישראל היה תמיד ביקוש, וזאת עקב המצב הביטחוני ואירועי הפח"ע המתרחשים במדינה. יתרה מזאת - לאחר האינתיפאדה השנייה (אינתיפאדת אל-אקצה), אשר התרחשה בתחילת שנות ה-2000, היתה עלייה חדה בביקוש לחברות אבטחה בישראל. עקב המצב הביטחוני הבעייתי בארץ היה צורך בפתרונות אבטחה מתקדמים. ענף האבטחה בישראל נתן מענה לצורך זה ועל כן הפך למבוקש מאוד ועתיר ידע בתחומו. מכאן, אין זה מפליא שארצות מחו"ל מעדיפות לייבא את שירותי החברות הישראליות המנוסות, דבר המוביל לכך שייצוא האבטחה נחשב לתחום משגשג מאוד בארץ.

חברות האבטחה

כדי לתת תמריץ ולעודד כוח אדם איכותי ומנוסה לעבוד במקצוע האבטחה, המדינה החליטה להחשיב חלק ממשרות האבטחה כעבודה מועדפת לחיילים משוחררים. הכוונה במהלך זה הינה למשוך את יוצאי היחידות הקרביות לעבוד בענף האבטחה למרות המשכורות הנמוכות שענף זה מציע בדרך כלל. בארץ, רוב הבעלים של חברות האבטחה מגיעים עם ניסיון וידע מקצועי רב, היות ורובם מגיעים מרקע ביטחוני משטרתי או צבאי.

מאבטח בישראל

מאבטח הינו אדם המועסק באופן רשמי כדי להגן על אנשים, רכוש או נכסים. לעתים קרובות המאבטח לובש מדים ייצוגיים של חברת האבטחה שלו. המאבטח פועל להגן על הרכוש על ידי כך שהוא שומר על נוכחות גבוהה שנועדה בעיקר להרתיע פושעים פוטנציאליים. עם זאת, "חוק הסמכויות", חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור, התשס"ה 2005, העניק למאבטחים, שהוסמכו לבצע משימות של שמירה ואבטחת הציבור, סמכויות לעיכוב אנשים חשודים, בהתאם לאזורים המוגדרים בחוק.

בהתאם לחוק זה, בטווח הזמן הקיים עד הגעתו של שוטר לזירת האירוע, יכול המאבטח לעכב אדם חשוד במידה שבמקום נמצא אדם החשוד בהחזקת נשק או בכוונה להשתמש בו, או כאשר ישנו חשד שאדם זומם לבצע פשע העלול לפגוע בשלום הציבור. בהתייחס לחוק זה המדינה קבעה, כי המאבטח יידרש לקבל הכשרה מקצועית כדי שינתנו לו הסמכויות המוגדרות בחוק. במסגרת הכשרה זו המאבטח יבין את תפקידי המקצוע וגם את הסמכויות המוקנות לו על פי חוק זה.

ישנם מאבטחים בישראל שהוכשרו להחזיק נשק וישנם מאבטחים שיכולים לעבוד באבטחה מבלי שיידרשו להחזיק נשק, וזאת בהתאם למקום שעליו הם שומרים. לצורך קבלת תעודת מאבטח הרשאי להחזיק כלי ירייה בתפקיד, על המאבטח לעבור כמה שלבים. בשלב הראשון, על המאבטח לפנות ביוזמתו למתקן הכשרה, שאושר על ידי משטרת ישראל ומשרד הפנים ולהגיש מועמדותו.

בשלב השני המאבטח עובר ראיון קבלה במתקן, שבסופו פרטיו יועברו למשרד הפנים לצורך בדיקה, אשר על פי תוצאותיה יוחלט אם לקבלו לאימון במתקן. בשלב השלישי, אחרי שהמאבטח קיבל את האישור לעבור את האימון, הוא יידרש לעבור הדרכה עיונית והכשרה מעשית בתפעול של כלי הירייה. בסיום ההכשרה ולאחר שכל הדרישות מולאו, יעביר מתקן ההכשרה את המסמכים הדרושים למשטרה ולמשרד הפנים, אשר יפיק תעודת מאבטח בהתאם.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article7601.aspx