עצירות ילדים היא אחת מבעיות המעיים השכיחות בקרב ילדים. כ-3-5% מהביקורים אצל רופאי ילדים בארה"ב בלבד, מיוחסים לתלונות של עצירות ילדים . כמעט כולם חווים בשלב כלשהו בחיים מצב על עצירות. עצירות ילדים, כמו גם עצירות מבוגרים , לא מוגדרת כמחלה אלא כתסמונת. למרבה המזל עצירות אצל תינוקות וילדים לא נובעות ממחלות רציניות. לעומת זאת, עצירות מבוגרים יכולה להופיע על רקע של מגוון סיבות. לדוגמה, נשים לאחר לידה נוטות לפתח עצירות, כך גם אנשים לאחר ניתוח, או כאלה שנוטלים תרופות מרשם.
לעצירות אין הגדרה אחת מדויקת. עצירות בקרב ילדים יכולה להיות מוגדרת ככאב או קושי בעת הביקור בשירותים, או ירידה בתדירות היציאות. יש לדעת כי יציאה אחת ליום היא מצב נורמלי לחלוטין ואינה מוגדרת כעצירות, למרות שילדים רבים מבקרים בשירותים יותר מפעם ביום. כעיקרון, פחות משתי יציאות בשבוע יכולות להיות סימן לעצירות. במקרים בהם תופעה זו מופיעה אצל ילדים, טיפול נגד עצירות יכלול את אחת מהתרופות הרבות הקיימות בשוק. מומלץ להתייעץ עם הרופא בטרם מתחילים נגד עצירות טיפול תרופתי, על מנת להיות בטוחים כי אכן מדובר בעצירות.
במקרים בהם אין לילד עצירות טיפול תרופתי הוא מיותר, לכן חשוב שרופא המשפחה יאבחן כי אכן מדובר בעצירות בטרם התחלת הטיפול. מלבד תרופות, אמצעים נוספים נגד עצירות יכללו שינוי בהרגלי התזונה, שתיית מים, ואימון גופני. עצירות נגרמת כתוצאה מספיחה עודפת של נוזלים מהצואה הנמצאת במעי. במצב זה הצואה מתייבשת ו"נתקעת" ברקטום. שתייה מספקת של מים (בכמות היומית המומלצת) מסייעת אפוא לטיפול בעצירות. בנוסף, צריכה של פירות וירקות, ודגנים מחיטה מלאה מסייעים גם כן לטיפול בעצירות, מאחר ומזונות אלה עשירים בסיבים תזונתיים. כידוע סיבים תזונתיים תורמים לפעילות מעיים תקינה ולמניעת עצירות.
אמצעי חשוב נוסף הוא אימון גופני. אימון גופני מסוג כלשהו (גם אצל ילדים), מסייע מאוד להקלה על מצבים של עצירות, היות והוא תורם ליצירת תנועה במעיים. תנועה זו גורמת להפעלתו של רפלקס ההתרוקנות (ניע של המעי) ולהקלה על מצבים של עצירות ילדים.