מה עושים אם לא מתקבלים ללימודי הנדסה?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 09/03/10

כיום בהשוואה לשנים קודמות, לימודים גבוהים קיימים בתחומים רבים החל ממדעי המחשב, ביולוגיה, כימיה, מנהל עסקים ועד ללימודי הנדסה, הכוללים הנדסת תעשייה וניהול, תוכנה, מערכות מידע, הנדסה כימית ותחומי הנדסה רבים אחרים. היתרון הבולט בלימודי הנדסה על פני לימודים למדעי הטבע, יהיה תואר ה- B.sc המוענק לסטודנט בתום ארבע שנים וכן ההכשרה המקצועית המוענקת לו כמהנדס, שמהווה עבורו  מקצוע ממשי שעימו הוא ייצא לשוק העבודה.

על מנת להתקבל ללימודי הנדסה, נדרש המועמד לעמוד בתנאי קבלה גבוהים, המשתנים לפי מוסד הלימודים בו הוא בוחר. תנאי קבלה אלו יכללו ציון פסיכומטרי וציוני בגרות במקצועות הריאליים. במידה והמועמד לא עומד בכל התנאים, הוא יוכל לשפר את ציוניו באופן עצמאי, זאת על ידי ביצוע מבחן פסיכומטרי נוסף, בו יוכל לשפר את ציונו וכן על ידי שיפור ציוני בגרויותיו. יתרה מזאת, קיימת גם אופציה נוספת ועדיפה יותר למועמד, שהינה מכינה קדם אקדמית, אותה מציע כל מוסד לימודים.

במכינה זו, הנמשכת לפחות סמסטר אחד, יצטרך הסטודנט לקחת קורסים במתמטיקה ופיזיקה, זאת על מנת לשפר את הישגיו הקיימים וכן על מנת לבוא מוכן יותר ללימודי ההנדסה אותה בחר ללמוד. עם סיום המכינה ותוך עמידה בציונים הנדרשים, יוכל הסטודנט להמשיך בתהליך הרישום ללימודי ההנדסה.

אלו יכללו לימודים של ארבע שנים, כאשר בשנה הראשונה והשנייה, הסטודנט ייחשף בעיקר לקורסים מתמטיים שונים ספציפיים להנדסה בה בחר וכן לקורסי מבואות כלליים. בתום השנה השנייה, יצטרך הסטודנט לבחור תחום בו הוא בוחר להתמחות. בדרך כלל יוצעו שניים עד שלושה תחומים כאלה. במידה ולא יבחר אף תחום, יוכל להמשיך במסלול כללי ולשלב קורסים לפי בחירתו מבין ההתמחויות השונות. בשנתיים האחרונות, יחל הסטודנט בביצוע פרויקט הגמר שלו, המהווה חלק ניכר ומשמעותי בקבלת התואר, וכן בחשיפה לתעשייה, שתכלול את התנסותו המעשית בתחום ההנדסה בה הוא בחר. עם הגשת הפרויקט ותוך כדי עמידה בכל חובות התואר והשגת מכסת נקודות הזכות, יהיה זכאי לקבלת תואר B.sc מטעם המועצה להשכלה גבוהה ומוסד הלימודים בו הוא למד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article7993.aspx