עצירות- שינויים בתזונה
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 31/03/10

בעצירות, צואה קשה מצטברת בחלק התחתון של המעי הגס בלי לצאת בזמן. הדבר גורם לנפיחות בבטן, לאי נוחות ואף לכאבים עזים. לא בכל מקרה של עצירות תרופות הן הפתרון. עצירות ממושכת או תכופה היא עניין שפעמים רבות ניתן לפתור על ידי שינויים פשוטים בתזונה ובאורח החיים. טיפול בעצירות - כמה עצות:

סיבים. כללו סיבים בכל ארוחה, סיבים מסייעים למעיים לעבוד טוב יותר ויעילים נגד עצירות. סיבים נמצאים בפירות, בירקות, בלחמים מלאים ובדגני בוקר מלאים.

שומן. חשוב לצרוך שומן במידה הנכונה, כמות מתאימה של שומן בתזונה תסייע לצואה להיות רכה. דגים, שקדים ושמן זית הם מקורות טובים לשומן המקל על מערכת העיכול.

מים. שתו הרבה מים, המים הופכים את הצואה לרכה. טיפול בעצירות מסתייע בכמויות של מים כדי לשטוף את הכל.

אכלו סדיר. ארוחות בזמנים קבועים ובלי להעמיס יותר מדי על הבטן. במקרים רבים של עצירות טיפול יכול לפעול מהר וביעילות כאשר אוכלים מספר רב יותר של ארוחות קטנות.

התפנו כשצריך. לכו לשירותים כאשר אתם מרגישים צורך. התאפקות אינה בריאה אך כך גם ניסיון להתאמץ בכדי להתפנות. הרגעו על האסלה ותנו לדברים לקרות.

קפה. שתיים-שלוש כוסות קפה או תה ביום ממריצות את המעיים ופועלות נגד עצירות טיפול בקפה אינו מומלץ שכן שתיה מופרזת עלולה לגרות את הבטן, לגרום לנפיחות ואף להחריף מקרים של עצירות.

חריף. תבלינים חריפים באוכל כגון פלפל חריף או ג'ינג'ר יכולים לסייע לרקמות במערכת העיכול. גם כאן המידה חשובה, אכילה מופרזת של תבלינים חריפים תביא לגירוי במערכת העיכול.

פעילות גופנית. פעילות קבועה תמריץ את פעילות המעיים ותגביר את היעילות וכך תסייע נגד עצירות.

הרגעו. הקדישו זמן בכל יום להירגע, כאשר אנחנו בלחץ מערכת העיכול פועלת פחות כדי לאפשר לנו להתמודד עם סכנות או מצוקות. מדיטציה היא דרך אפקטיבית להירגע וכך גם להמריץ את מערכת העיכול.

אם השינויים לא מסייעים להקלה בעצירות ישנם תכשירים לבליעה. בין הפעולות של התכשירים ניתן למנות ריכוך הצואה, המרצת פעולת המעיים או התחדשות הרקמות במערכת העיכול וכן נוגדי כאב ונוגדי דלקות. בין התכשירים נגד עצירות תרופות וחלקם מבוססים על סיבים טבעיים, עשבים, שמנים טבעיים ויטמינים ומינרליים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8257.aspx