הזמר העברי
נכתב על ידי: שירונט
תאריך: 07/04/10

אנשים רבים אוהבים מוסיקה ונהנים לנגן שירים שונים. אתר שירונט הוא פורטל מוסיקה הכולל בתוכו מידע נרחב על אמנים, מילים לשירים וכן אקורדים שירים גיטרה. באתר ניתן למצוא אקורדים לגיטרה לשירים רבים והוא כולל אקורדים לשירים ישראלים ולשירים לועזיים. כמו כן, באתר שירונט קיימים גם פורומים בהם ניתן לדון על נושאי מוסיקה שונים וכן לוח הופעות וחדשות בנושאי מוסיקה.

שירים בעברית משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד לימינו, משתייכים להגדרת הזמר העברי. זאת למרות העובדה שמבחינת חלק מן המאזינים, שירי הזמר העברי הם שירים בשפה העברית אשר עוסקים רק בנושאים מסוימים.

עברית הייתה שפת קודש לצרכים דתיים בלבד ולא שפה מדוברת עד סוף המאה ה-19. עם זאת, בעקבות תחייתה של הלשון העברית, יוצרים רבים בארץ ובגולה החלו לכתוב שירים בעברית אשר התבססו על לחנים רוסיים, מנגינות חסידיות ופיוטים של בתי הכנסת, אשר בין היתר סייעו בהפצת השפה.

חיים נחמן ביאליק, רחל המשוררת, נתן אלתרמן, לאה גולדברג, ידידיה אדמון, מרדכי זעירא ונחום נרדי היו המשוררים והמלחינים הבולטים אשר כתבו שירים בעברית בתחילת הזמר העברי.

בתקופה שקדמה לקום המדינה ובשנות החמישים והשישים, שירי ארץ ישראל צברו תאוצה. היו אלה שירים בעברית שעסקו בפטריוטיות וציונות. יוצרים כמו נעמי שמר, חיים חפר, יאיר רוזנבלום, אהוד מנור ועוזי חיטמן תרמו שירים רבים לפנתיאון הזמר העברי והם הפכו לסמלי תרבות.

הלהקות הצבאיות תרמו גם הן רבות לזמר העברי. הלהקות הצבאיות ביצעו בהופעותיהן שירים בעברית שנכתבו על ידי אותם המלחינים והפזמונאים, והפיצו אותם ברחבי הארץ. הלהקות הצבאיות גם טיפחו מספר אמני מוסיקה ישראלית מהגדולים והמוכרים ביותר כמו אריק איינשטיין, שלום חנוך וגידי גוב. באתר שירונט ניתן למצוא אקורדים לשירים שונים של אמנים אלה ואמנים אחרים.

בשנות השישים נכתבו גם מחזות זמר ישראליים בהם נכללו שירים בעברית שהפכו ללהיטים גדולים. בין מחזות זמר אלה, "קזבלן" בו כיכב יהורם גאון. המחזמר כלל להיטים כמו "יש מקום" ו"כל הכבוד". באתר שירונט ניתן למצוא אקורדים לגיטרה לשירים שונים של יהורם גאון.

תחרות השירים שארגנה רשות השידור בימי העצמאות בין השנים 1960- 1980 הביאה גם היא לידי ביטוי את הזמר העברי. שירים בעברית נשלחו למארגני התחרות במסגרתה ואלה נבחנו על פי קריטריונים מקצועיים ומוסיקליים. אחד הקריטריונים בו נבחנו השירים היה המידה בה קידמו את הזמר העברי המקורי והצורה שבה שיקפו את החברה הישראלית ואת העם היהודי.

הזמר העברי מהווה חלק מהותי בתרבות הישראלית. בשלושים השנים האחרונות הפכו סגנונות שונים של מוסיקה לועזית לפופולאריים והגבולות מעט היטשטשו. כיום קשה לקבוע איזה שירים משתייכים לזמר העברי ואילו הם שירים בעברית שהשראתם מגיעה ממקורות אחרים והם אינם משתייכים אליו.

אתר שירונט הינו פורטל מוזיקה מוביל הכולל אקורדים שירים גיטרה. באתר ניתן למצוא אקורדים לשירים ישראלים וכן לשירים לועזיים. בנוסף אל אקורדים ניתן למצוא באתר מילות שירים, חדשות, ביקורות, לוח הופעות ופורומים בהם ניתן לדון על נושאים שונים בתחום המוסיקה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8319.aspx