שירי כניסה לחופה חלק ראשון
נכתב על ידי: דותן סופר
תאריך: 14/04/10

בעבר הלא כל כך רחוק הדברים היו הרבה יותר פשוטים:היה את מארש החתונה הישן והטוב מחד או את שיר הכניסה המסורתי "סימן טוב ומזל טוב" מנגד ובזה זה הסתכם.היום לא פעם זוגות רוצים לחדש,לרענן להפתיע ולגרום למשתתפים בטקס החופה להתרגש גם באמצעות הקטע המוסיקלי אותו הם בוחרים.
בכל הנוגע לשירים שכבר הושמעו בחתונות של חברים או בני משפחה ,לא פעם זוגות מעדיפים להיות מקוריים ולמצוא שיר אחר,שונה ומיוחד.על פניו,נראה שמה שצריך לקבוע לגבי בחירת כל אחד משלושת הגדולים כשהם בדרך לטקס המרכזי במהלך החתונה,הוא עד כמה הוא מרגש את בני הזוג ופחות עד כמה הוא הושמע בעבר בחתונות קודמות  בהן הם היו, אבל לא כל הזוגות חושבים כך.אם חלמתם מילדות להיכנס עם השיר "נשבע" של חיים משה או על "ואיך שלא" של אריאל זילבר,אל תתנו לאף אחד לקלקל לכם את זה ולכו על החלום שלכם וכנסו לחתונה שלכם כמו שתמיד חלמתם ! הכי חשוב שהשיר ייגע בכם בזמן שאתם צועדים בגאון לחופתכם.

הרבה פעמים בני הזוג מעדיפים להיכנס עם קטע מוסיקלי דרמטי בין אם זה של "אניה " enya-  או מתוך הפסקול של "לב אמיץ" או של "חתונתה של מיוריאל" או קטע דראמטי אחר שיעצים לדעתם את ההתרגשות של האורחים לקראת טקס החופה,ישנה בעיה קטנה אחת עם הקטעים הדרמאטיים:הם הרבה פעמים מנטרלים את הקהל מלקחת חלק פעיל בכניסה של הזוג לחופה וקצת משאירים אותו מחוץ לתמונה.
בקטעי כניסה לחופה מוכרים וקצביים כמו לדוגמא "אח של של סלים" של שוטי הנבואה או “children” - robert miles הקהל פשוט הופך להיות חלק ממקהלת הליווי של בני הזוג בדרכם לשים את הטבעת ולעיתים עושה רושם שבכניסה לחופה הקהל מוחא כפיים ומתרגש לא פחות מבני הזוג.היו כבר גם כאלה שהרחיקו לכת ובחרו להיכנס עם קטעים מלודיים וקצביים אפילו של טיאסטו -  tiesto , וכל הכניסה לחופה קיבלה מימד של מעמד אנרגטי ומלא חיות באופן יוצא דופן .כל החתונה מקבלת נופך אחר לגמרי, של שמחה,של התלהבות,של אנרגיות מתפרצות וזה משפיע על השמחה במהלך החתונה.

גם באופן "הטכני " בו צועדים בני הזוג אל החופה חלו שינויים קלים במהלך השנים ,נהוג היה ( ועדיין ) להיכנס עם ההורים כשהכלה מלווה באמהות של שני בני הזוג והחתן מלווה באבות,לעיתים הזוג מבקש דווקא להיכנס לחופה כל אחד עם הוריו, או להזמין קודם כל זוג הורים בנפרד לחופה ורק אחריהם להיכנס יחדיו.

במקרים בהם מעדיפים בני הזוג להזמין את ההורים בנפרד, אפשר לבחור קטע מוסיקלי שונה עבור ההורים וקטע מוסיקלי שונה עבור החתן והכלה או… לבחור קטע ארוך במיוחד.
לא מעט זוגות אימצו את הגישה המינימליסטית בה ההורים מחכים מתחת לחופה ובני הזוג נכנסים יחד.כך החתונה  היא אירוע שכולם נוטלים בו חלק,אבל טקס החופה עצמו הינו קטע פרטי ואישי של בני הזוג של בני הזוג בלבד.

בקרב החתונות של הכיפות הסרוגות,ההתלבטות לגבי שירי הכניסה לא כל כך קיימת בדרך כלל,מפני שבני הזוג מלווים על פי רוב בשירה אדירה של האורחים,קודם כל החתן עם הגברים ואחריו הכלה עם הנשים.בכלל, לראות, לחוות, ולהתרגש בחתונה של הכיפות הסרוגות זה קטע מטורף לגמרי אבל על זה אכתוב בפוסט נפרד בקרוב.
למרבה ההפתעה לעיתים רחוקות גם רבנים אורתודוקסים מרשים לשלב במהלך טקס החופה קטעים מוסיקליים בין כמוסיקת רקע ובין כשיר עם משמעות לזוג.
באחת מהחופות האלה אחרי שבני הזוג נעמדו מתחת לחופה ולפני שהחל החלק ההלכתי, היא נשאה דברים לבן זוגה וגם הוא אמר כמה מילים גם כן כשברקע השיר "u2 - “ 0ne .
כך או כך הדבר החשוב ביותר במוסיקה אותה תבחרו צריך להיות עד כמה היא מרגשת אתכם באופן אישי וכל השיקולים האחרים חשובים אבל פחות.

אם גם אתם  בין המתחתנים בקרוב או אפילו חושבים להימנות על המתחתנים בקרוב .... תתחילו לחפש לכם שיר כניסה לחופה , הוא  עלול להעסיק  אתכם הרבה יותר ממה שאתם חושבים ! בהצלחה.

 


 
אודות המחבר

דותן סופר   חתונה, מתחתנים  מוסיקה לאירועים
4play
מרגישים את הקהל   ! החברה מתמחה במתן פתרונות מוסיקליים למסיבות, חתונות, אירועי חברה, גופים מוסדיים, ואירועים פרטיים.תוך דגש על איכות מקסימאלית מקצועית ואנושית.התמחות במסיבות עבריות, אירועים מוסיקליים עם קהל הטרוגני ואירועי קד"מ .בין לקוחותינו המרוצים מאות לקוחות פרטיים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניבריסיטת תל אביב , פרנדלי רובוטיקס, איגוד הפוליגרף בישראל, קיבוץ שמיר, ועוד ועוד.לפרטים נוספים צרו קשר , נשמח לעמוד לרשותכם ,ולהגשים לכם את האירוע ,כמו שאתם חולמים אותו.

 

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8419.aspx