כבר למעלה מעשרות שנים נחשבת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לאחת מבין תחומי ההנדסה היוקרתיים והקשים ביותר, ככל הנראה משום הדרישה וההשקעה המצופות מן הסטודנטים, על מנת לשרוד את ארבעת השנים הלא פשוטות שעליהם לעבור ובעיקר על מנת להוכיח את עצמם. יתרה מזאת, העומס הלימודי המוטל על סטודנטים להנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוא מבין הגבוהים בהשוואה להנדסת אחרות, שכן בהנדסה זו, ישנן מעבדות רבות שיש לבצע, עבודות הגשה ולימוד עצמי מרובה בכל זמן הלימודים.
לצד הקושי הטמון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, יש שכר בעד העמל, שכן בסיום התואר, יזכו הבוגרים להשתכר בסכומים של כמה אלפי שקלים בחודש, זאת בנוסף לתנאים והטבות שיוענקו להם. יתרה מזאת, גם מבחינת מציאת מקום עבודה, אפשרויות התעסוקה לבוגרים הינן רחבות, שכן מדובר על מגוון של תחומי עיסוק. זאת משום שתחום זה נמצא תמיד במגמת פיתוח ושינוי אינטנסיבית.
בדרך כלל, מקומות העבודה בהם יוכלו להשתלב בוגרי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה יהיו חברות היי-טק, תעשיות הביטחון, מפעלים גדולים השייכים לסקטור הפרטי והציבורי ועוד. בכל אלו, יוכלו להיות בתפקידי מפתח בכירים ותוך כדי לקחת חלק פעיל בניהול פרויקטים גדולים.
בעצם, מהותו של מהנדס חשמל ואלקטרוניקה במקום העבודה תתמקד בעיקר על פיתוח טכנולוגיות קיימות וחדישות, כך שישפיעו באופן אפקטיבי ויעיל על תהליכי הפקה של תכנון מעגלים חשמליים, תוך כדי ביצוע התאמה מושלמת ליישום לו הם נועדו. זאת להבדיל ממהותו של הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה, שעבודתו דווקא מתמקדת על יצירה ופיתוח של פרויקטים והעברתם מתהליך של תכנון לתהליך של ייצור.
יחד עם זאת, פרי עבודתם של מהנדס חשמל ואלקטרוניקה והנדסאי חשמל ואלקטרוניקה באים לידי ביטוי בהמצאות רבות גדולות וקטנות שפותחו בעידן המאה ה-21, ששינו את פני העולם ותרמו לשינויים חיוביים הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית, כגון, נגני מוסיקה, טלפונים אלחוטיים, מכשירי DVD, מחשב, טלוויזיה, מעלית, אזעקת רכב ועוד. כך שתחום זה של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, נמצא בכל רגע נתון בהתפתחות מתמדת, וימשיך לתפוס תאוצה במהלך השנים, זאת משום הרצון והיכולת להציג טכנולוגיות חדישות בכל תחום אפשרי.