ניתן לומר, שכל אדם החפץ ושואף ביום מן הימים להשתלב בתחום ההיי-טק והמקצועות הטכניים, בוודאי יבחר בתחילת מסלולו לכיוון האקדמיה את לימודי ההנדסה. לימודים אלו שאמנם נמשכים ארבע שנים לא פשוטות כלל, אכן יצליחו להניב פרי בסיומן, שכן כל מהנדס יצליח להשתלב בתפקידים נחשקים, עם שכר גבוה ומגוון תנאים והטבות שיוענקו לו במהלך זמן עבודתו.
אחת השאלות המטרידות כל מועמד ללימודי הנדסה, תהיה היכן להתחיל ללמוד את התואר, האם במכללה או באוניברסיטה. ככל הנראה, המענה המספק ביותר לשאלה זו יהיה מורכב מכמה גורמים, חלקם קשורים קשר ישיר למוסד וחלקם למועמד עצמו. לכן יש לקחת בחשבון גורמים כגון, ציוני הפסיכומטרי והבגרויות של המועמד, סוג לימודי ההנדסה אותה הוא מעוניין ללמוד, קרבת המוסד האקדמי למקום מגוריו של המועמד, והאם מדובר על מוסד אקדמי פרטי או מוכר על ידי הממשלה.
בהתאם לכך, הגורמים הראשונים תלויים במוסד עצמו, שכן הוא קובע לגבי תנאי הקבלה לכל סוג הנדסה והוא זה שמחליט על סוגי ההנדסה הנלמד, כך שלעיתים יכול להיווצר מצב בו חוג מסוים נלמד דווקא באוניברסיטה ולא במכללה, ואילו יתר הגורמים נוגעים למועמד ומתבססים יותר על הצד הכספי שלו, שכן במידה ומוסד הלימודים נמצא בעיר מגוריו, הוא יוכל להמשיך לגור בבית הוריו, וכך לחסוך כמויות של כסף על שכר דירה ומחייה. יתר על כן, באם המוסד האקדמי, אוניברסיטה או מכללה, מוכר על ידי הממשלה ולא בבעלות פרטית, יזכה המועמד לשלם שכר אוניברסיטאי נמוך הנתון מדי שנה לפיקוח הממשלה.
כך שרגע לפני שנרשמים ללימודי הנדסה, יש לקחת בחשבון את כל הגורמים שעשויים להשפיע בבחירת ההחלטה איפה ללמוד ומה ללמוד, שכן לימודים במוסד אקדמי מוכר, יוכלו בוודאות לסייע בעדיפות לקבלה לעבודה על פני מועמדים אחרים. יתרה מזאת, על מנת להיות בטוחים במוסד האקדמי, ניתן ללכת פיזית למוסד ולשמוע פרטים אודות החוגים הנלמדים והמוסד עצמו ואף לדבר עם סטודנטים הלומדים בו, וכך לקבל התרשמות ראשונית על המוסד עצמו, הסגל האקדמי, רמת הלימודים, היחס לסטודנטים ועוד.