לימודי משפטים – מה קורה אחרי התואר?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 21/04/10

כיום, אם נשאל אנשי מקצוע העוסקים בנושאים הקשורים למשפטים, כגון עורכי דין, אם כדאי להתחיל בלימודי משפטים, בוודאי נזכה לקבל תשובה שלילית ולא סימפטית. ההסבר לכך יהיה בוודאי נעוץ בעובדה שמדובר על שוק מוצף ורווי בעוסקים במקצוע זה. מה שבהחלט מסביר את המצב הרווח כיום, בו לא מעט בוגרי לימודי משפטים, מוצאים את עצמם ללא עבודה לאחר התואר.

יתרה מזאת, לא כל אחד מתאים ללימודי משפטים, זאת משום שאלו לימודים לא פשוטים כלל, מאוד תיאורטיים וללא כל נגיעה בתחומים ריאליים. משום כך, הם דורשים מהסטודנט יכולת הבנה מעמיקה והפגנת בקיאות במגוון נושאים הנלמדים במהלך שנות התואר. לצד קושי זה, ישנן גם שתי חובות, אחת מהן, תהיה מעבר בחינות הלשכה לעורכי הדין בהצלחה, זאת על מנת לקבל את ההסמכה והרישיון לעסוק במקצוע ואילו חובה נוספת תהיה, ביצוע שנת התמחות בסיום התואר בסקטור הפרטי או הציבורי.

למרות זאת, בשנים האחרונות, מוצעות תוכניות לימודים הכוללות לימודי משפטים יחד עם לימודים מתחומים אקדמיים שונים, כמו לימודי משפטים עם כלכלה או מנהל עסקים. מה שבהחלט עשוי לסייע בפתיחת אופציות נוספות לאפשרויות תעסוקה בעתיד. במסגרת תוכניות לימודים אלו, המוצעות לרוב במכללות ולאו דווקא באוניברסיטאות, ישנה אפשרות לשלב את הלימודים יחד עם עבודה. זאת משום קיום הלימודים בשעות הערב וריכוזם לשלושה ימים בשבוע.

יתרה מזאת, כמו בכל תואר, יש לקחת בחשבון את העלות הכספית של הלימודים, שבאוניברסיטאות מסתכמת לכדי 30 עד 40 אלף שקלים, לעומת המכללות בהן העלות יכולה להגיע לסכומי כסף של 80 עד 90 אלף שקלים. היתרון במכללות, היא הגמישות שבאה לידי ביטוי בכך שמאפשרת לסטודנט לעבוד תוך כדי הלימודים.

לכן, אם בכל זאת קיימת התלבטות לגבי רישום ללימודי משפטים, כדאי לשקול את כל הפרמטרים הקיימים, הנוגעים לדרישה ולביקוש בשוק ולרמת היכולת והעניין של המועמד בתחום המשפטים, ובעיקר כדאי להתייעץ עם סטודנטים למשפטים, בוגרים הנמצאים בתקופת התמחות ועורכי דין שותיקים במקצוע.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8490.aspx