נהיגה בשכרות
נכתב על ידי: LoadSEO - קידום אתרים
תאריך: 09/05/10

נהיגה בשכרות – אלכוהול בכבישים

אחת העבירות הנחשבות לשכיחות וחמורות ביותר היא נהיגה בשכרות. לאחרונה, עקב ריבוי נהגים הנוהגים תחת השפעת אלכוהול ותאונות דרכים הנגרמות כתוצאה מכך, חלה אכיפה מוגברת על עבירות נהיגה בשכרות ואף הוחמרה הענישה על העבירה. נהיגה בשכרות היא מצב בו רמת האלכוהול בדמו של הנהג גבוהה מהמותר על פי החוק או שנהג נתון תחת השפעת סם כלשהו. רמת האלכוהול המותרת היא: עד 50 מ"ג במאה מ"ל דם או עד 240 מיקרוגרם לליטר בדגימת נשיפה. בסמכותו של שוטר לבצע מספר בדיקות לפי הנסיבות והתנהגות הנהג, על מנת לקבוע האם נהג תחת השפעת אלכוהול: בדיקת נשיפה על ידי מכשיר ה"ינשוף", בדיקת דם ובדיקת שתן. שוטר שעצר נהג בעקבות חשד שביצע עבירת נהיגה בשכרות, יכול לבצע את הבדיקות במידה ונודף מפיו של הנהג ריח של אלכוהול, דיבורו איטי, הוא מבולבל ולא יציב. הבדיקה השכיחה ביותר היא בדיקת ה"ינשוף".

בדיקת ה"ינשוף"

מכשיר ה"ינשוף" הנו מכשיר משטרתי המשמש שוטרים לשם בדיקת נהיגה בשכרות. על ידי נשיפת אוויר, נמדדת רמת האלכוהול אצל הנהג, ואם היא עולה על זו המותרת לפי חוק חיישני המכשיר קולטים זאת ונמצא כי הנהג נהג תחת השפעת אלכוהול. ישנן טענות רבות לגבי אמינותו של המכשיר ויכולתו לקבוע במדויק את רמת האלכוהול. בנוסף, ישנן טענות על כך שה"ינשוף" מזהה חומרים נוספים, כגון תרופות מסוימות, כך שגם נהג שלא נהג תחת השפעת אלכוהול או סמים ייחשב ככזה.
בכל מקרה, בדיקת "ינשוף" תקפה בבית המשפט, אך פעמים רבות יש בידי עו"ד תעבורה להוכיח בעזרת מומחים ליקויים בהפעלת המכשיר ובכך לזכות את הנהג.
נהגים רבים נוהגים לסרב לבצע בדיקת נהיגה בשכרות באמצעות ה"ינשוף". הדבר אינו מומלץ ורצוי לשתף פעולה עם השוטרים תמיד. העונש הקבוע בחוק על סירוב לביצוע בדיקה הוא מינימום שנתיים שלילת רישיון, גם אם הנהג לא שתה כלל. ובנוסף, בהיעדר בדיקה, לא יעלה בידו של עורך דין להוכיח ליקויים במכשיר המדידה או לזכות את הנהג החשוד.
בתום בדיקת נהיגה בשכרות ימולא דוח שיכלול את שם הנהג ופרטיו, מדוע נלקחה הבדיקה ומהן תוצאותיה, זמן מדויק של עריכת הבדיקה ופרטיו של מבצע הבדיקה. העתק מהדוח יינתן לנהג.

נהיגה בשכרות – ענישה

כאמור, נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות החמורות ביותר. בהתאם לכך גם העונש הראשוני חמור ביותר, ללא קשר לנסיבות האירוע – פסילת רישיון לתקופה של שנתיים מינימום. רק בנסיבות מיוחדות ולעתים נדירות יקל בית המשפט את העונש על הנהג. כיוון שזוהי עבירה חמורה כל כך, חשוב מאוד לקבל ייצוג של עו"ד תעבורה על מנת לנסות ולהקל על העונש החמור.


 
אודות המחבר

LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר:  08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8800.aspx