פשיטת רגל היא הליך משפטי שבו אדם שאינו מסוגל לפרוע את חובותיו מבקש מהשלטונות הגנה מפני נושים והזדמנות לפתוח "דף חדש". בניגוד לתפיבה הרווחת בצביור חברה אינה יכולה לפשוט רגל והיא נכנסת להליכי פירוק. רק אדם פרטי יכול לפשוט רגל, מסביר עו"ד אורי דניאל שמשרדו עוסק בין היתר במשפט אזרחי מסחרי כללי.
פשיטת רגל יכולה להעשות ביוזמת החייב או ביוזמת הנושים שמבינים כי הליכי הוצאה לפועל אינם יעילים עוד. למי שיכול ומתכוון לשלם את חובותיו עדיף להישאר בהליכי הוצאה לפועל. עו"ד אורי דניאל מסביר כי הליך פשיטת הרגל הוא מורכב ומתיש וכן גורר עמו הגבלות כגון עיכוב יציאה מהארץ, איסור על ניהול עסקים ופגיעה בשם הטוב.
הליך פשיטת רגל הוא הליך משפטי מורכב שמתחיל בפנייה לכונס הנכסים הרשמי בבקשה. לאחר מילוי טפסים שונים ותשלום אגרה נפתח תיק ונקבע תשלום חודשי לתשלום. לאחר מכן יש לפנות לבית המשפט המחוזי להוצאת צו כינוס נכסים והקפאת הליכים, כולל הוצאה לפועל. לאחר הוצאת צו כינוס נכסים תיערך חקירה על ידי יחידת חקירות מיוחדת בכונס הנכסים הרשמי במטרה לבדוק את מצבו הכלכלי של החייב כדי להגיש חוות דעת לבית המשפט.
לאחר כשנה מהגשת הבקשה מתקיימת אסיפת נושים ובה הנושים מציגים את עמדתם בנוגע להליך פשיטת הרגל ולדרך הטיפול בחייב. האסיפה מתקיימת לרוב במשרדי כונס הנכסים. עו"ד אורי דניאל מסביר כי בכל שלב בהליך פשיטת הרגל יכול החייב להציא הסדר או פשרה עם הנושים ולהביא את הליך פשיטת הרגל לסיומו באישור בית המשפט.
השלב הבא בהליך הוא דיון בבית המשפט בו משתתפים החייב, הנושים וכונס הנכסים ובו יכול בית המשפט להכריז על החייב כפושט רגל או לדחות את הבקשה. ההליך מגיע לסיומו עם קבלת צו הפטר, צו הפוטר את החייב מכל חובותיו. צו ההפטר יכול להיות מותנה בעמידה בתשלומים שסוכמו עם הנושים או חלקי הנוגע רק לחובות מסויימים ואף יכול להינתן מיד לאחר ההכרזה על אדם כפושט רגל.