איך לבחור תקליטן / DJ לאירוע - הדרך הנכונה
נכתב על ידי: DJ לוי בראונשטיין
תאריך: 28/06/08

איך לבחור תקליטן

תקליטן-מה זה בכלל?

תקליטן או בשמו המוכר יותר dj  ,הוא אדם הבוחר ומנגן מוזיקה מוקלטת מראש עבור מאזיניו ויוצר מעברים רציפים בין השירים. באמצעות המוזיקה הוא מעורר את מאזיניו לריקודים ברחבה או מרגיע את הרוחות. קהל המאזינים יכול להיות קהל מבלים במסיבה או דיסקוטק, או באירוע (חתונה בר מצווה וכו'). ישנם תקליטנים המתמחים בסוגים מסוימים של מוזיקה כמו טראנס, מוזיקה אלקטרונית, שנות ה-80 , 90 וכד'. ישנם תקליטנים שלא מדברים כלל במהלך האירוע, ישנם כאלה שלא מפסיקים וישנם תקליטנים שימצאו את דרך הביניים. בעבר הרחוק היה התקליטן חובבן שהסתפק בציוד מינימלי להשמעת המוסיקה, עם השנים גדלה התחרות, הענף השתכלל ובהתאם לכך גם הציוד, מערכות ההגברה והתאורה של התקליטן. כיום מכיוון שברב האולמות וגני האירועים מותקנות מערכות הגברה ותאורה, מסתפק התקליטן בעיקר בשדרוג עמדת התקליטן האישית שלו.

איך מוצאים את התקליטנים המועמדים הנכונים?

ישנן מספר דרכים. פרסומים, המלצות מחברים וקרובים, הייתם אורחים באירוע והמלצה ממנהל האירוע או האולם בו סגרתם – אך כאן, זהירות מוקש!!! הם לא מומלצים כי הם טובים, אלה כי הם משלמים. זכרו! הכוח אצלכם, עמדו על זכותכם לקחת את נותן השירות בו אתם מעונינים ולא את זה שהמליצו עליו, אף אולם לא יעז לבטל אירוע בגלל זה!!! (ראה המאמר על רשימות המומלצים באולמות)

לאחר שבחרתם לעצמכם את המועמדים זה הזמן לסנן.

איך בודקים את התקליטן?

בעבר היה מקובל להתרוצץ בין האולמות ולצפות בתקליטן במהלך אירוע חי, כיום זה נחשב מיושן, לא רלוונטי ורב התקליטנים יזמינו אתכם למשרד לצפייה בסרט. יש לזכור שאולמות רבים כלל לא מאפשרים לאורחים לא קרואים להיכנס, בדיוק כמו שגם אתם לא הייתם רוצים כל מיני זרים שיתרוצצו בחתונתכם... אירוע של אחר לעולם לא יהיה כמו האירוע שלכם, כי dj הרי מתאים את עצמו במיוחד לכל אירוע ומכיוון שהתקליטן גם יהיה עסוק בעבודתו הוא גם לא יוכל להסביר לכם את הנעשה, מה שעלול ליצור רושם מוטעה. כמו כן יש לזכור שאירוע נמשך בממוצע כ-5 שעות וב- 10 – 30 ד' בהם תצפו בתקליטן לא תוכלו להבין יותר מידי לגבי יכולותיו. לכן עדיף להגיע למשרד ושם להתרכז במה שמעניין באמת ולשמוע במקביל על כל מה שיש ל- dj  להציע. רצוי שהפגישה תהיה עם התקליטן שיתקלט אצלכם ולא עם משהו מטעמו (איש מכירות, בעל החברה וכד').

 כשמגיעים למשרד התקליטן יש לשים לב שאתם לא צופים בסרט ערוך, אלה "בחומר גלם" של הצלם כלומר זמן אמת של האירוע. אל תחפשו את התאמת המוסיקה אליכם אלה את התאמת המוסיקה לזוג או בעלי האירוע ולקהל באותו אירוע בו אתם צופים.

אם כן, מה מעניין אותנו?

  1. כימיה -  חשוב שתהיה כימיה מושלמת ביניכם לבין התקליטן. חשוב שתשדרו באותו הגל, חיוכים, אדיבות, כנות ויושר מצד התקליטן ואינטואיציה טובה מצדכם . זכרו, אם אין כימיה מלכתחילה, זה לא יעבוד!
  2. מקצועיות – זהו פאזל של מספר מרכיבים.

א.      קריאת קהל- השמעת המוזיקה המתאימה בזמן ובמקום המתאים, בהתאם למהלך הערב והתאום המוסיקאלי המקדים בין התקליטן לביניכם. האינדיקציה לכך היא פשוטה, אם רחבת הריקודים מלאה רב הערב, הקהל רוקד ונהנה ובעלי האירוע מחייכים ורוקדים, ה- dj עשה את שלו.

ב.      טכניקת העבודה – תקליטן מקצועי אמור "למקסס" את השירים בצורה חלקה, כזו שלא תיתן לרוקדים את האפשרות להבחין במעברים או לחשוב שהשיר נגמר וניתן לחזור לכסא. יחד עם זאת מקבצי הסגנונות והמעברים ביניהם צריכים להיות תואמים את טעם הקהל והלקוח.

ג.       גרסאות השירים(רמיקסים) – תקליטן מקצועי משתמש לרב בגרסאות רמיקס עדכניות, הדבר חשוב לשמירת האנדרנלין על רחבת הריקודים, אך יחד עם זאת יש לשים לב שהגרסאות לא מוגזמות כי יש לזכור שמדובר באירוע משפחתי, והדודות והסבתות אמורות להישאר שפויות.

ד.      ניהול האירוע – התקליטן הינו למעשה המנצח על התזמורת, הוא אמור לדעת לתאם בין כל הגורמים שאחראים להצלחת האירוע, כמו למשל: מנהל האירוע, הצלם, איש התאורה וכד'. כמו כן הוא גם אמור ללוות את הזוג במהלך האירוע ולהתריע לפני כל מהלך משמעותי.

ה.      הזרימה הכללית של האירוע  dj טוב יודע לשמור על אירוע תוסס לכל אורכו, יש לשים לב שהקצב נשמר לאורך כל האירוע ולא רק בשלבים מסוימים עם "נפילות מתח" מידי פעם.

ו.        בקשות מיוחדות – תקליטן מקצועי לעולם לא יענה לבקשות מיוחדות של מי מהאורחים שלא באישור בעלי האירוע, גם אם הם מהקרובים ביותר! הבוס היחיד הוא בעל האירוע והכל נעשה בתאום מוקדם או באישורו בלבד! (בדרך כלל זו הכלה).

  1. מחיר -  קשת המחירים רחבה מאוד, זה תלוי בביקוש לאותו תקליטן, ה-"פוזה" שלו, העונה, התזמון (אם זה קרוב המחיר יורד) וכד'. אך בכל זאת מספר טיפים. א.  חברת תקליטנים גדולה בדרך כלל כוללת במחיר גם את עלויות המשרד והפרסום. ב. אם הגעתם לתקליטן דרך המלצה של האולם או מנהל האירוע, קחו בחשבון שהתקליטן צריך לקחת בחשבון גם את העמלה  שאותה ישלם.
  2. רזומה ומוניטין.

א.      וותק וניסיון – המרכיב החשוב ביותר, הרי לא תרצו מישהו "שיתגלח על הזקן שלכם"... רצוי שיהיו מאחוריו כמה שיותר אירועים ושנים בתחום. את זה ניתן בקלות לבדוק על פי גילו של ה-dj וכמות ההמלצות אותן יציג בפניכם.

ב.      dj שמתקלט במקביל גם במסיבות ומועדונים – יתרון! סביר להניח שיידע להעביר את החלק ה- "מסיבתי" של האירוע ברמה גבוהה יותר.

ג.       חברות באיגוד תקליטני ישראל -  חברות באיגוד מהווה אסמכתא מסוימת למקצועיות ולאמינות התקליטן ובנוסף נותנת גיבוי לתקלות של הרגע האחרון, ביטוח צד ג' והגנה בפני הפרת זכויות יוצרים.

 

                                                        בהצלחה.

 

הכותב: dj לוי בראונשטיין – בייגלה djs

תקליטן מוכר וותיק ומנוסה, מתקלט מזה כ-20 שנים באירועים פרטיים ועסקיים, חתונות, מסיבות, מועדונים, בארץ ובחו"ל.

   www.beygaledjs.co.il


 
אודות המחבר

dj לוי בראונשטיין

www.beygaledjs.co.il

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article882.aspx