הרגלי אכילה נכונים
גם אימא שלכם תמיד אמרה "תגמרו את כל האוכל מהצלחת,יש ילדים רעבים בעולם"?
זה בדוק :אם תאכלו יותר ,הילד האפריקני הרעב לא ישמין,אבל הילדים שלנו כן.
אחד הכללים החשובים בדיאטה הוא שליטה בכמות המזון שאוכלים.
אם אתם "מנקים את הצלחת", בעצם אינכם מקשיבים לגופכם , אלא למי ששם לכם את האוכל בצלחת.
אם אתם רעבים מאוד וממלאים את הצלחת יותר מדי, לפני שאתם מסיימים הכול אתם מרגישים שזה מספיק, עצרו.
הרגילו את עצמכם להשאיר תמיד משהו בצלחת . אמנם זה תרגיל קשה,אבל חיוני והגיוני.
הידעתם שאת תחושת השובע חשים כ-20 דקות לאחר סיום הארוחה ?
על כן, לעולם אל תאכלו עד שתחושו שאתם שבעים. בתום הארוחה המתינו זמן מה, ורק אם לאחר מכן עדיין לא תרגישו שובע הוסיפו משהו קטן.
תחילת פירוק המזון מתבצע בחלל הפה. ברוק יש אנזימים שמתחילים את הפירוק של המזון השלם לחלקיו כדי שיוכלו להיספג טוב יותר. על כן נסו לעסו כמה שיותר פעמים את המזון לפני שתבלעו אותו.
אכלו לאט. זה אחד הכללים החשובים . כך תוכלו לחוש תחושת שובע מהר יותר, המזון יתפרק טוב יותר,וכמובן, תאכלו כמויות קטנות יותר.
תכנון הוא המפתח בזמן השמירה על התזונה ,אם לא תתכננו מראש את ארוחותיכם , אתם עלולים להיקלע למצבי רעב פתאומיים ולאכול את הדבר הראשון שיזדמן לכם , מהר והרבה.
על-פי רוב זה גם יהיה המזון עתיר קלוריות (פיצה,בורקס,שוקולדים וכו'..).
תכננו את הארוחות מראש. דעו מה תאכלו ומתי והקפידו שכל המצרכים הנחוצים יהיו בבית.
כאשר אנו שומרים על אורח חיים בריא אסור לדלג על ארוחות, הרעיון שכך "תחסכו" קלוריות מוטעה, כיון שבארוחה הבאה תאכלו יותר ,הרבה יותר . נוסף על כך , הגוף מגיב במגננה ואוגר חלק ניכר ממנה במאגרי השומן למקרה שתחליטו להרעיב אותו שוב ,שיהיה מחסן לשעת הצורך.
בכל ארוחה אכלו ירקות : חיים ,מבושלים,אפויים,מוקפצים,מתנדנדים רוקדים –העיקר ירקות. יש בהם מעט מאוד קלוריות והם עשירים בסיבים תזונתיים , בוויטמינים ובמינרלים.
אכלו במועדים קבועים ,הקפידו להרגיל את הגוף למועדים קבועים. כך הוא לא ייקלע למצב של מגננה, כמו בעת רעב או צום . רצוי לאכול 3 ארוחות מרכזיות ו- 2-3 ארוחות ביניים.
בבוקר אכלו כמו מלכים, בצהריים כמו נסיכים ובערב כמו אביונים, בבוקר הגוף זקוק לדלק לאחר צום של הלילה. ארוחת הבוקר מספקת לגוף אנרגיה לפעילויות היום(עבודה,לימודים,וכו'). בצהריים אכלו ארוחה בינונית מבחינת כמות הקלוריות . ארוחת כבדה מדי עלולה "להפיל" אתכם. בערב מועט קצב חילוף החומרים, ואין צורך באנרגיה רבה.
ארוחת הבוקר צריכה להכיל כ- 300-400 קלוריות. רצוי שתכיל פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים.
הפחמימות משביעות לאורך זמן,יותר משומנים.
ארוחת ביניים צריכות להכיל מזון קל , כגון פרי ,מעדן דיאט,קרקרים עם גבינה. מטרתן לספק לגוף את האנרגיה הדרושה לו בין הארוחות ולמנוע רעב.
הקפידו לאכול רק במקום אחד,רצוי במטבח, ליד שולחן האוכל. אל תאכלו מול הטלוויזיה , במיטה או בהליכה.
בזמן ארוחה התמקדו רק באכילה . אכילה בהיסח דעת תגרום לכם שתאכלו הרבה יותר. אם תאכלו תוך כדי קריאת עיתון או שיחת טלפון לא תבחינו למה וכמה נכנס לנו לגוף. תנו לארוחה את הכבוד הראוי לה. תיהנו מהריחות מהמראה , מהטעם. אל תתעסקו בשום דבר אחר , וכך תאכלו בדיוק כמה שצריך.
הקפידו לאכול מזון מגוון. הגוף צריך לקבל כל יום את כל אבות המזון (חלבונים,פחמימות,שומנים,סיבים תזונתיים,וויטמינים ומינרלים). הוויטמינים והמינרלים .כל מזון מכיל סוג אחר של ויטמינים ומינרלים ,ועל כן יש לגוון כמה שיותר.
שתו רק מים ,מיץ ירקות , או מיץ דיאט. אל תשככו צמא בחלב או במיצי פירות , כיוון שהם מכילים קלוריות רבות. חשוב לשתות הרבה מים . הגוף שלנו מורכב מ-70% -55% מים. למים נועדת חשיבות רבה בחילוף חומרים תקין,בפינוי פסולת מהגוף בהובלת חומרים שונים לאתרים שונים בגוף ובוויסות חום הגוף
לפרטים נוספים :052-8442717
מייל:[email protected]