כשמדובר על עצירות ילדים סובלים מהבעיה פחות ממבוגרים, אבל היא בעיה שכיחה גם בקרב ילדים. במיוחד אצל ילדים אין להקל ראש בעצירות, היא גורמת להם סבל רב, אי נוחות פיזית ולחץ נפשי.
בנוסף לירידה בתדירות היציאות בעצירות יש בדרך כלל צואה קשה, כאבים ואי נוחות בזמן מתן צואה. החוויה הלא נעימה גורמת לעתים לילדים לחשוש מהליכה לשירותים ולהתאפק וכך מחריפה העצירות. ילדים רבים אינם חשים אי נוחות גם אם לא היתה להם יציאה יומיים או יותר ולכן חשוב שכהורים תשימו לב. תדירות נורמלית של יציאות משתנה בין שלוש פעמים ביום לשלוש פעמים בשבוע וכל הורה צריך להכיר את ההרגלים של ילדיו כדי לשים לב מתי חלה ירידה בתדירות היציאות.
מלבד עצירות הרגלית, הנובעת מהרגלי התפנות לא נכונים, גורמי עצירות ילדים אינם שונים בהרבה מהסיבות של עצירות במבוגרים. התייבשות והרגלי תזונה לקויים נפוצות יותר בקרב ילדים, בעוד שהיעדר פעילות גופנית ותרופות הן גם סיבות לעצירות אולם הן שכיחות יותר בקרב מבוגרים.
כדי לזהות עצירות אצל ילדים שימו לב לחוסר תיאבון, כאבי בטן ובמקרים חמורים בריחה של שלשול לתחתונים. אם מדובר על עצירות לא חריפה ניתן לטפל בה באמצעים ביתיים נגד עצירות. לשם טיפול בעצירות ומניעתה יש להגדיל את כמות הסיבים בתזונה ולהקפיד על שתייה מרובה. נסו דגני בוקר מלאים לארוחת הבוקר, הקפידו על ירקות בכריכים ותנו לילדים בקבוק מים לבית הספר. כמו אצל מבוגרים פעילות גופנית מסייעת למנוע עצירות ולכן חשוב לעודד את הילדים למשחקים אקטיביים.
אם שינויים בתזונה והקפדה על שתייה אינם מובילים לשיפור כדאי להיוועץ עם רופא לגבי תכשירים נגד עצירות. אצל תינוקות טיפול בעצירות בעזרת תכשירים או תרופות ייעשה רק בהוראת רופא.