גישור בגירושין
נכתב על ידי: LoadSEO - קידום אתרים
תאריך: 16/06/10

גישור בגירושין גישור בעת גירושין

גירושין הם אחד ההליכים המשמעותיים והכואבים ביותר בחיי המשפחה, שכן פירושו של התהליך הוא פירוק המשפחה ופרידה בין בני זוג שהיו מחוייבים זה לזה. גירושין יכולים להיות רגשיים מאוד ולהוביל למריבות ולסכסוכים נוספים בין שני הצדדים, היות ולכל צד יש את התביעות והרצונות שלו, עליהן קשה במקרים רבים לוותר. מקרי גירושין רבים מגיעים לבית המשפט על מנת לקבוע את התנאים לחלוקת הרכוש המשותף ויתרה מכך, את כל הנוגע לחזקה על הילדים. חשוב לציין כי גם כאן יש אלטרנטיבה - גישור בגירושין, דרך היכולה להוביל לפתרונות טובים יותר עבור שני הצדדים.

יתרונות של גישור בגירושין

כמו בכל הליך גישור אחר, גם בסיומו של הליך גישור בגירושין אין צד מנצח אחד, משמעות הדבר היא שאף אחד מהצדדים לא מאבד את כל זכויותיו וצרכיהם של שני הצדדים נלקחים בחשבון. כמו כן, גישור בגירושין מאפשר תהליך הדברות בין בני הצדדים המונע סכסוכים ותוקפנות ומסייע בפרידה "חלקה" יותר, ללא משקעים של כעס ומונע מצב של מלחמה מתמדת בין בני הזוג לשעבר. גישור בגירושין מהווה חלופה מוצלחת במיוחד עבור זוגות עם ילדים, שכן חשוב לזכור כי טובת הילדים היא כנראה החשובה ביותר בהליך זה וכי בני הזוג יצטרכו לשמור בהמשך על קשר תקין ועל תקשורת בכל הנוגע לילדים. גישור בגירושין יוביל לזיהוי המטרות המשותפות של שני הצדדים, הצרכים הנפרדים שלהם והדרכים השונות לענות על צרכים אלו תוך כדי התחשבות זה בזה והסכמה בוגרת על התנאים.

כיצד מתחילים הליך גישור בגירושין

תחילתו של הליך גישור בגירושין יכול להתרחש רק לאחר החלטה הדדית של שני הצדדים כי זה הפתרון בו הם מעוניינים. יש לקחת בחשבון כי פעמים רבות קשה לחזור מהליכים משפטיים למצב של הדברות וגישור. הגעה להליך של גישור בגירושין תעשה מתוך הבנה בוגרת ולא אנוכית כי מדובר בפתרון המשתלם לשני הצדדים לטווח הארוך. בעת גישור בגירושין, תפקידו של המגשר להביא לפתרון הסכסוך אך אין הוא מחליט או כופה פתרון כזה או אחר על הצדדים, כך שמדובר בתהליך משמעותי ולא כוחני עבור שני הצדדים.


 
אודות המחבר

LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר:  08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9265.aspx