מעסיקים רבים מאמינים כי פיטורי עובדים הם החלק הקשה ביותר בתפקידם. עם זאת, פיטורים הם חלק מההתנהלות השוטפת של כל עסק. עו"ד אורי דניאל מציע מספר עצות למעסיקים שצריכים לפטר עובד. ראשית חשוב לדעת כי יש מקרים בהם אסור לפטר עובדים. אין לפטר עובד עקב יציאתו למילואים. בנוסף אסור לפטר עובדים עקב התאגדות או עקב חברותם בוועד. עו"ד אורי דניאל מוסיף ומציין כי חל איסור גם על פיטורי עובדת בהריון או בחופשת לידה ואף 60 ימים לאחר חופשת הלידה. אין לפטר עובדים גם עקב סיבה מפלה כמו דעה פוליטית, מין, דת וסיבות מפלות אחרות.
מעסיק שאינו שבע רצון מתפקודו של העובד, צריך ליידע אותו על כך ואף לומר לו מה עליו לשנות ולתקן. חשוב מאוד לשמור בתיק האישי של העובד תיעוד של כל הצעדים שנעשו. פעמים רבות בתי הדין רואים בצעדים השונים ובניסיונות למצוא תפקיד אחר לעובד, הוכחה לכך שהפיטורים נעשו בתום לב לאחר שנעשה ניסיון למציאת פתרון שונה. כאשר מחליטים לפטר עובד חשוב לדעת כי כמעט בכל מקרה של פיטורים חובה על המעסיק לערוך שימוע לעובד לפני שמפטרים אותו. פיטורים שיבוצעו ללא שימוע עשויים להוביל לכך שבית הדין לעבודה יקבע כי הפיטורים נעשו שלא כדין וכי לעובד המפוטר מגיעים פיצויים.
לאחר פיטורי העובד, עו"ד אורי דניאל מזכיר כי חשוב לדאוג לכך שהעובד יקבל את הפיצויים להם זכאי. בנוסף יש לדאוג לחשב את שאר התשלומים המגיעים לעובד ותנאים סוציאליים שונים שניתן לפדות בסיום יחסי העבודה. לבסוף, במקרה שהפיטורים לא בוצעו עקב רשלנות או לאור עבירת משמעת שביצע העובד, על מנת לסיים את יחסי העבודה באופן הוגן וראוי, נהוג להעניק לעובד המפוטר מכתב המלצה אשר יוכל לסייע לו בהמשך הקריירה שלו.