הוובוזלות של מונדיאל 2010 והשפעת הרעש על הצופים
נכתב על ידי: אירית בן צבי
תאריך: 20/07/10

הוובוזלות הרועשות של מונדיאל 2010 הפכו לסימן ההיכר המפורסם של משחקי גביע העולם  בכדורגל שהתקיימו בקייפטאון, בדרום אפריקה.

לפני ובמהלך המשחקים הגיעו תלונות רבות מצד השחקנים, המאמנים וצופים רבים שסובלים מרעש הוובוזלה ועורכי הערוצים ששידרו את המשחקים אף נאלצו להשתמש בתוכנות לעיבוד אותות קול על מנת להוריד את רעש הרקע המטריד של חצוצרות הפלסטיק הרועשות.

עם זאת, במהלך המונדיאל התברר שקהל הצופים והאוהדים התרגל לקשר המוזר שהתפתח בין הוובוזלות ומשחקי המונדיאל וכיום, הפכה חצוצרת הפלסטיק לאחד הסמלים הרשמיים של המשחקים.

עוד בטרם הפכו הוובוזלות או הווווזלות למפורסמות, חוקרים שהתמחו בטרואמה אקוסטית בחנו את האפקט של קולות רועשים מסוגים שונים, כגון: מנועי משאיות, פצצות, ירי מנשק קל, תותחים, מנועי סילון, סירנות או רמקולים, על האדם. היה קשה מאוד להשוות בין סוגי הקולות השונים כיוון שסוג הצליל (המוזיקליות), משך החשיפה, והסביבה היו שונים בכל מקרה שנבדק.

במהלך משחקי הכדורגל שהתקיימו במונדיאל האחרון, לעומת זאת, נוצרו תנאים מיוחדים. אנשים רבים נחשפו לאותו צליל סטנדרטי שהופק ע"י הוובוזלות ובאותו המקום (המימדים של איצטדיוני הכדורגל בהם התקיימו המשחקים זהים).

ד"ר זכריה שמש, האחראי על היחידה הרפואית לטיפול בטינטון וסחרחורת בבי"ח הדסה עין כרם, מסביר שמחקרים רפואיים שבוצעו בחיל הרפואה בצה"ל, אצל אנשים שסובלים מנזקי רעש, העלו שרבים מהם סובלים במקביל גם מטינטון (צלצולים באוזניים או בראש), ירידה בשמיעה, רגישות לרעש (היפראקוזיס), קשיי שינה, חרדה, אי שקט, עצבנות, הפרעות בשיווי המשקל, כאבי ראש ועייפות.

ד"ר שמש מציין כי חשוב לבחון את ההשפעה ארוכת הטווח של צלילי הוובוזלות אצל צופים שנכחו במשחקים וסובלים מנזקי רעש. עם זאת בהחלט יש מקום לאופטימיות כיוון שאצל סובלים רבים בכלל ואצל הסובלים מטינטון בפרט ישנה החלמה ספונטאנית.


 
אודות המחבר

לקריאה נוספת אודות טיניטוס, סחרחורות ומחלת מנייר

Further reading in English about Tinnitus, Vertigo and Dizziness

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9772.aspx