תלמידי אורט כפר סבא מציעים אדריכלות אחרת
נכתב על ידי: אורט
תאריך: 21/07/10

בשבוע האחרון התקיים במכללת אורט כפר סבא אירוע ייחודי המציג פרויקטי גמר של לימודי הנדסאים במגמת אדריכלות נוף. הפרויקטים, שעסקו בעיצובן מחדש של גנים קיימים, נבחנו על ידי בוחנים ממה"ט (המכון להכשרה טכנולוגית) של משרד התמ"ת, אדריכלי נוף בכירים שהוזמנו להעריך מקצועית את הסטודנטים.

הפרויקטים התבססו על עבודת מחקר מקיפה המתייחסת לקהל היעד, הסביבה האנושית, התרבותית והגיאוגרפית של הגנים, ההיסטוריה של המקום הנבחר וכן החומרים שבהם יש להשתמש לצורך עיצובו מחדש. עבודת המחקר התחשבה בשיקולים ארכיטקטוניים ואנושיים הרבים וכן בהשתלבותם בפן העיצובי של המקום.

ירדנה גביש, מנהלת מכללת אורט כפר סבא להנדסאים, מסבירה כי "עבודות הבוגרים המשלבים עיצוב אדריכלי, פונקציונליות ומרכיב אנושי מנקודת מבטם של מעצבים בתחילת דרכם. הפרויקטים משקפים את תהליך התפתחותם ובשלותם המקצועית של הסטודנטים אשר עושים שימוש בשפת התכנון האדריכלי המקומי כמרכיב של סביבה אוניברסלית".

שירים בירושלים, חגים בנירית

הסטודנטית ריבה וולדמן בחרה קטע גן המהווה חלק מרצף אורכי המשתרע על פני רכס מול חומות ירושלים. נושא הגן, "שירי ירושלים", משתלב לתוך רצף של אתרי תרבות ואמנות המכונה" מייל התרבות". מטיילי הגן יוכלו ליהנות מ"הגשה" של שירים מתקופות שונות בהיסטוריה של העיר המשולבים בתכנון הנופי.

שי כץ התבססה על מוטיבים מגן העדן החוזרים בשלוש הדתות המרכזיות, מוטיבים הכוללים כמה אלמנטים כגון מים כמקור החיים, ארבעת הנהרות אשר יצאו מן הגן הקדום, עצי פרי ומאכל, בעלי חיים ושפע מנוחה ומרגוע לגוף ולנפש. ייחודו של הגן הוא "בהתכנסותו פנימה", כלומר מבקריו מקבלים תחושת ניתוק מן העולם כאשר הם נמצאים בפנים.

ההנדסאי מאור צוקרמן התבסס על שטח התכנון הנמצא במרכזו של היישוב נירית. מטרת התכנון היא ליצור גן ציבורי המהווה מקום מפגש קהילתי בעל מתחמי פעילות שונים המתחברים ומתייחסים למבנים הקיימים תוך יצירת קשר לחגי ישראל באמצעות שימוש בצמחייה ואלמנטים דוממים. יניב אייזנר תכנן גן המבוסס על שטח תכנון הנמצא בשכונת יובלים שכונת בצפון פרדס-חנה כרכור. בגן הפרדס תוכננו מדשאות רחבות ומוצלות, רחבת מתקני-משחק לילדים, שביל הליכה מוצל ובו מספר פינות מנוחה וקריאה.

 עקרונות התכנון הבאים לידי ביטוי בגן הפרדס מבטאים את שמירת המים בגן והחדרתם חזרה לקרקע, שמירת המבטים אל הגן מהבתים הסמוכים, שימוש בחומרים נוסטלגיים (עץ ואבן), נגישות לכל מבקרי הגן ושימוש בצמחיה אופיינית לפרדס.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9821.aspx