בישראל קיימת קהילה תוססת של חרדים - כ-8 אחוזים מאזרחי ישראל מגדירים עצמם חרדים ומתבססים על ההנחה המאפיינת את היהדות החרדית שלפיה "חדש אסור מן התורה". הציבור הישראלי מכיר את אורחות חייהם, פעילותם והתנהלותם של חרדים בעיקר מכלי תקשורת שונים, פחות ממגע אישי ויומיומי. כולנו יודעים כי חרדים מקפידים על צניעות בלבושם, כי חרדים מקפידים על כשרות באופן מחמיר במיוחד; אנו יודעים כי חרדים מקיימים בתוכם ארגוני צדקה ונדבה, וכי חרדים רבים מעדיפים לימוד תורה על פני עיסוק בעבודות חול שונות. אלה הדברים הידועים כמעט לכל ישראלי על חרדים - בארץ ובחו"ל. אולם מה ידוע על חרדים מעבר לאותן עובדות יבשות?
לכל אורך שנותיה, יחסיהם של חרדים עם מדינת ישראל זכו להבלטה ניכרת באמצעי התקשורת וגם בפוליטיקה. מן פגישה בין ראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון, ובין הרב אברהם ישעיה קרליץ (הלא הוא "החזון איש") נולדה ההשוואה המפורסמת שלפיה עגלת החילונים היא עגלה ריקה בעוד זו של ה-חרדים היא עגלה מלאה. אולם עבור מבחינת רוב הישראלים, הידע על חרדים בארץ הוא מינורי בלבד.
כך, לא הרבה יודעים כי בעשור האחרון החלה התערות תעסוקתית של חרדים בתעשיית הייטק, בעיקר באזור ירושלים. גברים חרדים רבים מעודדים כיום את נשותיהם לצאת לעבודה. בנוסף לעיסוק החרדי הקבוע בלימוד תורה, מתפתחת תעשיית קולנוע חרדית. חרדים לא מעטים מביעים עניין בכך. ישנה התקרבות ממשית של חרדים למדינת ישראל: יהודה משי זהב, איש העדה החרדית, הדליק משואה לתפארת מדינת ישראל ביום העצמאות. ברחבי האינטרנט הולכת ומתגברת פעילות של חרדים המעוניינים לחרוג מגבולות העיתונות החרדית המסורתית בדמות יומונים כמו "יתד נאמן" ו"המודיע".
חרדים הם חלק אינטגראלי מאוכלוסייתה של מדינת ישראל. ככל שהדיאלוג עם החברה החרדית ילך ויעמיק, כך יוכלו חילוניים ו-חרדים - מכל הזרמים ומכל האמונות - לקיים שיח ממשי ביניהם. שיח כזו דורש ידע והבנה. אם עוד לא שאלת את עצמך מה אתה יודע באמת על חרדים בישראל, הגיעה העת לשנות זאת.