דף הבית ספורט וכושר גופני ספורט וכושר גופני - אחר ההיסטוריה של ניסיון האדם לכבוש את פסגות העולם - מאת יורם קראוס
ההיסטוריה של ניסיון האדם לכבוש את פסגות העולם - מאת יורם קראוס
יורם קראוס 21/12/08 |  צפיות: 3315

•-          מה מאפיין את מטפסי ההרים הראשונים?

יורם קראוס: "פסגות ההרים הגבוהים תמיד היו שם ומשכו אליהם את ההרפתקנים לאורך כל ההיסטוריה האנושית. וההיסטוריה הזו רצופה בסיפורים מסמרי שיער על אלה שניסו להציב את רגליהם על הפסגה. הראשונים מבין מטפסי ההרים עשו זאת כמעט ללא ציוד כשהן מסתמכים על רגליהם וידיהם בלבד. ציוד הטיפוס המודרני נכנס לשימוש רק בתחילת המאה שעברה ואלה שעשו זאת לפני כן, טיפסו בידיים חשופות ממש, ללא ציוד טיפוס מינימאלי, עם ביגוד שבקושי הספיק להגן עליהם מהקור. כך שהניסיונות שלהם מקבלים עוצמה נוספת אל מול ציוד המטפסים הקיים היום ואמצעי הניווט הטכנולוגיים החדשים.

ראוי לזכור גם, שמדובר בתקופה בה רגל אדם עדין לא דרכה בחלקים גדולים מהעולם והמטפסים הראשונים הביאו עימם מידע חדש לגיאוגרפים וגיאולוגים, והם היו בעצם חלק מהחבורה המכובדת של מגליי העולם, בדיוק כמו הספנים הראשונים".

•-          האם מסלולי הטיפוס היו אותם מסלולים בהם מטפסים כיום?

יורם קראוס: "מטפסי ההרים הראשונים בהיסטוריה חיפשו את הדרך הקצרה ביותר להגיע לפסגה. לעיתים הייתה זו אכן גם הדרך הקלה להגיע לפסגת ההר, אך לעיתים היה זה ממש ללכת עם הראש בקיר, אבל ללא אמצעי ניווט הם כל הזמן חיפשו לראות את הפסגה כדי שיוכלו לנווט אליה. רק שהתפתח ספורט טיפוס ההרים, התחילו בקהילת המטפסים לחפש גם את המסלולים הקשים יותר לטיפוס, פשוט כאתגר".

•-          מי היו המטפסים הראשונים שנרשמו בדפי ההיסטוריה של טיפוס הרים?

יורם קראוס: "היום אלה צמד המטפסים הצרפתיים ז'אק בלמנט ומישל פסקאר

 ((Jacques Balmat and Michel G. Paccard, שכבשו את פסגת המון-בלאן, שברכס הרי האלפים. זהו ההישג הראשון שמקובל להצביע עליו".  

•-          מתי הוקם המועדון האלפיני הראשון?

יורם קראוס: "המועדון האלפיני הוקם בלונדון בשנת 1858, חשיבותו הייתה גם במגזין שהוציא לאור, שהיווה מכשיר חשוב להפצה לשיתוף הידע בין מטפסי הרים בעולם וכמובן גם לתיעוד הטיפוסים הראשונים".

•-          מי היו המטפסים שהופיעו אחרי ז'אק בלמנט ומישל פסקאר?

 יורם קראוס: "ב-1889 הגיע אלברט מוריי (Albert F. Mummery ) לפסגת הקילימנג'ארו וב-1906 הגיע קבוצת מטפסים בראשות הדוקס אבורסי (י(Abruzz לפסגת הר קניה. אותו דוכס המשיך כעשר שנים אח"כ (1897) וטיפס את הר סנט. אליאס (Mt. St. Elias). זה היה במסגרת המעבר הטבעי של מטפסי ההרים לכבוש את פסגות ההרים באפריקה ואסיה לאחר שמיצו את הפסגות באירופה".

•-          אי אפשר בלי לציין את הכיבוש המפורסם ביותר - כיבוש גג העולם...

יורם קראוס: "כיבוש הפסגה הגבוהה בעולם, הלו הוא הר אוורסט שברכס הרי ההימלאיה, נעשה ע"י המטפסים האגדתיים אדמונד הילריי ( Edmund Hillary) מניו זילנד וטנזינג נורגיי ((Tenzing Norgay בן שבט השארפה, החיים בהרי ההימלאיה. הם הגיעו לגג העולם בשנת 1953".  

 

על המחבר:

 יורם קראוס, הוא מטפס הרים מנוסה ומנכ"ל חברת SMS, מהחברות הגדולות והמובילות בארץ בתחום ניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי. קראוס נימצא כעת בעיצומו של "מסע 7 הפסגות", שייקח אותו לפסגות 7 ההרים הגבוהים ביותר בשבעת היבשות בעולם. במסגרת המסע הוא טיפס כבר על הקלימנגרו, המון-בלאן והמק'קינלי.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI